USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

18-12-2022

----İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.
---Gaziantep Barosu’ndan şok karar. Davalara bakmama kararı aldılar.Gaziantep Barosu, CMK Asgari Ücret Tarifesi ve vergi oranları konusunda adım atılması için bugün itibariyle CMK görevlendirmelerini durdurdu.
---Seyrantepe’de takip ederek asansörde sıkıştırdığı kız çocuğunu taciz eden bıçaklı şahıs, polisin yürüttüğü başarılı çalışma sonucu yakalanarak göz altına alındı.
---Gaziantep Şahinbey ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi yaşamını yitirdi.
---Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentteki atık gıdaları toplayarak sahipsiz hayvanlar için kuru mamaya dönüştürüyor.
---Antep’te 185 kişilik temizlik personeli kadrosuna 20.168 kişi başvurdu.
---Gaziantep'in Araban ilçesinde meydana gelen iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Tarlaya savrulan otomobillerde bulunan 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
---Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan: “Kayseri’de 2021 yılı içerisinde 1138 esnaf iş yerini kapattı, buna karşın 1200 Suriyeli iş yeri açtı.”
---Bursa da bir vatandaş, pazar günü oynanacak Dünya kupası finali öncesinde Messi'nin gol atması için ilçede 2 bin kişiye lokma dağıttı.
----Şanlıurfa'da sulama kanalına düşen minibüsteki 8 kaçak göçmen hayatını kaybetti.
----Trafiği kesip paraları toplamaya çalışan vatandaşlardan parayı geri isteyen kuryenin taşıdığı paradan 84 bin Euro (1.7 milyon TL) kayboldu.
---İlaç fiyatlarını belirleyen euro değeri aralık ayında yüzde 36.77 oranında arttırıldı.
Bakan Koca :”İlaç bulunamaması probleminin çözümü için ilk adım Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile atıldı. Şubat ayında yapılması gereken fiyat güncellemesi erkene çekildi. Diğer adımlar da yolda. Çözeceğiz kimse endişe etmesin.”
---Konaklama vergisi uygulaması 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Düzenlemeye ilişkin usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Vergi oranı yüzde 2 olacak.
---Müge Anlı ile Tatlı Sert programına bu hafta damgasını vuran "Ezel Bayraktar" olayı sosyal medyada gündem oldu. Kanser hastası yengesinin tedavisi için biriktirilen 300 bin TL ile kayıplara karıştığı iddia edilen Ömer Can Aslanhan'ın ismini "Ezel Bayraktar" olarak değiştirdiği anlaşıldı.
---Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Yardımcısı Ayesha Verrall, parlamentoda düzenlenen oturumda hükümetin 'Sigarasız 2025 Eylem Planı'nı başlattığını duyurdu.
---Bakan Nebati:”Asgari ücretliye de,emekliye de,memura da ne verilirse haklarıdır. Dar gelirliye fakir fukaraya vermek bereket getirir” dedi.
---Kasko da fiyatlar yüzde 280 arttı.Geçen sene 5 bin liraya kasko alanlar, şimdiler de 19 bine yaptırabiliyorlar.
---2022 başında 1,64 TL'den satılan Gripin, son zamların ardından 10,29 TL oldu.
---Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, bir açılış sırasında herkesin içinde altına kaçırdı.
---Arka cepte cüzdan taşımanın oturma bozukluğuna neden olduğunu söyleyen Dr. Yavaş, "Belirtiler dikkate alınmazsa bu durum omurga eğriliğine kadar gider" uyarısında bulundu.
---1 Aralık itibarıyla yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, yemek kartları artık market alışverişinde kullanılmayacak. Sadece yemek için kullanılacak.
----Uygulama noktasına takılan sürücü, 1.27 promil alkollü çıkınca aracı bağlatmamak için oğlunu aradı. Aracın bağlanmaması için gelen oğlu da 0.87 promil alkollü çıktı. Destek için çağrılan ikinci kişi de alkollü çıkınca imdatlarına yeğenleri yetişti.
---Eskişehir'de babaannesinin velayetinde olan üç kardeşten birinin aç bırakılarak ölüme mahkum edildiği, diğer iki çocuğun ise son derece zayıf ve bakımsız halde bulunduğu iddia edildi.
---Bulgaristan vatandaşları, yeni yıl kutlamaları için de Edirne’yi tercih edince günler öncesinden rezervasyon yaptırdıkları oteller ve restoranlar doluluk oranına ulaştı.
----Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde, "Kız çocuklarını, aile kurma sorumluluğuna sahip olmadan evliliğe zorlamak ve bunu İslam dininden hareketle meşrulaştırmaya çalışmak, büyük bir günah, ağır bir vebaldir. Bu yanlış tutum ve söylemin İslam'ın evlilik anlayışıyla hiçbir ilgisi yoktur" denildi.
---Yargıtay, komşu binanın çatı ve saçağından akan yağmur ve kar suyunun yan komşu parsele akmasıyla meydana gelen zarardan mülk sahibinin sorumlu olduğuna hükmetti.
----İstanbul'da 13 yıl önce vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması için başlatılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.
---Gazeteci Ahmet Hakan’ın Recep İvedik 7 hakkındaki yorumu: “Aynı vasat altı mizah, aynı sakillik, aynı paçozluk, aynı münasebetsizlik, aynı kalitesizlik.”
---ABD'nin New York eyaletinde, silahsızlanmayı özendirmek amacıyla silahını yetkililere teslim edenlere 500 dolara kadar ödeme yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?