USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
29-04-2024
---3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.
---Açlık sınırı 16 bin 645TL,yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL oldu.
---Merkez Bankası faizleri sabit tuttu. 
---Bu hafta tüm yurtta yağışlı hava bekleniyor.
---Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e geldi.
---Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.
---Gaziantep Adliyesi’nde 2.Aile Mahkamesi’nde görülen boşanma davasında taraflar arasında kavga çıktı. İddiaya göre taraflar arasında çıkan kavgaya müdahale eden Polis Memuru Murat Kaya, Avukat Burhanettin D.’nin saldırısı sonucu yaralandı.
---Adana da Nisan ayında hava 42 dereceyi gördü.
---Muş’tan sonra Hatay’da da insana benzer uçan cisimler görüldü.
---İsveç'in başkenti Stockholm'de bir kadın, polis koruması eşliğinde Kur'an yaktı.
---Adıyaman Altınşehir Polis Karakolu'nda bir polis, görev başındaki diğer polis memurlarına ateş açtı. İçişleri Bakanı Yerlikaya ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.
---İYİ Partinin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.
---Avustralya’nın batısında 140 balina kıyıya vurdu.
---Muş’un Varto ilçesi semalarında akşam saatlerinde insan şeklini andıran bir cisim görüntülendi.
---Türkiye de yapay zaka lisesi kurulacak.
------İstanbul’dan Gaziantep’e hareket eden özel bir otobüste seyir halindeyken şoför değişimi yapıldı.
---Adana’da kapısı açık seyreden otobüsten düşen kadın ağır yaralandı.
---TikTok’ta "Karagül" adıyla bir "annenin", açtığı yayınlarda çocuklarına şiddet uyguladığı videolar tepki çekti. Yayın sırasında başı yarılan çocuğunu azarlayan kadın, "ambulans çağırdım" diyerek para istemeye devam etti. Yaşanan olay sonrası kadın hakkında soruşturma başlatıldı.
---Irak'ta kabul edilen 'fuhuşla mücadele' yasası kapsamında eşcinsel ilişkiye girenler 15 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Eşcinselliği teşvik edenlere 10 yıla kadar hapis öngörülen yasa ile eşcinselliği teşvik eden örgüt ve kuruluşların faaliyetleri de yasaklandı. 
---Türkiye de yaşayan Ruslar,yüksek enflasyon ve pahalılık yüzünden ülkelerine dönmeye başladı.
---Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Avrupa Boks Şampiyonası kadınlar 66 kilo finalinde Albina Moldazhanova’yı yenerek kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti.
---Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 52 kiloda Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve 66 kiloda temsil eden Fenerbahçeli milli sporcu Busenaz Sürmeneli finalde rakiplerini yenerek altın madalya kazandı.
---İstanbul’da bir dolmuş şoförü, seyir halinde kumar oynarken görüntülendi.
---Osmaniye'de yangınlara karşı geliştirilen yangın söndürme dronu, tanıtımı sırasında düşerek parçalandı.
---Venezuela’da hapishaneden kaçmaya çalışan mahkumların kazdığı tünelin sonu polislere çıktı.
---Ticaret Bakanlığı, fiyatları düşürmek için tavuğa ihracat yasağı getiriyor
---İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında doktorlarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldı.
---Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, gıdadaki KDV istismarının önüne geçmek ve bu konudaki tereddütleri gidermek için yaptığı düzenlemeyle lokantalar ve kafeler sattığı yiyecek ve içecekte de KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak.
---Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatı ile ilk etapta kamu kurumlarının kullandığı 500 araç satışa çıkarıldı.İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı.
---İstanbul’da bir veli, kadın öğretmene yumruk attı.
---Konya'da 14 yaşındaki öğrencisini taciz eden lise öğretmeni tutuklandı. Öğretmenin taciz ettiği kıza yazdığı mesajlar ise mide bulandırdı.
---Eşi, Suriyeli bir kadınla kaçan kadın: “Erdoğan’a sesleniyorum, oyumu hep sana verdim. Bu Suriyelileri getirdin yuvamızı yıktın”dedi.
---Bursa’da tıraş olduğu sırada dili boğazına kaçan müşterisinin hayatını kurtaran berber, daha sonra sakal tıraşını da tamamladı.
---İsmailağa Cemaati, Hasan Kılıç’ın cenazesine kadınların katılmamasını istedi.
---Yayımlanan taslakta ortaöğretim matematik ders programı kapsamında 12. sınıflarda işlenen integral konusu müfredattan çıkarıldığı 12. sınıf matematik programında limit ve türev kavramlarının daha kapsamlı şekilde ele alındığı görüldü.
---Aksaray’da tüfekle yaşamına son veren borçlusunun ödeme gününde mezarı başına giden alacaklı şahıs, mezarı ateşe verdi.
---Kayseri’de Atatürk anıtına çelenk bırakanlara “Ey Müslümanlar puta tapmayın” diye bağıran şahıs gözaltına alındı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?