USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
29-05-2023
-----Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilk kez ikinci tur deneyimi yaşayan Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçti. 
-----28 Mayıs seçiminde Gaziantep’te 1.360.925 seçmenden 1.125.369 kişi oy kullandı. Geçerli oy sayısı 1.111.561 oldu. Katılım yüzde 82.69 oldu.
-----Şahinbey Narlıtepe Mahallesinde iki grup arasında sözlü sonra silahlı kavga oldu. 1 kişi hayatını kaybetti.
-----Gaziantep Valiliği, bugün kentte beklenen kuvvetli yağış nedeniyle olası ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
-----Seçim sonrası piyasalar; Borsa %3 yükseldi. Gram altın 1.254,36 TL,Dolar:20,05 TL,Euro:21,53 TL seviyesinde işlem görüyor.
-----Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki zafer kutlamalarında İYİ Parti İlçe teşkilatı üyesi Erhan Kurt, AK Partili araç konvoyundaki E.K. (17) tarafından, tartışma sırasında  öldürüldü. 
------76. Cannes Film Festivali’nde, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansıyla Merve Dizdar'a verildi.
------Koronavirüs salgını döneminde kesilen cezaların iadesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, idari para cezalarını ödeyenler geri talep edebilecek.Anayasa Mahkemesi kararına göre, salgın döneminde ödenen maske takma zorunluluğu ve diğer yasaklara ilişkin idari para cezaları geri alınabilecek.
------İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C. (63), iddiaya göre hemşire E.K. (29) tarafından cinsel saldırıya uğradı. Güvenlik kameralarınca kaydedilen olayla ilgili gözaltına alınan E.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bir hafta önce yaşanan olayın mağduru N.C. ise dün hayatını kaybetti.
-----Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan Muhammed Yakut'la ilgili kırmızı bülten kararı çıkarıldı.
------Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8,50'de sabit tuttu.
------İstanbul'un Esenler ilçesindeki bir binada çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, dairede bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Polis ekipleri, cansız bedeni bulunan kişinin domuz bağı yöntemi ile öldürüldüğünü tespit etti.
------Manavgat ilçesinde işletmesi kişiye ait hayvanat bahçesinde aslanlarla selfie yapmak için kafese giren aileye, aslan saldırdı. Aslanın pençesiyle vurduğu 4 yaşındaki A.A.’nın parçalanan saçlı derisi, operasyonla dikildi.
------2016'da Gaziantep'te gerçekleşen bombalı saldırı ve Rusya Büyükelçisine yapılan saldırıyı daha önceden şifreli bir dil ile paylaşıldığı görülüyor. Hesap 2017 yılından beri kullanılmamakta.Hesapta binlerce tweet yer alıyor.
-----Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, “Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek.” dedi.Sigara zammına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden sonra paket fiyatlarında 3 liralık zam bekleniyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?