USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ…

HAFTANIN “EN…”LERİ…
07-05-2023
------Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunun 23. kilometresinde, araç yüklü tır ile  kamyonet çarpıştı.Ekipler, 6 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.
------Balıklı Parkı meydanında CHP Gençlik Kolları ve AK Parti  Gençlik Kolları arasında kavga çıktı.
----- İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde düzenlenen saldırı da bazı vatandaşlar yaralandı.
-----Cep telefonunun ardından sınırda Playstation 5 kuyruğu yaşanıyor.
-----15 Mayıs’ta eğitime bir gün ara verilecek. Öğretmenler idari izinli sayılacak.
-----Sosyal Güvenlik Kurumu: Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecektir.
------Binlerce adayın başvurduğu Green Card'ın sonuçları online sistem üzerinden ilan edildi. Green Card başvuruları bu yıl 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı.
------Hatay’da kontrolden çıkan kamyon asker uğurlayan kalabalığın arasına daldı. Olayda 12 kişi öldü.
------Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu’nun aracına ateş açıldı.
------İngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla taç giydi.
-----Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarında yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle, araç satışından kaçınan, yüksek fiyat talebinde bulunan veya tüketiciyi aksesuar almaya zorlayan firmaların yetki belgesi iptal edilecek.
------Malatya’da çöken 4 katlı binanın altında kalan vatandaş hayatını kaybetti.
------ DSÖ'den yapılan açıklamada söz konusu durumun ilerleme işareti olduğunu, buna rağmen acil durum teşkil etmese de Kovid 19'un varlığını sürdüreceği kaydedildi.
-----TasteAtlas, dünyanın en iyi salatalarını sıraladı.Listede semizotu salatası 36. sırada yer aldı.
31. sırada patlıcan salatası yer aldı.Kısır 22. sırada yer aldı.Piyaz salatası ise listede 19. sırada yer aldı.
-----SİHA, Ukrayna hava kuvvetleri tarafından vuruldu.
TB2 vurularak düşene dek, 15 - 20 dakika süresince patlamalar duyulduğu bildirildi.
-----Fethiye’de paraşütcüler rüzgara yakalandı.5 kişi yaralandı.
------Türk hava sahası Ermenistan uçaklarına kapatıldı.
-----Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinde devam zorunluluğu kalktığını duyurdu.
-----Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli suçlardan ceza evinde  bulunan 4 hükümlünün cezasnı kaldırdı. 
------İstanbul Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek yargılanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında karar açıklandı. Savcının "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapsini talep ettiği Çolakoğlu'na 10 ay hapis cezası verildi.
------Afyonkarahisar’da evini kiraya vermek isteyen gurbetçi, internetten bir ilan vererek evini mülakatla kiraya vereceğini duyurdu. Vatandaş yaptığı ilanda mülakat sonucuna göre dairenin 1 Haziran’da da teslim edileceğini açıkladı.
-----Bursa’da yaptığı başarılı kalp ameliyatları ile tıp literatürüne giren Prof Dr. Murat Biçer, geçtiğimiz yıl ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darp edildi. Prof. Dr. Biçer yaralanırken yakalanan iki saldırganın serbest bırakılmasına başsavcılık itiraz etti.
-----Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, geçen yıl bir önceki yıla göre 1,3 puan artarak yüzde 48'e yükselirken en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0,1 puan azalarak yüzde 6'ya geriledi.
-----Antalya-Manavgat ayrımı, Taşağıl-Derebucak yolu güzergâhında inşa edilen 5068 metre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli ve tünelle birlikte 67 kilometre uzunluğundaki yol Antalya’yı Konya’ya ve iç kesimlere bağlayacak. Antalya – Konya arası 4 saatten 2.5 saate düşüyor.
------Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre ise nisanda aylık enflasyon (E-TÜFE) yüzde 4,86 , yıllık enflasyon ise yüzde 105,19 oldu.
-----Ticaret Bakanlığı, kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatlarını “ihracı kayda bağlı mallar listesine” ekledi.
-----Mardin'in Nusaybin ilçesinde aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon nedeniyle Tekağaç, Sapanlı, Mağaracık, Arpalı, Bahminin, Kaleli, Şekrin, Yol, Güneli mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?