USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAVALAR SOĞUDU; DOĞALGAZI İLK KİM AÇACAK?

06-11-2020

Havalar sıcak gidiyor,mevsim normallerinin üzerinde gidiyor,neden yağmur yok?diye diye  nihayet soğuk havalar geldi, kapımıza dayandı.Dayanmasına da bu sene kara kış,zamlarıyla da beraber  kara haberlerle gelecek gibi..

Yaz mevsiminde doğalgaza ara ara yapılan zamlar, henüz düğmeyi çevirmediğimiz için gözümüze batmadığından,aniden gelen soğuklarla kendisini hatırlatmaya,gerçeklerle yüzleşmemize az kaldı. Ellerimiz  titreye titreye de olsa doğalgazları açmaya başladık başlamasına da ay sonuna doğru bizi bekleyene akıbetten bi haber şimdilik ısınma odaklı yaşıyoruz.Ama bu rehavet kısa süreli olacak.Ta ki ilk fatura şokuna kadar!

İlk doğalgaz faturası şoku öyle kolay kolay atlatılmaz.Elde tutmaya bile büyük cesaret ister.Tombul tombul kabaran rakamlar yok mu o rakamlar kendisine ilk bakana kim bilir nasıl şoklar yaşatacak,hasarlar açacaktır.Kalp krizine,beyin kanamasına dikkat!

Merak ettik,uzmanına sorduk ani şokta beyin kanaması nasıl olur? Diye. Şöyle olurmuş;

 Ani şokta ,beyin damarlarının yırtılması dolayısıyla beynin içinde veya dışına yakın bir yerde ani kan toplanıyormuş.Kan,kafatası kemiği ile dış beyin zarı arasında toplanırsa da dıştan beyin ve beyin sapını sıkıştırır.Dış beyin kanamasının sonucunda şuur kaybı ve nabız yavaşlaması,ayrıca solunum felci görünmektedir.

Kalp krizi de göğse bıçak gibi ağrı saplanıp,sol kolda uyuşma…neyse sağlık her şeyden önemli diyerek  sakinliğimizi koruyalım ve soğuklarda doğalgaz faturaları ile nasıl baş edeceğiz, şimdiden kara kara düşünmeye başlayalım.

YAĞMUR YAĞDI, ANTEP’İ SELLER ALDI..

Yağmasa bu yağmur şikayet edip;neden yağmıyor,kuraklık var,suyumuz az kaldı,öleceğiz..diye şikayetler ediyoruz.
Yağınca da sel sele gidiyor,iş yerlerini su basıyor,alt yapı yetersizliğinden dolayı nehre dönen yollar…yine şikayet yine şikayet..

Sonuçta sevinmemiz gerekir.Her yağmurda beleşten Antep’e deniz geliyor..

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstlük pahalı bir mülktür; ucuz insanlarda bulunmaz.

TEBESSÜM

Memur, patronuna giderek:
– Zam istiyorum efendim.. Demiş.
– Peşimde koşan üç şirket var. Yoksa yakında beni bulamayacaksınız, bilesiniz..!
Patron sormuş:
– Hangi şirketler onlar?
Memur:
– İnanmıyorsanız söyleyeyim efendim.. Demiş.
Elektrik, doğalgaz ve su şirketleri..!
**
Bir profesör aslanla kuzunun aynı kafeste yaşayabileceğini iddia etmiş. 'Yapamazsın' demişler. 'Deneyeyim görün' demiş. Hayvanat bahçesinde denemeye başlamış. İtiraz edenler bir hafta sonra gelmiş, bakmışlar ki, kuzuyla aslan aynı kafeste... 'Bunu nasıl yaptın?' diye şaşkınlıkla profesöre sormuşlar. O da cevap vermiş: Her gün kafese yeni bir kuzu koyuyoruz.
**
Cumhurbaşkanlığına aday olduğunda: "Adamın biri derdi için büyücüye gitmiş. Büyücü muskasını yazmış, adama vermiş ve bir de öğütte bulunmuş: 'Şimdi bu muskayı al, boynuna as ve bir de sakın dişi tavşanı aklına getirme. Derdin iyileşecek' demiş. Adam başını sallamış, 'Bu büyü tutmaz' demiş. 'Neden?' diye sormuş büyücü... 'Sen şimdi böyle söyledin ya, artık dişi tavşan hiç aklımdan çıkmaz.'...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?