USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

25-12-2022

--- Gazi şehrimizin 101. Kurtuluş yıldönümü kutlu olsun.
---Gaziantep Futbol Kulübü'nün Yönetim Kurulu listesi belli oldu.
---Eski Adliye Binasının orada şüpheli bir paket nedeniyle polis güvenlik önlemi aldı.
---Gaziantep Eczacılar Odası, 22 Eczacı Odası ile birlikte Türk Eczacılar Birliğine çağrıda bulundu. Eczacı örgütleri, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetini, Konya Bölgeler Arası Toplantısı'nda alınan kararlara ve belirlenen eylemlilik sürecine sahip çıkmaya çağırdı.
---İlber Ortaylı, "Serpme kahvaltı tam bir görgüsüzlük. Bu gıda kıtlığında hele böyle bir israfa hiç gerek yok" dedi.
---2023 yılı için asgari ücret 8.500 TL olarak açıklandı.
---Gaziantep’te erken kuaförü olarak çalışan Hasan Hüseyin Karadağ (28) yasa dışı yollarla Almanya’ya gitmeye çalışırken Sırbistan’da ormanda donarak hayatını kaybetti.
---Hatay'da sigaraya alıştırılan maymun nakledildi.
---Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarındaki artış, markaların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağladı.
---Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı'na göre, kira sözleşmeleri 2024 sonuna kadar yapılacak çalışmayla e-devlet üzerinden düzenlenecek ve Türkiye Gayrimenkul Bilgi ve Değerleme Sistemi kurulacak.
---Bir dönem cemaatinde yer alan rapçi Sagopa Kajmer'den özür dilediğini söyleyen Cübbeli Ahmet: “Tamire kalktık ama tamir edemedik. Özrümüzü kabul etmedi.”
---Twitter yönetiminden istifa etmeli miyim? Anket sonuçlarına uyacağım.” açıklaması yapıp anket düzenleyen ve “evet” oylarıyla kaybeden Elon Musk: “Twitter politikalarıyla ilgili oylamalarda sadece mavi tikli hesaplar oy kullanacak.”
---Afganistan yönetimi, kız öğrencilerin üniversiteye gitmesini yasakladı.
---Yer: Fransa, Toulon. Makatına II. Dünya Savaşı’ndan kalma 20’cmlik top mermisi sıkışan 88 yaşındaki bir kişi, acile gitti. Hastane, Patlama riski nedeniyle tahliye edilirken müdahale için mayın temizleme ekipleri gönderildi.
---HDP Mardin Artuklu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti, HDP'den ihraç edilince MHP'ye, MHP'den de ihraç edilince AKP’ye katıldı.
---112 Acil Çağrı Merkezi’ni 22 bin kez arayan kadın gözaltına alındı.
---Cübbeli, sarıklı bir grup, Gülşen davası için adliye önünde toplanıp slogan attı: "Kahrolsun kafirler”
--- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV'ye ceza verdi. Açıklamada yayında “terör mimikle övüldüğü” savıyla programın 3 kez durdurulmasına, yüzde 3 de para cezasına karar verildi" denildi.
--- 36 yıl sonra Dünya Kupası'nı ülkeye getiren futbolcular üstü açık otobüsle milyonlarca taraftarı selamlarken, istenmeyen olaylar oldu.Üst geçitten futbolcuların olduğu otobüse atlamak isteyen bir kişi yere çakılırken, bir başka taraftar da çıkan kargaşada kafasına aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybetti.
---Bedelli askerlik yapacaklara kötü haber geldi. Bu sene eğitim kapasitesinin üzerinde başvuru olduğu için işin kuraya kalacağı belirtildi. Ayrıca, son asgari ücret zammıyla bedelli askerlik fiyatları daha da artacak. Şu an 100 bin TL olan bedelli askerliğin zamla birlikte 150 bin TL'nin üstüne çıkması bekleniyor.
--- Kasiyere “başın neden açık?”diyen Fas uyruklu kişi sınır dışı edildi.
---İş insanı ve BİM marketin kurucusu Cuneyd Zapsu katıldığı bir programda çalışacak insan bulamadığını belirterek, "Gençler alınacaklar belki ama ben işe alacak adam bulamıyorum" dedi.
---Dünya Kupası Finali'nin ardından sahaya giren ve Messi'yle poz vermek için çabalayan kasap Nusret Gökçe'nin 2023 Open Cup finaline girmesi yasaklandı.FIFA, Nusret Gökçe'nin Dünya Kupası finali sonrası sahaya inmesiyle ilgili inceleme başlattı.
---Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı canlı yayında "Belediye kadroları nasıl oluşturulur?" sorusuna "Belediyede torpilsiz kimse olmaz. Herkesin bir referansı vardır" diye cevap verdi. Özcan, "Sizde de mi öyle?" sorusunu ise "Öyle. Ben doğruyu söylüyorum" sözleriyle yanıtladı.
---Çocukluk çağında zorunlu olan, yetişkinlerde ise gebelikte ya da yaralanma gibi durumlarda yapılan difteri-tetanos aşısı Sağlık Bakanlığı tarafından toplatılıyor.
----Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan indirim yetkisini kullandı.
---Asgari ücret zam haberinin ardından zincir marketler, zamlı maaşlar cebimize girmeden ürünlere zam yapmaya başladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?