USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ

HAFTANIN “EN…”LERİ
09-04-2023
----Siyasi partilerin milletvekili aday listeleri belli oldu.
----Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu.
----Gaziantep'te kahreden kaza! 5 ölü.
----Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Sarıgüllük mahallesinde yaşayan 18 yaşındaki M.Ö., eski sevgilisinin ağabeyi tarafından boğazı kesilmek suretiyle katledildi!
----Kilis'te 4 Nisan'da okuldan çıktıktan sonra kaybolan kız çocuğunun su kuyusunda öldürülmüş olarak bulunduğu evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
-----Gaziantep’te hayatın normale dönmesiyle birlikte yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşandı.  Yerli ve yabancı turistler tarihi çarşı ve mekanları gezdi. Deprem nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf ise turistlerin gelmesiyle umutlarının arttığını ve sevindiklerini söyledi.
-----Gaziantep Atıksu Arıtma Tesisinin devamında bulunan Bayramlı Köyü sulama regülatörü ile Nafak Köyü arasında bulunan sulama kanalına son günlerde çok sayıda at ve eşek kafası ile uzuvları görülmeye başlandı.
-----Güneş Mahallesi’nde iki grup arasındaki silahlı çatışmadan bir polis memuru şehit oldu.
----Yargıtay kararı; Dedikodu boşanma sebebi sayıldı.
----Soğanın kilosu 30 Lirayı gördü.
----Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız' dedi.
-----Verilere göre 2019, 2020 ve 2021 yıllarında ülkeden 20-29 yaş arasında 286 bin genç göç etti.
----Bakan Nebati, Enflasyonda kasım 2022'den bu yana düşüş trendine girildiğini ve mart 2023 itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 50,5 seviyesine gerilediğini söyledi.
----Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü  ulusal kan stokunun asgari seviyenin altına düştüğünü belirterek, "Büyük bir deprem yaşadık. 2 aylık bir kesinti oldu. Bugün sabaha 20 bin 600 ünite kanla başladık. Yani 3 günlük kan stokumuz var diyebiliriz" dedi.
----Görünmez bir canavar” şeklinde tanımlanan kara deliğin Dünya ile Ay arasını 14 dakikada kat edebilecek kadar hızla ilerlediği, 20 milyon güneşin ağırlığına denk gelecek derecede de süper kütleli olduğu kaydedildi.
-----Bakan Kurum; Tüm binalar araçlar gibi periyodik muayenelere tabi olacak.
-----45. ABD Başkanı Donald Trump, kendisine yöneltilen suçlama nedeniyle ABD tarihinde hakim karşısına çıkan ilk eski ABD Başkanı oldu. 
----Finlandiya NATO ittifakının 31. Üyesi oldu.
-----Bir sosyal paylaşım sitesinde gelinlik giyen erkek çocuğuna ait videonun yayınlanmasının ardından polis, harekete geçti.
-----İstanbul Valiliği, CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınlarında ateş edilmesi olayıyla ilgili 4 kişinin Esenyurt'ta yakalandığını duyurdu.
-----İzmir'in Karabağlar ilçesinde, taksi şoförü Umut Can K. (27), babası Ali A. (40) tarafından aracına bindirilen D.A.'yı (15), ormana götürüp, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı.
-----Japonlar, Bayraktar TB2 SİHA’yı deneme amaçlı kullanacak.
-----Bilim insanları, ebeveynlerin bebeklerinin cinsiyetini seçmelerine olanak tanıyan yeni bir IVF (tüp bebek) tekniği geliştirdi. Söz konusu tekniğin yüzde 80 oranında işe yaradığı bildirildi.
----İsrail ordusu Lübnan’a saldırı başlattığını duyurdu.
----Adana’nın Saimbeyli ilçesinde,heyelan nedeniyle üzerine kaya devrilen otomobildeki 4 öğretmen yaşamını yitirdi.
---- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kore ve Kıbrıs gazileri, üstün başarı ve gayretle Türk vatanına hizmet etmiş vatandaşlar ile hak sahiplerinin aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltildiğini, güvenlik korucularının emekli aylıklarının da 7 bin 500 liraya çıkarıldığını açıklayarak, aylık farkların 7 Nisan itibariyle hesaplara yatırılacağını bildirdi.
-----Sağlık Bakanlığı, son 5 ayın koronavirüs (Kovid-19) vaka ve ölüm sayılarını açıkladı. Kasım - Mart ayları arasında 179 bin 371 yeni vakaya rastlanırken, Kovid-19 kaynaklı can kaybı 844 oldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?