USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTAYA BAKIŞ!

22-11-2019

Türkiye’nin ikinci büyük camii unvanlı atıl durumdaki ŞAHİNBEY camisinde iskele çöktü.Çürük iskelesinin çökmesi sonucu beraberindeki  ihmaller  zinciri ve pek çok soru işaretleri ile birlikte değerli bir mühendisimizin Korkut Küçükcan’ın hayatına mal oldu.

Bu elim olayda gördük ki;

-Olası bir felakette( deprem,heyelan..) saniyelerin bile çok değerli olduğu yıkımlarda, “Teknoloji çağındayız.Mutlaka bizi kurtarırlar” diye  bir beklenti içine girmeyecekmişiz.Bilincimiz yerindeyse yapalım tövbemizi, bekleyelim Azraili..

-Böylesine büyük bir trajedi de  hayatını kaybedene rahmet ve acılı ailesine destek olmak yerine  saçma sapan ayrışmalar damgasını vurdu. Zengin-fakir edebiyatından tutun,masonluk,kapitalist aile gibi  yakışıksız paylaşımlar,olayın gerçek faillerinin konuşulmasının üzerini örttü.Taziye mesajlarında dahi particilik, görüş ayrılıkları damgasını vurdu.İnsanlık bir kere daha trajik bir ölümle sınanmış,yerin dibine gömülmüş  oldu.

-Beyaz Antepliler diye  kendilerini toplumdan ayrıştıran,Kaf dağlarında dolaşan küçük kitle,tüm şehir nefeslerini tutup endişeyle Korkut Küçükcan’ dan gelecek haberleri beklerken aynı saatlerde  çalgılı çengili eller havaya eğlenmeyi,bunu da sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmediler.Ertesi günde “canımız yandı,Korkut’umuzu kaybettik” paylaşımlarının ilkleri de yine onlara ait oldu.Duyarlı Beyaz Anteplileri alkışlıyoruz!!

**

Bundan önceki dönemleri ile karşılaştırdığımızda yeni dönem kent konseyimiz sosyal duyarlılık anlayışı ile şehri ilgilendiren konulara hakim olarak görüşlerini bildirmeye başladı.Şimdiye kadar da yaptıkları bütün açıklamalarda da tarafsız olduklarını gördük.Devamını bekliyoruz.

**

Zenginin malı yine züğürdün çenesini yordu ve sosyetik güzelimiz fenomen! Bir süslümanımız gündemimizi meşgul etti.Oysa para onun,bebek onun,lüks onun..bize ne oluyordu ki? Yaptık işte bir çakallık.

**

Gaziantep emniyeti bu hafta uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı ve başarılı operasyonlara imza attı.Kutluyoruz.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?