USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN”LERİ…

23-10-2022

--İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Celal Yıldırım, sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
--AK Parti Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti.
--FETÖ nün finans yapılanmasına yönelik operasyonda 47 şüpheli şahıs yakalandı.
-- İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı.
--Gaziantep Valiliği, il genelinde kamu düzeninin korunması amacıyla tüm gösteri ve etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.
--Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde hafriyat kamyonuyla çarpışan otomobildeki anne, baba ve 7 yaşındaki çocukları hayatını kaybetti.
--İngiltere de 44 gün önce göreve başlayan İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti.
--Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 12 den yüzde 10,5 e çekti.
--Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 4.5 büyüklüğünde meydana gelen deprem Gaziantep’te de hissedildi.
--Binali Yıldırım, Azerbaycan’ da trafik kazası geçirdi.
--Gaziantep'in sevilen sağlık idarecilerinden ve eski başhekim Göz doktoru Vakıf Orhan'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu.
--Yargıtaydan emsal tefecilik kararı: Para alan da veren de suçludur.
--Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Başkanlığına iletildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Kanun kapsamında 2 bin liraya kadar olan icra dosyaları tasfiye edilecek. Bu karar en çok icralık olan vatandaşlar arasında büyük sevinçle karşılandı.
--Gaziantep’te asayiş suçları ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda, 166 faili meçhul hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 154 kişi tutuklandı, çeşitli suçlardan aranan 536 kişi ise adli mercilere teslim edildi.
--KPSS sonuçları açıklandı.
--İzmir’de kanser hastası 68 yaşındaki Nurdan Yücemen, SGK’nin ödemediği 46 bin 624 TL’lik ilaç için dava açtı. ‘İhtiyati tedbir’ başvurusu sonrası mahkeme, dava sonuçlanıncaya kadar ilacın parasının SGK tarafından ödenmesine hükmetti.
--Antalya’da scooter ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kaza da iki lise öğrencisi hayatını kaybetti.
--Danıştay 5.Dairesi,meslekten çıkarma kararının iptali için açılan davalarda çok sayıda iptal kararına imza attı. Daire, göreve iade kararı verdiği 178 ismi HSK’ya bildirirken devletin de faiziyle birlikte tazminat ödemesinin kararlaştırdı.
--Gaziantep'te alacak verecek meselesi yüzünden tartıştığı şahsın silahlı saldırısına uğrayan ünlü katmerci Orhan Sertkaya hayatını kaybetti. Oğlu da hafif yaralandı.
--Şehitkamil Belediyesi tarafından ‘Kültür Yayınları 100. Serisi’ kapsamında gerçekleştirilen kitap lansmanı, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞSM) geniş katılımlı basın toplantısı ile gerçekleştirildi.
--Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.
--   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı, gazi şehrin takımı Gaziantep Futbol Kulübü’nü (GFK) destekleyen futbolseverlere 100 bin Passolig kartı hediye edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?