USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
08-04-2024
---Ramazan bayramı tatili başladı.
---Arefe günü ve Ramazan bayramı süresinde Büyükşehir Belediyesine ait otobüs, tramvay ve Gaziray ücretsiz olarak hizmet verecek.
---TSE baklavanın şeker oranını yüzde 35-45 ten yüzde 30-42’ye indirdi.
--- Bayramların vaz geçilmez tatlısı baklavanın kilosu 1000 TL’ye dayandı.
---Gaziantep’te soluk borusuna cisim kaçan öğrenciyi, öğretmen Heimlich manevrasıyla kurtardı.
---Şanlıurfa’nın  Halfeti İlçesinde seçimlerin yenilenmesine karar verildi.
--- Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde meydana gelen trafik kazasında polis memuru,eşi ve iki çocuğu  hayatını kaybetti. 
---Malatya’da 4.5 Şiddetinde deprem meydana geldi.
---Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde 19 yaşındaki Özkan Bozdoğan, en yakın rakibi olan babasını 2 oy farkla geçerek muhtarlık seçimlerini kazandı. Türkiye’nin en genç muhtarı olan Bozdoğan, seçimleri kazanması ve mazbatasını almasının ardından önceki muhtar babasından da mührü alarak resmen göreve başladı.
---Esra Erol’a katılan ve mesleğini dadı olarak tanıtıp iş aradığını belirten kadının, 16 yaşındayken 8 yaşındaki bir çocuğu canlı şekilde toprağa gömerek öldürme suçundan 9 yıl hapis yattığı ortaya çıktı.
---Fatih’te bir baba balonun peşinden koşan oğlunu otomobilin altında kalmaktan son anda kurtardı.
---30 bin fenomen vergi çalışması için takibe alındı.
---Bursa'da iftar vaktinde pide almaya giden Mesut Karagözoğlu 10 yaşındaki oğlunun köpeklerden korumak isterken saldırıya uğradı. Karagözoğlu’nun çenesi kırıldı, 30 dikiş atıldı.
---Bayram tatilinde yurdun batısında güneşli hava, doğusunda ise yağış bekleniyor.
---Son iki ayda zam şampiyonu özel okul ücretleri oldu.
---Depremden sonra kendi yakınlarını arayan bir başka ailenin, Mustafa İlhan'ı kendi yakını sanıp Kayseri'ye götürdüğü ve burada defnettiği anlaşıldı.
---YSK yapılan itirazı kabul etti.Van da mazbata DEM Partiye verilecek.
---Beşiktaş ta çıkan yakında 29 kişi hayatını kaybetti.
---Fenerbahçe iki yıl boyunca Türkiye Kupasına katılmayacak.
---Yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu 87 yaşında hayata veda etti. 
---Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66'dan 4,25'e yükseldi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranının 3,66'dan 4,25'e yükseldiği açıklandı.
---Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay için Yüksek Seçim Kurulu'na gitti. CHP heyeti, YSK'ya Hatay'da seçimin yenilenmesi, oyların yeniden sayılması ya da geçersiz oyların sayılması için başvuruda bulundu.
---Bayram tatilinin 1. günü 6 Nisan 2024 Cumartesi tarihinde 24 saatlik sürede; 651 trafik kazası meydana geldi. 411 bin 588 araç denetlendi. 19 bin 654 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 130 araca ise diğer işlemler yapıldı. Trafik kazalarında maalesef 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1047 vatandaşımız ise yaralandı.
---UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki 5 bin yıllık Diyarbakır surlarının 4’üncü etabında olan 75 numaralı burç ile Saint George Kilisesi arasında yapılan kazıda Roma dönemine ait olduğu belirlenen ‘lahit’ bulundu. Lahit, kentte bulunan ilk lahit oldu.
---Türkiye’de 2010’da 34 bin 564 olan akraba evliliği sayısı, 2023’te 18 bin 26’ya düştü. Geçen yıl en yaygın akraba evliliği Şanlurfa’da, en az ise Bartın’da gerçekleşti.
---OpenAI, "Voice Engine" adını verdiği yeni teknolojisinin yalnızca yazılı metin ve 15 saniyelik tek bir ses örneği kullanarak orijinal konuşmacınınkine çok benzeyen bir konuşma üretebildiğini duyurdu.
---Pazar günü yapılan Yerel Seçimlerin ardından kentte seçim sonuçlarına itirazlar da peş peşe geliyor. Edinilen bilgilere göre Şehitkamil Belediye Meclisi seçim sonuçlarına CHP ve Yeniden Refah Partilerinden karşılıklı olarak itirazlar yapıldı. İtirazların ardından YSK tarafından oyların yeniden incelendiği öğrenildi.
---Gaziantep’in en renkli adayı Ramazan Karabudak aldığı oyla gündeme oturdu.31 Mart Yerel Seçimlerinde Bağımsız Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı olan kağıt toplayıcısı Ramazan Karabudak’ın başarısı gündem oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?