USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ!

02-10-2022

--Gaziantep geçtiğimiz  hafta sosyal medyada en çok konuşulanda ilk dörtte üç gün boyu listelerde kalarak  kendinden bahsettirmeyi başardı.
--Gaziantep’te 13 aylık bebeğin başına yorgun mermi isabet etti.
--Adana Valisi’nin İstanbul ‘da ki kahvaltıya davet ettiği haluk Levent, yanlışlıkla Adana’ya gitti.
--Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Muhtar azası Mustafa Yılmazer'in evi motosikletle gelen otomatik silahlı bir kişi tarafından tarandı. Olayda Yılmazer'in karısı ve oğlu hayatını kaybederken, gelini ve 2 torunu yaralandı.
--Tramvay kazalarına bir yenisi eklendi. MSM’ nin önünde bir kadına tramvay çarptı.
--Türkiye gündemini günlerce meşgul eden kayıp çocuk vakasında ne yazık ki acı haberle sarsıldı. Üç yaşındaki bebek  Gaziantep’te bir işyerinin dondurucusundan öldürülmüş olarak bulundu.
--Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana gelen kazanın bilirkişi raporu çıktı.
--GTO seçimleri sonuçlandı. Yıldırım güven tazelerken komite seçimlerinde süprizler, ilkler yaşandı .Az sayıda kadının kazanması ise yine şaşırtmadı.Seçimlerde yer yer bazı meslek komitelerinde sözlü tartışmalar yaşandı.
--2022 FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası (University World Cup Combat Sports)"nda muaythai branşında Gaziantep Üniversitesi  Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kubilay Tarhan dünya şampiyonu oldu.
--Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin “Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi” ödül alan 100 kadın yöneticiden biri oldu.
--İstanbul Hava Havalimanından bu gün saat 12,20’de Gaziantep’e gelmek üzere hareket eden Türk Hava Yollarına ait TK 2222 sefer sayılı uçak Ankara Esenboğa Havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldı.
--Gaziantep FK Gaziantepspor oluyor.
--Doğa koleji önü sadece radar konunca normal hızla gidilen bir yol, bu sabah okula gitmek için karşıdan karşıya geçen çocuğa araba çarptı. Veliler kasis yapılması için yetkililere yazmasına rağmen sonuç çıkmadığını belirtti.
--Akıllı Kent Gaziantep” projesi kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımda Gazi şehirli vatandaşları rahatlatacak bir çalışmaya daha imza attı. Ulaşımda kullanılan Gaziantep Kart’ın taşıdığı özelliklerin, banka veya kredi kartlarına entegre edilebileceği projede ilk adım atıldı.
--Yapı Kredi Bankasının 32 bin öğretmen ve memura verdiği 15 bin 500 TL promosyon ücretini Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘beklentileri karşılamadı’ diyerek tek taraflı feshetti.
--Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin son bir hafta içerisinde düzenlediği operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
--Büyük tepki alan Yalı Çapkını dizisindeki hamam sahnesi şehri ikiye böldü: Bir tarafta eski bir gelenek olduğunu savunan gelenekçiler, diğer yanda abartıldığını savunan şehrin itibarını düşürdüğünü savunan yenilikçiler. Biz de daha çok su götürecek bu tartışmayı yakından takip edip “Antep’in hamamları sallanır külhanları…”diyerek noktalıyoruz..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?