USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ

HAFTANIN “EN…”LERİ
17-04-2023
----Gaziantep'te depremde hasar gören minare, “Kontrollü” yıkım sırasında iş makinesinin üzerine devrildi. Operatör hayatını kaybetti.
-----Suriye’nin Kuzey bölgesinden sınıra havanlı saldırısı düzenlendi. 4 yaralı olduğu bilgisi verildi.
----Gazikent’te tır, kamyon, minibüs ve sivil araçların karıştığı korkunç bir kaza meydana geldi. 
-----Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatları sezon üstüne çıktı. Özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 arttı. Hava yolu şirketlerinde ise fiyat artışları yüzde 40 seviyesinde.
-----Şebeke suyuyla halı, teras,araç ve balkon yıkamanın yasaklandığı Burdur’da 24 saatlik su kaldığı belirtildi.
-----Trabzon'da savcı O.Ö, otobüste tartıştığı gazeteci A.K.Y.'ye iddiaya göre "Seni evinden aldırırım" dedi. Tartışma sonrası evine giden A.K.Y., açılan telefon üzerine gittiği karakolda gözaltına alındı.
Polisin gözaltı işlemi yaptığı gazeteci çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı.
-----Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetlerin ardından yaptıkları çalışma ile kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranları değişti. Tasarruf sağlanırken paraların ağırlık ve kalınlığı oynadı. Metal paradaki değişiklik otomatları etkiledi.
-----Hindistan Çin’i geride bırakarak dünyanın en kalabalık ülkesi oldu.
-----Türkiye’nin ilk yerli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE uzaya fırlatıldı.
-----Yemek ve restoran rehberi olan TasteAtlas adlı internet sitesi "Dünya'nın en iyi çorbaları" listesini yayımladı. Listede Mercimek çorbası en beğenilen 3'üncü çorba oldu.
-----RTÜK'ün yayın durdurma cezasına rağmen Kızılcık Şerbeti dizisinin yeni bölümünü yayınlama kararı alan Show TV, yayını kesmek zorunda kaldı.
-----TPAO Genel Müdürü Bilgin: Mayıs ayı başında tamamen gaz sisteme verilmeye başlanacak, 2028 yılında 60 milyon metreküpe ulaşacağız.
-----Bakan Nebati: “TOGG kullanmak çok havalı, sanki uzaydan gelmişim gibi millet bana bakıyordu. Yolda Porsche kullanan birini gördüm. Sizin arabanız daha havalı dedi.”
-----24Nisan itibarıyla  Hatay ve Adıyaman’daki tüm okullar açılacak.
-----Kentsel dönüşüm kredisinde limitler yükseltildi.
-----Gram altın 1271 lirayla rekor tazeledi.
----Güney Kore gençlerin sosyalleşmesi için aylık 409 Dolar harçlık verecek.
----Bitlis’in Tatvan ilçesi semalarında gece saatlerinde ‘yeşil ışık’ gözlemlendi.
----Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir'de çok önemli enerji projeleri yürüttüklerini, dünyanın en büyük ikinci nadir toprak elementi rezervini burada keşfettiklerini belirtti.
----- Diyarbakır merkezli 11 ilde hackerlara yönelik düzenlenen 'Kalkan' isimli operasyonda 20 şüpheli, gözaltına alındı. Şirketler ile üst düzey kamu görevlilerinin hedef alan hackerların, gönderdikleri sahte mailler ile 85 milyon kişinin bilgilerini ele geçirdikleri ve bunları sattıkları belirtildi.
-----Bayram tatili öncesi oteller doldu. Ege ve Akdeniz en çok tercih edilen noktalar arasında. Fiyatlarda geçen seneye oranla yaklaşık yüzde 70 artış var. 
----Türkiye'nin kan stokları kritik seviyenin de yarısına düştü. Kızılay günlerdir kan bağışı çağrısı yaparken sorunun ciddi olduğu belirtiliyor. Kan stoklarındaki düşüş nedeniyle kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.
-----İstanbul Zeytinburnu'ndaki bir kreşte 23 aylık kız çocuğunu uyutmaya çalıştıkları sırada dövdükleri iddiasıyla yargılanan 2 kadın sanık, beraat etti. Mahkeme, sanıkların "suç kaydıyla hareket etmedikleri" gerekçesiyle bu kararı verdi.
----TOKİ; ev, iş yeri ve arsa almış vatandaşlara yönelik indirim kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında konut ve iş yeri için peşin ödemelerde yüzde 25, arsa için yüzde 12,5 indirim sağlanacak.
----Erdoğan :”Kamu görevine ilk defa yapılacak atamalarda, görevin niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakat usulü kaldırılacak. Atamalar yazılı sınav sonuçlarına göre yapılacak."
----Ankara merkezli 45 ilde, yurt dışından kaçak yollarla sokulan araçları "change" yaparak haksız kazanç sağladığı tespit edilen 369'u Türk 484'ü Bulgaristan vatandaşı şüpheliye yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde şu ana kadar 275 araç ele geçirildi.
----Çalışmak için gittiği şehirde, ev kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve ev sahiplerinden 'Bekara ev yok' cevabı aldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. Kurum, bekara ev vermeyen emlakçı ve ev sahiplerini 10'ar bin lira para cezasına çarptırdı.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?