USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
12-05-2024
---Gaziantep’in Nizip ilçesinde 2 motosikletin çarpışması sonucu meydana kazada 2 genç sürücü hayatını kaybetti.
---Şehitkamil Belediyesi 19 Mayıs’ta dev bir konser için Atatürk Mahallesi’nde hazırlık yapıyor.
---Gaziantep’te Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi ile Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi konkordato talep etti.
---Güneşte son 19 yılın en güçlü patlaması meydana geldi.
---ÖSYM de tavsiye üzerine, 2025'te başlayacak ek süre uygulamasını öne çekti ve bu yıl yapılacak YKS'yle birlikte ek süreden faydalanma hakkı olmayan okuyucu veya işaretleyici yardımı alan engelli adayların hepsine 30 dakika ek süre verilmesine karar verdi.
---Kamu da tasarruf paketi bu hafta açıklanacak.
---Adana ve Hatay’ı sağnak vurdu.Ev ve iş yerlerini su bastı.
---Mete Gazoz Avrupa şampiyonu oldu.
---ABD'nin Boston kentindeki bir hastanede, genetiği değiştirilmiş domuz böbreği nakledilen ilk hasta olan 62 yaşındaki Richard Slayman, operasyondan yaklaşık 2 ay sonra yaşamını yitirdi.
---Eurovision 2024'ün şampiyonu 'İsviçre' oldu: Geceye İsrail protestoları ve Filistin'e destek damga vurdu.
---Rize’de kuzey ışıkları görüntülendi.
---Ankara’da sağanak ve dolu etkili oldu.
---Filistin’in Birleşmiş Milletlere tam üyeliği onaylandı.
---Antalya’da evlenen Figen ve Yunus Emre Şan çiftinin düğününde, damadın arkadaşları, mezar taşı ve karanfillerle şaka yaptı. 
---Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere şiddet uygulayanların artık tutuksuz yargılanmayacağını duyurdu. 
---Balıkesir'de bir zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman (20), önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
---Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler bir günlük iş bıraktı. 
---Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’leri, “TAM” platformu altında birleşti. Proje ile orta vadede ekonomiye yaklaşık 500 milyon dolar katkı sağlanması bekleniyor.
---Elazığ’da bir temizlik işçisi çöpte bulduğu gitarı, çöp arabasının arkasında çaldı.
---Almanya’da cinayet şüphelisi olarak aranan Türk vatandaşı, Polonya’da Katowice-Antalya seferini yapmaya hazırlanan tarifeli uçakta polis tarafından yakalandı.
---Endonezya’da A.K. isimli kişi, 1 yıldır birlikte olduğu ve ismini Adinda Kanza Azzahra olarak tanıtan sevgisiliyle evlendi. A.K., 12 gün sonra evlendiği kişinin erkek olduğunu anlayınca polise başvurdu. Suçunu kabul eden Azzahra için 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
---Rus atlet Denis Vovk, 650 ton ağırlığındaki treni 37 saniye içinde 1.48 metre çekerek dünya rekoru kırdı.
---Bakan Koca, onaylı randevu döneminin pazartesi günü başlayacağını dile getirdi. 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları, onaylı işleminden istisnadır.
---Fahri trafik müfettişlerine 70 yaş sınırı getiriliyor.
---Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası simit fiyatlarında değişikliğin Ticaret Bakanlığı onayıyla yapılmasını içeren yönetmeliğe itiraz etti. Oda yetkilileri Danıştay'a yürütmenin durdurulması için dava açtı.
---Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin, 27 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, kazada Kocagöz’ün asli kusurlu olduğu belirtildi.
---Reuters'ın haberine göre; Hamas'tan yapılan açıklamada, "Mısır ve Katar'ın ateşkes teklifini kabul ediyoruz." denildi. Katar merkezli medya kuruluşu El Cezire de Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini Katarlı ve Mısırlı arabuluculara bildirdiğini duyurdu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?