USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
10-03-2024
---Gaziantep AK Parti İl Başkanı Murat Çetin istifa etti.
---Gaziantep te bazı kuyumcular “altın kravat” satmaya başladı.
---Gaziantep Fırıncılar Odası aldığı kararla ekmeğe zam yaptı. Yeni fiyat tarifsesine göre 250 gr Susamlı Ramazan Pidesi 17 TL, 200 gr Susamlı Ramazan Pidesi ise 15 TL oldu.
---Gaziantep Futbol Kulübü, Teknik Direktör Marius Sumudica ile yolların ayrıldığını açıkladı.
----Nizip’te 51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı’nın firari müteahhitleri Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S.’nin yakalanması için mahkeme, Interpol kararı çıkarılması talebini kabul etti.
----8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olan Feray Balkan, eski eşi Seçkin E. tarafından silahla vurularak öldürüldü.
---Türkiye de obez sayısının en yüksek olduğu il Adana,en düşün olduğu il Erzurum oldu.  
---Antalya’da 4.7 büyüklüğünde deprem oldu. Şiddetli hissedildi.
---Cumhurbaşkanı Erdoğan;”Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim”
---Dünyada gıda fiyatları son bir yılda yüzde 10.5 azalırken Türkiye de yüzde 71.03 arttı. 
---Kocaeli'nde Zafer Partisi aday tanıtım toplantısına giden Ümit Özdağ'ın ziyareti sırasında partililer arasında kavga çıktı.
---Bir dilim baklava 20 TL ye satılmaya başlandı.
---Taksici Oğuz Erge yi öldüren Delil Aysal a ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.
---İsveç resmen NATO ya katıldı. 
---İstanbul'da yaşayan emekli polis memuru Cengiz Bedir (54), boşanma aşamasında olduğu ve kayıp olarak aranan eşi Zeynep Bedir (45) ile oğulları Tarık Bedir'i (26) silahla öld.rdükten sonra, Kırklareli'de tarlasına gömdü. 
---Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu vefat etti.
---Apple Türkiye tüm ürünlerine zam yaptı.
---İstanbul da kaza da yaralının  kaybolan cep telefonu yurt dışına kaçan sürücü T.C nin annesi Eylem Tok’un aracından çıktı.
---Fitch, Türkiyenin kredi notunu B den B artı seviyesine yükseltti.Kredi not görünümünü durağandan pozitife çevirdi.
--- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde balkondan düşmek üzere olan 6 yaşındaki görme engelli kızını fark eden anne Semire Aktürk (33), kucağındaki 5 yaşındaki erkek çocuğuyla hamle yaptı. Anne ve 2 çocuğu 6’ncı kattan düştü. Aktürk ve oğlu hayatını kaybederken, kızı yoğun bakıma alındı.
---Son cemre de toprağa düştü.
---Bir tüpün fiyatı 718 TL oldu.
---Almanya da 62 yaşındaki  bir adam,29 ayda 217 kez covid -19 aşısı oldu. 
---Merkez Bankası’ndan yeni sıkılaştırma adımı geldi. TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildi.
---Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında üniversitelerde 2'si ilk kez olmak üzere 5 lisans ve tamamı yeni 12 ön lisans programı açılacağını bildirdi.
---Pendik’te bir kişi yeni doğurduğu bebeğini, birinci kattaki evinin camından aşağı attı. Olayla ilgili olarak anne A.Y. ile sevgilisi D.Ç. polis tarafından gözaltına alındı.
---Yunanların, etli ekmeğin kendilerine özgü olduğunu iddia etmesi üzerine konuşan etli ekmek ustası:
“Yunanların kuyruk acıları hiç sönmeyecek. Etli ekmek Türkiye’nin, Türkiye’de de Sivas’ın.”
---MEB, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla 26-27 Mart'ta yapılacak ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez öğrencilerin cevapları kendi cümleleriyle yazacakları açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanılacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?