USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ..

HAFTANIN “EN…”LERİ..
01-04-2024
---Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan da okullar tatil edildi.
---CHP 1977^den beri ilk defa birinci parti oldu.
---Fatma Şahin %38,492 oyla yeniden başkan seçildi.
---Şehitkamil ilçe başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep Şehitkamil seçmenin %39.37'nu, 130.664 oy alarak yeni belediye başkanı oldu. AK Parti Belediye Başkan adayı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu ise seçmenin %25.73'lük oyunu alarak dördüncü dönemi göremedi.
---Türkiye geneli açılan sandık;% 99,82 açıldı.
---En çok merak edilen Oğuzeli ilçesinde Yeniden Refah Partili Bekir Öztekin oldu.
CHP:%37,74 , AK PARTİ: %35,49 , YENİDEN REFAH: %6,19 ,DEM PARTİ: % 5,68 ,MHP: % 4,98
---Denizli’nin Tavas ilçesinde, CHP binasında seçim sonuçlarının kutlanması sırasında balkonun çökmesi sonucu 18 kişi yaralandı.
---İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Türkiye'nin 1 hafta boyunca Afrika üzerinden gelen çöl tozunun etkisi altında kalacağını söyledi.
---Elazığ da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
--- Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilogram er.in ele geçirirken, bu miktar tek seferde yakalanan en yüksek ağırlıktaki eroin oldu.
---Diyanet;” çakmak ürün üretmek,satmak ve satın almak caiz değildir “dedi.
---Yıldız Tilbe emekli olduğunu açıkladı.
---2027 Avrupa Oyunları İstanbul da oynanacak.
--- Winslet'in filmin son sahnesinde giydiği elbise ise 125 bin dolara alıcı buldu.
---Ticaret Bakanlığı tarafından güvensiz tespit edilmesi üzerine gazetelere bedeli karşılığında iade ilanı verilen "Jasmine" isimli oyuncak bebeklerin mevzuatta belirtilen temel gerekleri sağlamadığı açıklandı. Firma, oyuncağın bedeli karşılığında iade edilmesi  çağrısı yaptı.
---Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
---Koç Holding, Anatolia Hospital markasıyla Antalya’da özel hastane işletmeciliği sektöründe faaliyet gösteren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş’nin (KMC) sermayesinin yüzde 80’ine denk gelen toplam 66 milyon 581 bin TL nominal değerli payın devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.
--Temmuz ayında hayatını kaybeden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur kısa süre önce MFÖ grubunun 'MF' ismi ile sahneye çıkması hakkında sorulan bir soruya "Benim tek söylediğim şuydu; biraz durun. Çok erken konuşulmaya ve oluşmaya başladı bunlar. En azından bir 6 ay yasımızı tutalım, hiçbir şey konuşmayalım lütfen" yanıtını verdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?