USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ..

HAFTANIN “EN…”LERİ..
30-04-2023
-----Kalender Plaza yanında  gece yarısından sonra alkollü olduğu bildirilen şahıslara bir araç çarptı. Alkollü üç kişiden biri hayatını kaybederken diğer iki arkadaşı olay yerinden kaçtı.
-----Nizip’te meskun bir binada asılı halde bir erkek cesedi bulundu.
-----Gaziantep’te bir şahıs eşini, dayısıyla yasak aşk yaşadığı için korkunç bir şekilde öldürdü.
-----Gaziantep’te uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarda hakkında yasal işlem yapılan 183 şüpheli şahıstan 28’i sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
----- Şırnak’ta askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi.2 asker şehit oldu.45 kişi yaralandı.
-----Türkiye’nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Cihangir Atasever oldu.
-----Kılıçdaroğlu:”1 yıl içinde kiralar yüzde 197 arttı.”
-----Kahramanmaraş’ın Göksün ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem oldu.
-----Kağıthane’de iki genç, kiralık bir otomobilin içerisinde başlarından vurulmuş halde bulundu.
-----A Haber yayınına yorumcu olarak katılan Onur Erim’in, Akşener’in “Bu ele terörist eli değmedi” açıklamasına yönelik “Eli değmemesi çok mühim değil başka bir şekilde değmiştir” sözleri sonrası Turkuaz Medya önünde toplanan İYİ Parti İstanbul Teşkilatı, Erim’in sözlerini protesto etti.
-----Turizmin başkenti Antalya'ya nisan ayının sonunda kar yağdı. Yağış geniş bir alanda etkili olurken, Alacabel'de kar kar kalınlığı 10-15 santimetreye ulaştı.
------Sudan’a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı.Saldırıya uğrayan uçak emniyetle indi.
------Bakan Solu:” 14 Mayıs Batı’nın siyasi darbe girişimidir.
------TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Gaziantep’te girişimcilik yarışması düzenliyor.
------İzmir’deki Folkart Sitesi’nde çıkan yangın 7 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.
------ Anayasa Mahkemesi, 'kadının soyadı' hükmünü iptal etti. Buna göre, kadınların evlendikten sonra yalnızca bekarlık soyadlarını kullanabilmeleri için dava açmalarına gerek kalmayacak.
-----Oğan :”Depremzedelerden boşalan konteynerlerden sığınmacı kampları oluşturacağız.”
------Akkuyu NGS ilk taze nükleer yakıtın gelmesiyle nükleer tesis statüsüne kavuştu.
-----Merkez Bankası politika faizini yüzde 8,50 de sabit tuttu.
-----Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen beş haftalık yayın durdurma cezasına karşı yapılan itirazla ilgili karar çıktı.
-----Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek tren hattında 8 istasyon bulunuyor.
-----Antalya’nın Serik ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru için düzenlenen törende adeta gözyaşları sel oldu.
-----Yerli ve millî ilk insanlı süpersonik jet uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
-----17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na 3 milyon 498 bin 18 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı’na 2 milyon 556 bin 350 aday başvurdu
------135 sayılı genelgenin 27. maddesine göre, TC kimlik numarası net şekilde belli olan eski kimlik kartını yenilemeyen vatandaşlar da 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilecek.
-----Küresel askeri harcamalar 2022'de 2,24 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı. Türkiye'de ise 2022 yılında askeri harcamalar yıllık bazda yine geriledi ve 10,6 milyar dolara düştü. Böylelikle Türkiye'nin askeri harcamaları 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.
-----Seçime 5 gün kala cumhurbaşkanı adaylarından birinin hayatını kaybedeceğini iddia ederek gündeme gelen astrolog Meral Güven, "Kehanetimin arkasındayım, seçime 5 gün kala adaylardan biri vefat edecek ve ülkenin kaderi değişecek. 27 Nisan'da kim olduğunu açıklayacağım." dedi.
-----Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız' dedi.
-----Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, "Soğan epeydir koşuluyordu. Bu arada patates de hareketlenmeye başladı. Çünkü patatesin üretimi kuru soğana göre biraz daha geç oluyor. Dolayısıyla depolardaki patatesler bitmeye başladı." açıklamasında bulundu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?