USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN ÖNSÖZÜ

15-11-2019

Kazanılması zor olan Gastronomi unvanına sahip olmak gerçektende  ciddi emek istiyor.Ama hakkını vermek,bu prestijli unvanı korumak  çok daha zor.Çünkü bir anda dikkatleri çekiyorsunuz ,markalaşıyorsunuz ve ziyaretçi akınına uğruyorsunuz.Cazibe merkezi olmak profesyonelliği de beraberinde getiriyor.

Bu hafta protokolünde yer aldığı birkaç etkinliğe katıldım.Gözlemlerim,şehir olarak en sıradanından en önemlisine kadar program organizasyonlarında halen bir arpa boyu yol alamadığımızı gösteriyor.

--Öncelikle sunumu yapacak olan kişiler  konuya hakim,diksiyonu düzgün ve akıcılığı sağlayabilecek profesyonellerden seçilmeli.Bu haftaki programlarda gördüğümüz konuşmacıların  metinleri önceden hazırlanıp üzerinden dahi geçilmemiş.Sunum yapanlar kendilerine gösterdikleri özeni  yayın akışının işleyişi göstermiş olsalardı basit ama can sıkıcı durumlar yaşanmazdı.

--Mikrofon ve ses düzenleri konuşmacı sahnedeyken ayar veriliyor.

--Programlarda yolcu otobüslerinde kullanılan plastik bardaklar konuşmacıların önüne konuluyor.Ne kadar çirkin bir ağırlama şeklidir bu.Cam şişe ve cam bardak kullanmak o kadar mı zorunuza gidiyor?Anlamak mümkün değil.

--Her programa kalabalık yapsınlar diye okullardan öğrencileri toplamak kimlerin fikri?Gerçek katılımcıların  yer bulamayıp küsüp gidiyorken,çoluk çocuğun çıkardıkları kuru gürültüler ve aykırı davranışları programın amacına,kalitesine gölge düşürüyor.

--Merak ediyorum, çok basit bir ayar gerektiren saygı duruşu ve İstiklal Marşı organizasyonu ne zaman düzene girecek? Birileri ciddiye alıp önceden ayarlama zahmetine katlanacağı günleri ne zaman göreceğiz?

--Her programda (torpilli,sponsor…)olan birisi çıkıyor ve  birilerinin önüne geçmek istercesine kendi şovunu,reklamını yapıyor.Durum öyle  can sıkıcı bir hal alıyor ki salonu terk edenlerin,konuşmak için bekleyenlerin sessiz tepkileri dahi görmezden geliniyor.Moderatörün  ise  bu şova müdahalesi şöyle dursun  süs gibi oturup reklam yapmasına ortak oluyor.

Güzel şeylerde olmuyor ki,tabi ki de oluyor.Ama basit gibi görünen ama ciddi anlamda sıkıntı yaratan aksaklıklara biran önce el atılırsa çok daha güzel ve kusursuz işler yapılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?