USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN SON SÖZÜ

12-12-2019

Siyaset, gündem, ekonomi,işsizlik, kredi borçları derken hayatta en önemli şeyleri nasıl es geçtiğimizi,hatta en önemli şeyin sağlık olduğunu çok yakınımızdaki birinin yaşamla hayat arasındaki çizgide nasıl Araf ta kalabildiğini görünce kendimize geldik. Oysa ne kadar boş olan şeyler için kendimizi heba ediyormuşuz.Olmayacak işler için emeğimizi harcayıp beş para etmez insanlar için kafalarımızı yoruyormuşuz.Sonuçta hepimizin torpilsiz gideceği yer belli. Çok kazananda ölüyor,az kazananda.Tepelerde olanlarda aşağılarda olanlarda minicik bir virüse çaresiz kalıyor.Ne kadar hırs edersen et, keskin sirke küpüne zarar veriyor.

Onun için;Sevelim ,sevilelim,affedelim,olmuyor diye üzülmeyelim.Boş insanlar,boş işler için değerli sağlığımızı feda etmeyelim.Hayat çok kısa.

**

Tüm ülke göz göre göre bir manyak tarafından öldürülen  pırıl pırıl bir evladımıza, Ceren Özdemir’e ağladık.Bu son cinayette bir kez daha ihmaller zincirine, başıboş işleyen,güven kaybetmiş adalet sistemimiz,aramızda halen dolaşmakta olan manyakların varlığını öğrenmiş olduk.Sonuç; pamuk ipliğine bağlı,gitti gidecek hayatlar yaşıyoruz.

**

Gaziantep emniyeti bu haftada uyuşturucu tacirlerine yine göz açtırmayarak başarılı operasyonlara imza attı.Alkışlıyoruz.

**

Uzun zamandır beklenen yağışlar hafta başından itibaren  nihayet yüzünü gösterirken, çiftçinin yüzünü güldürdü, belediye mensuplarını da üzdü.Alt yapı yetersizliğimi desem,bozuk rögarlar mı desem,çarpık kentleşmemi desem,her yağışta olduğu gibi yine araçlar yollarda kaldı.Her bölgede trafik aksadı.Evleri sular bastı…klasik Gaziantep ve yağışlar senfonisi izlemeye devam ediyoruz.

**
Şahinbey Camisinin çökmesinin üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçti.Genç bir mühendisimiz kaybedildi.Bu süreçte herkes birbirini suçladı.Ama bu vahim olayın suçunu üzerine alacak hiçbir merci ortaya çıkmadı.Olan olana oldu.Ölen öldüğüyle kaldı.Dikkatimi çekende ortalık halen ana baba günü iken kaybedilen evlatlarının suçlularından hesap sorması gereken aileden bugüne kadar herhangi bir açıklama,çalışma ve yükselen bir ses duyulmadı;ilginç!

**

Siyaset bu hafta  bildiğimizden farklı  gibi.Suçlananlar,suçlayanlar.Suskunlar, susup susup konuşanlar. Yeni parti kuranlar,mevcutları korumaya çalışanlar. Küsenler,gidenler,gelenler…Ha birde çalanlar çırpanlar ve ortaya dökülen kirli çamaşırlar…Vatandaş mı? bunların hiçbirisi de umurlarında değil.Onların tek derdi ekmek parası.Oda artık aslanın değil ejderhanın ağzında.Al alabilirsen!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?