USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ..

HAFTANIN “EN..”LERİ..
09-06-2024
---Uzmanlar, haziranın sonuna kadar rekor sıcaklıkların devam edeceğinin altını çizerken 2024 yılının 2023’ün ardından en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü ikinci sene olabileceğini dile getirdiler. 
--- Gaziantep Şirinevler Mahallesi’de atılan havai fişekten dolayı yangın çıktı.
---Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan "Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması" araştırmasına göre Gaziantep'ten 59 ihracatçı firma en büyükler arasına girmeyi başardı.
---İslahiye’de çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına 600 personel ve 200 araçla müdahale edildi.
---Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir eğitim uçağı henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Düşen uçakta bulunan 2 pilot şehit oldu.
---4A (SSK) kapsamında gelir/aylık alanların Kurban Bayramı ikramiyeleri 12-13-14 Haziran 2024 tarihlerinde ödenecek. Emekli ikramiyeleri üç bin lira olarak hesaplara geçecek. İkramiyeler kapsamında toplam 42 milyar liralık ödeme yapılacak. Uygulamadan tüm emekliler faydalanabilecek.
---Ali koç yeniden Fenerbahçe başkanı seçildi.
---Eskişehir’de tramvayda çekilen görüntülerde bir vatandaş kadınları taciz ettiği belirtilen şahsa tepki gösterdi.
---Mehmet Şimşek :”Karbon ayak izinin vergilendirilmesi gerekiyor”.
---Anayasa Mahkemesi (AYM), rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasının, kanun hükmünde kararname (KHK) ile düzenlenmesini iptal etti. İptal hükmü, 12 ay sonra yürürlüğe girecek.
---Madeni 5 TL tedavüle çıkıyor.
---Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava iki günlük aranın ardından artarak devam edecek. Beş büyük kentte de pazartesi hava daha sıcak olacak.
---Özel, “Emekliye asgari ücret düzeyinde en düşük maaş, asgari ücrete de enflasyon oranında güncelleme bekliyoruz. Haziran ayında ciddi adımlar bekliyoruz” dedi.
---Yüzde 85 kaçak elektrik kullanılan Şırnak’ın İdil İlçesinde cami hoparlöründen “kaçak kontrol ekibine kapınızı açmayın” anonsu yapıldı.
---Bingöl merkezli Bursa, Muş, Hatay ve Eskişehir illerinde yapılan oto hırsızlığı operasyonlarında şüphelilerin 6 Şubat depreminde trafiğe çıkması mümkün olmayan araçların şasi numarasını alıp, çaldıkları araçlarla değiştirdikleri ortaya çıktı.
---Manavgat’ın Köprülü Kanyon Milli Parkı bölgesinde sabah saatlerinde orman yangını çıktı. İhbarla bölgeye Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 7 arazöz, 2 ilk müdahale aracı ve 2 su ikmal aracı ile müdahale ediliyor.
---Ankara’da sağanak nedeniyle Ayaş yolu trafiğe kapandı, metro seferleri durduruldu.
---Elazığ’da halk otobüsü ile kamyonetin çarpıştığı kazada 8 kişi yaralandı.
---Areda Piar araştırma şirketinin Türkiye genelinde 1534 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 73,1’i para biriktiremiyor ve yüzde 70,4’ü tasarruf yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor. Katılımcıların yüzde 46,5’i kişisel mali durumlarının kötü olduğunu belirtirken, yüzde 53,3’ü Türkiye’nin ekonomik durumuna kötümser bakıyor.
---Türkiye’nin en sıcak ili Antalya’da fırtına ve yağmur hayatı felç etti! Ağaçlar devrildi, çatılar sandalyeler uçtu, pazar tezgahları yıkıldı.
---İstanbul Şişli'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen özel bir okula ait mezuniyet töreninde sahnedeki dev led ekran öğrencilerin üzerine düştü. Olayda 6 kişi yaralanırken okul sahibi de gözaltına alındı.
---Adana’da bir lisenin kliması aşırı ısınma sonucu patladı.
---Hakkari'de, "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan yargılanan eski Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
---Konya'da 9 ay önce işçi olarak çalıştığı fabrikada 350 tonluk presin düşmesi sonucu iki parmağını kaybeden 23 yaşındaki Enes Çelik'in ayağından alınan 2 parmağı, başarılı bir ameliyat ile eline nakledildi.
---Bakan Şimşek: Kirada %25 zam sınırı uygulaması Temmuz’da bitiyor. Uzatmak için herhangi bir çalışmamız yok.
---CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partilerinden bir heyetin yarın Hakkari'ye gideceğini söyledi. Yücel, "Bu antidemokratik uygulama ile ilgili incelemelerde ve temaslarda bulunacağız ve kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.
---Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye, 12 ay boyunca ayda 325 euro destek verileceği açıklandı.Destek; Ankara, İzmir ve İstanbul’da çalışan ve 0-36 ay arasında çocuğu olan annelere verilecek.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?