USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
15-05-2023
HAFTANIN “EN..”LERİ…
-----YSK Başkanı Yener, Cumhurbaşkanı Seçimin de adayların seçilme yeterliliğini kazanamadığını, 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimin yapılmasına karar verildiğini bildirdi.
YSK Başkanı Yener: "Yurt içi sandık sayısı yüzde 100 oranında açılmış olup, katılım oranı yüzde 88,92, yurt dışında ise 52,69 oranında gerçekleşmiştir."
-----Gaziantep'te bir şahıs, girdiği camide çalmak istediği yardım kasasının altında kalarak yaralandı
-----ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’deki seçimlerle ilgili konuştu: “Dünyanın o tarafında yeterince sorun var zaten. Umarım kim kazanırsa kazanır.”
------Muharrem İnce’ye yönelik şantaj ,tehdit ve sahtecilik suçundan 17 kişi göz altına alındı.
------Adalet Bakanlığı, “15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere FETÖ elebaşı Gülen’in 27 suçtan iadesi istenmiştir”
----- Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce'ye verilen oyların geçerli sayılması yönünde karar aldı.
-----Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti.
-----Bakan Nebati;” Ekonomi de aldık başımızı gidiyoruz.”dedi.
----- Kremlin Sarayı, Rusya’nın 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiğine ilişkin iddiaları yalanladı.
-----Eskişehir hızlı tren ile Antalya’ya bağlanacak.
-----Adana’nın Saimbeyli ilçesinde deprem oldu.
-----İstiklal Caddesi'nde çektiği videoyu TikTok'ta "Buradaki bütün kadınları 100 dolara alabiliriz" notuyla paylaştığı iddiasıyla Lübnanlı bir kişi hakkında resen soruşturma başlatıldı.
-----9 Mayıs itibariyle yurt dışı oy verme işlemi sona ererken, adaylıktan çekilen İnce'ye verilen oylar geçerli olacak.
-----Cumhurbaşkanı Erdoğan:” Temmuz ayında en düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından geri kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz.”
------“TRT Diyanet Çocuk” yayınına başladı.
-----Çipli ehliyet geliyor.Ehliyetler kimliğe,kimlikler ehliyete yüklenebilecek.
-----Okul öncesi eğitim ücretleri kaldırıldı.
----- Bakan Soylu, "Bundan sonra 125 cc'nin altındaki motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabilecek" dedi.
------ Bakan  Nebati:” Faizleri düşürdük, döviz kurlarında oynaklığı kaldırdık.”dedi.
------Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş 74 yaşında hayatını kaybetti.
------Konyaaltı ilçesinde deniz manzaralı lüks daire için aylık 255 bin lira kira, Lara bölgesinde ise aylık 125 bin lira kira isteniyor. Depozito bedeli de dahil edildiğinde; Konyaaltı’nda daire kiralama bedeli yıllık 3,5 milyon lirayı aşarken, bu rakam Lara’da 1,5 milyon lirayı buluyor.
-----CNBC Türkiye, yayın hayatına yeniden başlayacak.
------Mersin'de sahneye çıkan sanatçı Kibariye, sahneye atlayan bir hayranına müdahale eden korumanın çarpmasıyla sahneden düştü. Olay sonucu baygınlık geçiren Kibariye hastaneye kaldırıldı.
-----Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off 5. maçında Olympiacos'a 84-72 mağlup olarak turnuvaya veda etti.
-----Depremzede öğrenciler için devlet üniversitelerinde yüzde 25 kontenjan ayrılacak.
-----45 bin öğretmenin ataması gerçekleşti. 
-----Düğün sezonunun başlaması ve evde tüketimin artmasıyla son aylarda airfryer satışlarında yüzde 300, kahve makinesi satışlarında da yüzde 100'e varan artışlar yaşanıyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?