USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

08-01-2023

---- Gaziantep FK - Başakşehir FK maçı öncesi Stadyuma giden Gaziantep’li taraftarlarımız uyumaya çalışan bir bebeğe ninni söyleyerek gündem oldular.
----Gaziantep Parkomat Ücretlerine yapılan zam sonrasında saatlik ücret; 3.50 TL’den 6 TL’ye yükseldi.
----Gaziray Göllüce İstasyonunda yer alan üst geçide çıkan bir kişi kendisini boşluğa bıraktı. Ambulans ve polis ekiplerinin sevk edildiği olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.
----Gaziantep’te pide ve francala ekmeğe zam talep edildi. Francala ekmeği için istenen zam oranı 75 kuruş olarak hesaplandı. Francala ekmeğinin 4 lira 50 kuruştan satılmasını talep eden esnafın gözü kulağı şimdi Gaziantep Valisi Davut Gül’de.
----Araban’da  gece bir işyerinin malzeme deposu kundaklandı. 3 trilyona yakın zarar var.
----Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki 455 milyon metreküp kapasiteli Tahtaköprü Barajı'nda su seviyesi 28 milyon metreküpe düştü.
----Gaziantep Vergi Dairesi’nin teras bölümüne çıkan bir genç intihar girişiminde bulundu. Bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekiplerinin ikna girişimleri sonrası genç intihar girişiminden vazgeçirilerek emniyete götürüldü.
----Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep il yönetimi il başkanı Neşet Uçar gibi “görevlendirme” usulüyle geldi. Görevden alınan çok sayıda kişi yeni yönetimde kendine yer buldu.
----Aydın’ın Karacasu ilesinde yapılan bir düğünde gelinlik giyip ilçeye bağlı bir köyde yaşayan biriyle evlenen şahsın, kadın değil erkek olduğu iddia edildi.
---- Dilek Sabancı;” Bir insanın 50 milyon doları! bir evi ve bir arabası olsa rahat yaşar “dedi.
----Markette kadınların etek altı fotoğraflarını çeken sapık komiser çıktı.
----2023 yılında özel okul fiyatlarına yüzde 63 oranında zam yapılacak.
----En düşük emekli maaşı 5500 TL’ye yükseltilecek.
-----Orta gelirliye konut kampanyasının ardından satılık ev fiyatlarında artış oldu. Gayrimenkul uzmanları artış oranlarının 600 bin lirayı bulduğunu belirtti.
----Burdur'da drift atan traktör sürücüsüne 21 bin 729 TL ceza uygulandı.
-----Diyarbakır'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.
-----Ülke genelinde bu haftadan itibaren 41 ilde kar yağışı bekleniyor.
----65 yaşındaki Arife Gökçe'nin kaybolmasıyla ilgili televizyon programına çıkan Sinan Sardoğan, Avcılar'da 2018'de çocuğa yönelik cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklandı.
---Devlet kendi işini kurmak isteyenlere 12 ay ödemesiz 45 yaşını aşmamış kişilere 400 bin TL “Cesur Girişimci Kredisi” vereceğini açıkladı.
----Türk Sağlık Turizm Derneği Başkanı Dr. Servet Terziler, 2022 yılında 1 milyon kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiğini, 4 milyar dolar cironun yarısının saç ekim hizmetlerinden elde edildiğini söyledi.
----BTK tüketicilerin talebi olmaksızın gerçekleşen 0850 ‘li numara aramaları için harekete geçti.
----Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) küresel gıda fiyatları göstergesi 2022'de yüzde 1 geriledi. Türkiye'de ise bu hafta açıklanan veriler 2022'de gıda enflasyonunun yüzde 77 arttığını gösterdi.
----Bedelli askerlik ücreti 100.080,9 TL’ye yükseldi.
----Sarıkamış’ta şehitleri anma töreni yapılan otelin salonunun tavanı çöktü, yaralılar var.
----ABD'de 6 yaşındaki çocuk öğretmenini tabancayla vurdu. Öğretmen yaralandı, öğrenci ise gözaltına alındı.
----MEB tarafından e-Okul sisteminde kaydı bulunmayan yaklaşık 280 bin öğrenciyi okulla yeniden buluşturmak için başlatılan sistemde, ilkokul ve ortaokul kademesi için 15, lise kademesi için de 18 yaşından küçüklerin adreslerine ziyaretler yapılacak.
----Sağlık Bakanlığı, muayenehane hekimleriyle ilgili kota sınırlamasını kaldırdı. Muayenehane hekimleri, anlaştıkları özel hastaneler ve tıp merkezlerinde hastalarını tedavi edebilecek.
----Yanlarında aileleri olmadan yola düştüler. Şimdi nerede oldukları ve ne yaptıkları bilinmiyor… Almanya’da 2 bin mülteci çocuk kayıp.
----Diyarbakır'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.
----Finlandiya Savunma Bakanı Kaikkonen, ebeveynlik izni için 1 marta kadar görevini devretti. Kaikkonen bu izinden faydalanan ilk erkek bakan oldu.
----Prens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı.
-----Yeni bir araştırma, küresel sıcaklık artışının mevcut şekilde seyretmesi halinde 2100 yılında karadaki buzul kütlesinin yüzde 32’sinin kaybolabileceğini ortaya koydu.
----Meksika’da uyuşturucu karteli “El Chapo”nun oğlunun yakalanmasının ardından çıkan çatışmalar büyüdü: 10’u asker 29 kişi öldü.
----Stresin bağımlılık yaptığını biliyor musunuz? Eğer işlerinizi son ana bırakıp sürekli meşgul olmak gerektiğini düşünüyor ve bundan kurtulamıyorsanız bazı şeyleri değiştirme zamanı gelmiş olabilir.
----ABD’de Maarif Okulunda eğitim gören iki Türk öğrenci, üniversiteye giriş sınavında üstün başarı göstererek yüzde 1'lik dilime girdi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?