USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

20-11-2022

----İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki patlamada 6 kişinin hayatını kaybetti.2'si ağır 81 kişinin yaralandı. Saldırgan olaydan birkaç saat sonra yakalandı.
----Gaziantep’te aralarındaki  alacak meselesi nedeniyle kendisine satırla saldıran kuzeni Alaattin Çelik'i öldürüp diğer 2 kuzenini yaralayan Kadın Doğum Uzmanı Dr.Bekir Çelik cezaevinde intihar etti.
---Gaziantep'te 38 yaşındaki bir kadın, boşanma aşamasındaki emekli polis memuru eşi tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü.-
---- Gaziantep’te bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 4 yaşındaki Ebrar bebek hastane de verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
----Gaziantep'te minibüs yoldan çıktı: 1 ölü, 10 yaralı
----Gaziantep’te konut satışlarında büyük düşüş yaşanıyor.
----Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep ve Kilis programlarına katıldı.
----Gaziantep'te evlerde beslenen kedi ve köpekler için kimliklendirme çalışmaları için son tarih olarak 31 Aralık 2022 belirlendi.
----21 yıl sonra Gaziantep’te ilk kez bir milli maç oynandı. Milli takımımız Çekya’yı 2-1 yendi.
-----Tokat’ta özel bir hastane de yoğun bakımdaki felçli hastaya iki hemşire şiddet uyguladı.
----Zorunlu trafik sigortasında yeni sistem açıklandı. Buna göre, 'çok riskli sürücülere' yüzde 200 zam, 'çok iyi sürücülere' yüzde 50 indirim yapılacak.
---- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; “Ezan okunduğunda gençler okuldaysa bu doğru değil. İzinleri var camiye gelsinler” dedi.
----Suriye’deki hava sahası Türkiye’ye açıldı.100’ün üzerinde PKK hedefi vuruldu.
----Kurt adam sendromu yaşayan Hintli genç; ”Küçükken insanlar bana taş atardı” dedi.
---Abu Dabi’de Nusret’e giden bir grup 3 milyon hesap ödedi.150 bin lira bahşiş bıraktı. Faturayı paylaşan Nusret; “Kalite asla pahalı değildir” dedi.
----Adnan Oktar toplamda 8.658 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
---- Yumurta,süt,makarna ve temizlik malzemelerini yüksek fiyatla satan 21 işletmeye 9,4 milyon TL ceza kesildi.
---- Erzurum Zafer Partisi İl Başkanlığının düzenlediği “Suriyeliler Suriye’ye gönderilsin” imza kampanyasına 6 Afgan imza attı.
---- Kahramanmaraş’ta Gülizar Akbulut adlı 4 çocuk annesi kadın,Tik Tok’ta tanıştığı 15 yaşındaki Şahin adlı çocukla kaçtı.  
---- Bir canlı yayına konuk olan köpek eğitmeni Çağrı Aracı ; “ Köpeğin saldırı riskini düşürmek için yanından geçerken izin almalıyız “ dedi.
---- Adana’da karısının dırdırından bıkıp cezaevine girmek için olay çıkartan adama hakim 6 ay ev hapsi vermiş..
---- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener’e altılı masayı terk etme çağrısı yaptı.
---- Bakan Dönmez;” Avrupa’nın en ucuz doğalgaz kullanan ülkesi durumundayız”dedi.
----Elektrikli scooter ile tren yolundan geçmek isteyen 21 yaşındaki gencin hayatını kaybetti.
---Konya'da kalbi durunca hastaneye kaldırılan yabancı uyruklu bir kişinin, ailesi tarafından götürüldüğü ‘cin çıkarma’ seansında boğulduğu, göğüs ve boyun kemiklerinde kırıklar oluştuğu ortaya çıktı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
---Mersin'de kaldırımda yürüyen 3 genç kıza yaklaşan kimlikleri bilinmeyen motosikletli 2 şahıs, maytap atarak kaçtı. Olayda yüzlerine maytap atılan kızlardan birinin gözünü kaybetme riski olduğu öğrenildi.
---CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kadın işçi ve kadın memurlara regl izni verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığı’na sundu.
---Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını içeren torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.
---Anayasa Mahkemesi (AYM), sosyal medya paylaşımı nedeniyle disiplin cezası verilen kamu görevlisinin yaptığı başvuruda, ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.
---EYT düzenlemesi öncesi Yargıtay'dan önemli bir karar çıktı. Sigortalılık başlangıç tarihi ve hizmet tespitine yönelik davaların kamu düzenini ilgilendirdiğine dikkat çeken Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, hizmet tespit davalarında hakimin duyarlı olmasına hükmetti
--- İçkiyi yasaklayan Katar Dünya Kupası klibinde dansöz oynattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?