USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
27-05-2024
---2023-2024 sezonu şampiyonu GALATASARAY oldu.
---TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek 2 otomobil ve 1 kamyona çarptı. Kazada, ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.
---Gaziantep’te bir lisenin mezuniyet töreninde helyum gazı dolu balonların patlaması sonucu 10 öğrenci hafif yaralandı.
---Bakan Şimşek :Konut ve kira fiyat artışları düşecek.
---Pazartesi Türkiye’ye Suriye üzerinden çöl tozu gelmesi bekleniyor.
---Katar'ın başkenti Doha'dan İrlanda'ya hareket eden Qatar Airways uçağının Türkiye üzerinden geçerken "türbülansa girmesi nedeniyle" 6'sı yolcu ve 6'sı mürettebat olmak üzere 12 kişinin yaralandı.  
---CHP geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Büyük Eğitim Mitingi’nin ardından bu hafta Ankara Tandoğan Meydanı’nda 'Büyük Emekli Mitingi' düzenledi.
---Bahçeli :”Türk futbolunun strese girmemesi için bu yıl takımlar küme düşmesin ya da takım sayısı 21'e yükselsin.”
---Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024'te sona erecek. Bu tarihe kadar yenilenmeyen sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek.
---İstanbul Küçükçekmece’de bir iş yerine ses bombası atıldı, 2 kişi yaralandı.
---Merkez bankası faizi yüzde elli de sabit tuttu.
---Burdur Devlet Hastanesinde diyaliz tedavisi almasının ardından rahatsızlanan 23 hasta, çevre kentlerdeki hastanelere ve diyaliz merkezlerine sevk edildi. Valilik, diyaliz merkezinin önlem olarak kapatıldığını, adli ve idari tahkikat başlatıldığını açıkladı.
---Rize’de bir vatandaş, yolda gördüğü yavru ayıyı biberonla besledi.
---Bahçeli, “Köpekler, Türkiye’nin neresine giderseniz gidiniz öğlen sıcaklığında mutlaka uyurlar ve herkes görür onu. Ama bu uyutma nedir, kim yapacak, sınırı ne kadar, kadar kaç saat uyutacaklar? Bunlar tabii belirsiz.” ifadelerini kullandı. Bahçeli ayrıca sokak köpekleri meselesinin çok tehlikeli boyutlara ulaştığını da söyledi.
---Muş’ta yaşanan bu sıra dışı doğa olayı, meteorologlar ve jeologlar tarafından mercek altına alındı. Uzmanlar, yağış sırasında yere düşen bu cisimlerin kimyasal ve fiziksel özelliklerini belirlemek için kapsamlı bir inceleme başlattı.
---Düzce'de 8 yaşındaki öğrenci okulda yediği sandviçin nefes borusuna kaçması sonucu fenalaştı. İlk müdahaleyi öğretmenler yaptı, sağlık ekipleri de küçük kızı kurtarmaya çalıştı, hastaneye kaldırılan Eftelya kurtarılamadı. 
---Güney Kore Büyükelçisi Jeong, Eskişehir’den Ankara’ya dönüşte araç yerine Yüksek Hızlı Treni tercih etti.
---Ankara’da etkili olan kuvvetli gök gürültülü sağanak nedeniyle yollar suyla doldu. Arızalanan araçlar yolda kaldı. Yabancı uyruklu 4-5 yaşlarındaki iki kardeş sele kapıldı.
---Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde Türk Lirası'nda bir miktar değer kaybı olabileceğini ancak volatilitenin ortadan kalktığını söyledi
---Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden “Hayvanları Koruma Kanunu” açıklaması: “Yasa çıksa da ötanazi yapmayacağız”
---Yeni öğretim programları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açılacak.
Yeni müfredat 1, 5 ve 9. sınıftan itibaren kademeli olarak uygulanacak.
---Bursa’da virajda savrulan tırın dorsesi karşı yönden gelen araca çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ağır yaralandı. Tırın sürücüsü gözaltına alındı.
---Ankara'da telefonuna bakarak yürüyen genç otobüsle kafa kafaya çarpıştı.
---KYK yurtları temmuz ayında emeklilere açılacak.
---Çorum d 4,4 büyüklüğünde deprem oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?