USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HALEN DOST MUYUZ!

06-11-2019

ABD Temsilciler Meclisi “Ermeni soykırım” tasarısını  geçen hafta kabul etti!

Dünyanın dört bir yanına katliam,soy kırım,terör ihraç eden ABD sözde terör avına çıkıyor ve soykırım cezası kesiyor. Ermeniler,yıllardır sözde soy kırım iddialarını tüm dünyaya ya  kabul ettirmeye çalışırken ,özellikle de ABD’ de yasa tasarısının geçmesi  hem şaşkınlık hem de sevinç yaşatırken,ABD’nin son yıllardaki Türkiye’ye karşı genel tutumlarını her fırsatta tehdit savurmaktan kaçınmamalarını da değerlendirecek olursak bu sonuca çok ta şaşırmamak gerekir.Hani o çok sevdiğimiz! Filistin de bizi yine yanıltmadı  ve ABD’nin Filistin kökenli Müslüman Kongre üyesi Rashida Tlaib Amerikan senatosundaki oylamada Türkler Ermenilere soykırım yaptı diyerek evet oyu kullanmıştır.Bunu da bir yere not edelim ki ihanetleri göz önüne serildiğinde çemkirmeye hazır Filistinlilere sözümüz oldu.Onlar her zaman unutuyorlar da  biz unutmayalım.

Rahip Brunson olayını hatırlayalım. Evanjelik Rahip Brunson Gülen ve PKK bağlantılı olduğu gerekçesi ile tutuklandı. "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasıyla 20, toplamda 35 yıla kadar hapsi istenmişti.Sözde rahip, özde ajan Brunson olayında Tramp’ın tehditlerinin ardı arkası kesilmiyordu. Alana kadar da yapmadıkları edepsizlikleri bırakmadılar.Ama söz konusu bizim ülkemizi kana bulayan kırmızı bültenle aranan bir katil olunca şeref konuğu gibi karşılayıp,kahraman muamelesi yapılırken hassas konumuz terörde yine bizi yalnız bırakarak, dostluğu arkadaşlığı hemen satıverdiler.Israrla istenilen ülkeyi bölmeye çalışan ama özde kendi yetiştirdikleri evlatları olan Fetullah Gülenin iadesine halen kulaklarını tıkamıyorlar mı?

Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul etmeleri zaten hep sözde olan bu arkadaşlığı tamamen bitirmiştir.Zaten hiçbir zaman da dostumuz olmadılar ki.Onlar için bu bölgede yeri geldiğinde kullanmak için beklettikleri yedek müttefikten başka hiç öteye gidilmedi ki.

Yeri geldi zamanın baştaki siyasetçileri ABD’ye karşı vermiş oldukları inisiyatifler yüzünden halk ile karşı karşıya kalmayı bile göze almışlardır ama gerçekte ABD hiçbir zaman gerçek anlamda bizim dostumuz olmamıştır.Bundan sonra içinde hiç olacakları da yok.

ANLAMAYANLAR İÇİN BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM Kİ  TÜRKİYE’DE ERMENİLERE KARŞI SOYKIRIM ASLA YAPILMAMIŞTIR.
ÖLDÜRÜLENLER İSE  DEVLETE BAŞ KALDIRAN,İSYAN EDEN,HALKI KATLEDEN ÇETELERDİR,EŞKİYALARDIR.
ERMENİLER, OSMANLI ORDUSUNA KARŞI VERDİKLERİ HİÇBİR VAADİ YERİNE GETİRMEDİLER.
ERMENILER, 'KENDİNİ KURTARMAK İSTİYORSAN, ÖNCE KOMŞUNU ÖLDÜRMEN GEREKİR' MANTIĞI İLE HAREKET ETTİLER!! İ
ERMENİ ÇETELERİN YAPTIĞl TOPLU KATLİAMLAR YALNIZCA TÜRKLERİ DEGİL, RUM VE YAHUDİLERİ DE KAPSADI.
ERMENI ÇETELERI 'VE BUNLARIN EYLEMLERI OSMANLILARI KENDİLERİNİ SAVUNMAK  ZORUNDA BIRAKMIŞTIR.
VE… SOYKIRIM YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN ERMENİLERİN BİR KISMI İSİMLERİNİ DEĞİŞTİREREK TÜRK KİMLİKLERİ ARALAK AHMET,MEHMET,İBRAHİM  OLARAK ARAMIZDA HALEN YAŞAMAKTADIRLAR.DİĞER BİR KISMI İSE AVRUP’YA GÖÇ ETMİŞTİR VE BAŞTA İNGİLETERE OLMAK ÜZERE DE PEK ÇOK ÜLKE BUNLARI KABUL ETMİŞTİR.EN BAŞTA DA İNGİLTERE.. O YILLAR DA GÖÇMENLERE, YERLEŞMELERİ VE HUZURLARININ SAGLANMASI AMACIYLA ÖDENEK SAĞLAMIŞLARDIR.BELGELERİ İLE DE SABİTTİR…

