USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…LERİ..”

HAFTANIN “EN…LERİ..”
15-04-2024
---İran İsrail’e balistik füze saldırısı düzenledi.
---İran Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bagheri, Gerçek Vaat Operasyonu’nun sona erdiğini doğruladı.İsrail'e, bu operasyona yanıt vermesi halinde, İran'ın daha büyük bir saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.
---İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin 6 gününde 3 bin 706 trafik kazasında 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 184 kişinin yaralandığını bildirdi.
---Diyarbakır/Kayapınar'da yaşanan olayda kripto para borsasında iflas eden doktor, gittiği atış poligonunda intihar etti. 
---Pençe kilit operasyonu bölgesinde 1 askerimiz şehit oldu.
---Kalealtı’nda bir kebapçıda silahlı saldırı oldu. 2 yaralı var.
---Tatil günlerinde Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği Halfeti’de tekne kazası yaşandı.
---Gaziantep’te jandarma ekiplerince yapılan kaçakçılık operasyonunda piyasa değeri 1 milyon 550 bin TL olan gümrük kaçağı sigara ve çay ele geçirildi.
---Bursa’da özel halk otobüsünün motor kısmında patlama oldu.
---Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıkta ‘sahte hoca’ denetimi gerçekleştirildi. Adana’da dua okuyamayan sahte hocalar mezarlıktan dışarı çıkartıldı.
---Hatay’da camiye örümcek adam kostümüyle gelen kişi polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı.
---Antalya’da Sarısu-Tünektepe arasındaki teleferik hattında 1 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası gözaltına alınan 14 kişiden 5'i tutuklandı. Tutuklananlardan biri de teleferiği işleten Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET'in eski yöneticisi, yeni Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz oldu.
---SGK annelere 325 euro destek ödemesi yapacak. Avrupa Birliği destekli proje, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 12 ay boyunca uygulanacak. Projeden 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı yararlanabilecek. Annelere 325 euro destek ödemesi başvuru linki ilerleyen günlerde SGK tarafından duyurulacak.
---Beyoğlu’da silahlı saldırı düzenlendi. Kalabalığın bulunduğu bir sokakta kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Olayda 4 kişi de yaralandı.
---Uçakla seyahat eden bir kadın, sigara yakıp, çakmakla uçaktaki insanları tehdit etti :”Patlatırım, her yerim bomba. Hepinizi yakacağım!”
---Ödemeyi karttan almak yerine IBAN’a atılmasını isteyen işletmelere ceza yazılacak.
---Iğdır'da çalışmadığı için tamire getirilen elektrik süpürgesinin içinden 15 tane fare çıktı.
---Erzurum’da, kene ısırması sonrası tedavi gördüğü hastanede ölen 2 çocuk babası İrşat Yüksel (37), sağlıkçıların getirdiği özel giysileri giyen mahalledeki gençler tarafından toprağa verildi.
---Sivas'ta bir vatandaş, yakıt kaçağını çakmakla kontrol ederken motosikletini yaktı.
---Türkiye’deki sürücülerin tercihi yüzde 89,3 ile otomatik vites oldu.
---Gram altın 2491 TL ile rekor yeniledi.
---Bankaların aldığı karar doğrultusunda, Ramazan Bayramı sonrasında Türkiye'deki ATM'lerde önemli bir değişiklik yaşanacak. Yeni düzenlemeyle, ATM'lerden artık 10 ve 20 TL'lik banknotlar çekilemeyecek.
---Geçtiğimiz aylarda, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelen faturalarda 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi için ücret alınmaması kararı alındı. Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.
---MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sayın Meral Akşener ayrışma kararından vazgeçmeli. Partinin başında kalmalıdır. Geleceğe yönelik güçlü bir Türkiye için siyasi partilerin de güçlenmesi gerekiyor" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?