USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAYAT GÖZLÜĞÜNÜZÜ YENİLEME TESTİ

27-05-2018

Bugün boş verelim siyaseti,doları,benzini.Düşündükçe içinden çıkamıyor,hafakanlar basıyor hepimizi.Ardından da bir  karamsarlık,mutsuzluk basıyor ki içimizi ,çok içinden çıkabilirsen…
En iyisi birazda vurdumduymazları oynayıp kendimizi resetlememiz gerekir.
Bazen öyle sıkıntılı günler yaşar ki insan oğlu,hayata yeni baştan gelmeyi ya da kendisine ikinci bir şans daha verilmesini ister.Böyle bir şans verildiğinde her şeyin daha farklı,daha güzel olacağını hayal eder.Üzerinde çok düşünmese de edindiği deneyimlerin her şeyi bambaşka yapmaya yeteceğini düşünür.Ancak işin aslına bakılacak olursa hayal edilenin hayata "0" dan başlamak olmadığı;kazanılan deneyimler yitirilmeden farklı bir hayat yaşamak olduğu görülecektir.
Hayata yeni baştan bakmasının gerekip gerekmediğini değerlendirebilmesi için insanın kendisine bazı basit sorular sorması ve bunlara verdiği yalın yanıtları incelemesi gerekmektedir:
1)Mutlu musunuz?
2)Sevebilen ve sevilen bir insan mısınız?
3)İnsanlara güvenir misiniz?
4)Özgüvenli bir insan mısınız?
5)Kendinizi değerli bir insan olarak görüyor musunuz?
6)Geleceğe umutla bakıyor musunuz?
7)İyimser bir insan mısınız?
8)İnsanlara bağlana bilir misiniz?
9)Yaşama sevinci hissediyor musunuz?
10)Yakın arkadaşlarınız var mı?
11)İşinizi severek mi yapıyorsunuz?
12)Üretken bir insan mısınız?
13)Mizahtan hoşlanır mısınız?
14)Uzun süreli arkadaşlıklar birliktelikler kurabiliyor musunuz?
15)Başkalarına iyilik yapmaktan hoşlanır mısınız?
16)Affedebilir misiniz? Yoksa kolay kolay hiç bir kötülüğü unutmaz mısınız?
17)Eğlenceye vakit ayırır mısınız?
Bu sorulara verdiğiniz yanıtları incelediğinizde hayata yeni baştan bakmaya gereksiniminiz olduğu ortaya çıktı ise kendinize "İş başına" deme zamanı geldi demektir.Göreceksiniz,çabanız hiç bir şekilde boşa gitmeyecektir.


TEBESSÜM


Pazarlamacı, şef sekreter ve personel müdürü bir öğlen paydosunda lokantaya doğru yürümektedirler. Parktaki banklardan birinin üzerinde sihirli bir lamba bulurlar. Lambayı ovarlar ve gerçekten de lambadan cin çıkar. "Aslında kişiye 3 dilek hakkı veriyorum ama sizler üç kişi olduğunuz için hepinizin birer dileğini gerçek yapacağım" der cin. Şef sekreter arsızca atılarak "önce ben" diyerek sıranın önüne yerleşir. "Bahamalar da, muhteşem bir sahilde tatil yapmak istiyorum. Tatilim hiç bitmesin ve hiçbir dert hayatıma girmesin" diye dileğini ifade eder. Ve hoop, ortadan kaybolur. Sonra da pazarlamacı atılır ve "şimdi sıra bende" der. "Hayallerimdeki kadınla Tahiti sahillerinde Pina Colada içmek istiyorum" der ve hoop, da ortadan kaybolur. "Şimdi sıra sende" der cin Personel Müdürüne" İkisini de öğleden sonra işlerinin başında görmek istiyorum" der.

GÜNÜN SÖZÜ


Konuşmak ihtiyaç olabilir fakat susmak bir sanattır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?