GÜNÜN SÖZÜ

Üzüntüsü sahte olanın ağlaması gösterişli olur.
Tolstoy

TEBESSÜM

CIA, Rusya da bir kasabaya casus yerleştirecek, çevrede Ruslarınn nükleer araştırma merkezleri var. Ama öyle bir casus olacak ki, tıpkı bir Rus gibi...
Önce Amerika da, Rusya da ki kasabanın bir benzeri yapılmış, yüzlerce kişi arasından seçilen casus adayı, yıllarca bu yapma kasabada yaşamış... Rusçayı o bölgenin lehçesiyle öğrenmiş... Ruslar ne yer, nasıl içer,nasıl şakalaşır, nasıl kızar, hepsi en ufak ayrıntısına kadar öğretilmiş ve zamanı gelince bir imtihandan geçirilip, uçakla kasabanın çevresine atılmış.
Amerikalı casus, kasabaya adımını atar atmaz, eliyle koymuş gibi meyhaneyi bulmuş, dalmış içeri, herkesi Rus usulü selamlamış ve meyhaneciye votka söylemiş... Meyhanede de fazla kişi yokmuş, biraz sonra ondan başka kimse kalmamış...
Meyhaneciyle oradan, buradan, sağdan soldan konuşmaya başlamışlar, vakit geçmiş, meyhaneci casusun omzuna elini atmış!
"Haydi Co, kalkıp karakola gidelim, seni teslim edeyim." Amerikan casus şaşırmış, ama bakmış kurtuluş yok, kaçamayacak, yola çıkmışlar.. Amerikalı dayanamamış, sormuş:
"Çok merak ediyorum, benim Amerikalı olduğumu nasıl anladın? O kadar güzel Ruslaşmıştım ki !"
Meyhaneci gülmüş:
"Her şeyin tamam olmasına tamam da, bizim buralarda pek zenci Rus bulunmaz !"

**
Amerikalılar Japonya?daki fabrikaları gezerlerken sonunda Toyota 'nın fabrikasına gelirler. Bir bakarlar ki fabrikada kafesler var ve içlerinde bir sürü kedi. Merak edip sorarlar. Japonlar der ki:
? Biz bu kedileri arabaların izolasyon testi için kullanıyoruz. Şu şekilde . Önce bitmiş arabanın içine bir kediyi koyarız. Sonra arabanın camlarını kapılarını her tarafını kapatırız.
Odaya öldürücü gaz doldururuz. Sabaha kadar bekleriz. Eğer arabadaki kedi yaşıyorsa arabanın izolasyonu iyidir. Eğer öldüyse arabayı bir daha gözden geçiririz. Amerikalılar buna hayran kalmışlar.
Sonra bu Amerikalılar Türkiye'ye giderler. Bizim TOFAŞ fabrikasına girerler. Bakarlar orada da kediler var. Tabi şaşırırlar. Ulan derler Türkler bile bu tekniği kullanıyorlar biz bilmiyoruz ya, derler. Sonra, yine de bir soralım nasıl kullandıklarını derler. Ve sorarlar. Bizimkiler açıklar:
? Abi ilk önce kediyi bitmiş arabanın içine koyarız. Sonra arabanın camlarını kapılarını kapatırız. Sabaha kadar bekleriz. Eğer sabah bakınca kedi hala orada ise izolasyon iyidir. Eğer kedi kaçtıysa arabayı tekrar gözden geçiririz, der.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?