USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN”EN..”LERİ…

01-01-2023

----Yeni yılın size ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle!
---Gaziantep'te annesi ile birlikte çöp atmak için dışarıya çıkan 16 yaşındaki Dilber Öztürkmen'in göğsüne maganda kurşunu isabet etti. Olayın ardından hastaneye kaldırılan genç kız, 14 gün süren yaşam savaşını kaybetti.
---CHP Genel Merkezinin milletvekili adaylığı düşünen il ve ilçe yöneticilerine istifa için verdiği süre doldu. CHP Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Girişken ve Şükran Kırık, görevlerinden istifa etti. Girişken ve Kırık’ın istifaları onaylanarak Genel Merkeze gönderilirken, ilçe yönetimlerinden adaylık için istifa eden isim olmadı.
---Gaziantep'te 2 yıl önce evinden çıktıktan sonra ailesinin bir daha haber alamadığı Mehmet Ali Topallar'ın (23) cesedi metruk binanın bahçesinde gömülü olarak bulundu.

---Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin açtığı taciz atışı sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Hüseyin Korkmaz'ın acı haberi Gaziantep'te yaşayan ailesine ulaştı.
---Nusret'in tüm dünyada sahalara girmesi yasak. FIFA'dan ağır ceza geliyor.
---EYT’de sona gelindi.2 milyon 250 bin kişi emekli olma hakkına kavuşuyor, yaş sınırı uygulanmayacak.
---Türkiye 2023'e kadın cinayetiyle uyandı. 2 eşini öldürdü cezaevinden izne çıktı, dini nikahlı eşini öldürdü.
---Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
---Asgari ücretli işçi 20 bin TL isabet eden milli piyango biletini haram diye yaktı.
---ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, aralarında un, makarna, yağ, bakliyat, sebze-meyve ve deterjanın da yer aldığı 1000 üründe fiyatları ocak ayı buyunca sabitlediklerini açıkladı.
---Adana’nın Kozan ilçesinde 2023 yılı yerine 2024 yılının kutlandığı görüldü.
---Dünya'ya yaklaşık 100 milyon yıl uzakta bulunan kuyruklu yıldız, Dünya'ya yaklaşıyor. Şubat ayında en yakın konuma gelmesi beklenen kuyruklu yıldız, Dünya'dan çıplak gözle gözlenebilecek. Bilim insanları, bunu, "hayat boyunca bir kez görülebilecek bir olay" diye niteliyor.
----Memura tokat atan gümrük bölge müdürü vekili görevden alındı.
---TC kimlik kartı,ehliyet ve noter kağıdı ücretlerine zam geldi.
----İzmir’in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmı devrildi. Kazada 6 ölü ve yaralılar var.
----Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin kararı onayladı.
----Antalya'da bu yıl 2 milyondan fazla arama yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi, "Okeye döneyim mi?", "Kavanozun kapağını açmaya itfaiye gelebilir mi?", "Cins kedimi çiftleştirmek için aday arıyorum", “Ayakkabım vurdu,ambulans beni eve bıraksın.” gibi gereksiz aramalara da cevap vermek zorunda kaldı.
---Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2023,”Aşık Veysel “yılı ilan edildi.
---İzmir’de bir balıkçı, kıyıda gördüğü ahtapotu yakalamak için denize atladı. 6 kilo 200 gram ağırlığında olan ahtapotu elleriyle yakaladı.
---Antalya'da klima bakım servisi sahibi olduğunu belirten bir kişi, belediye yetkililerine babasının vasiyeti üzerine kamu kurumlarına ücretsiz klima bakımı yapacağını belirterek, 8 spor tesisindeki 30 klimayı söküp çaldı.
---Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, ülkesinin ilaç pazarını bu yıl Türkiye'den getirilen ilaçlara açtıklarını belirterek, "Türkiye pazarının (Gürcistan'a) açılmasının ardından ilaç fiyatlarını yüzde 60 ila 80 oranında, önemli ölçüde düşürmeyi başardık." dedi.
---Toplamda 95 ülkenin yer aldığı en iyi mutfaklar listesinde Türkiye 7. sırada yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?