USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ

HAFTANIN “EN…”LERİ
03-04-2023
-----Gaziantep'te iki bisikletli şehrin en işlek caddelerinden birinde bisiklet üzerinde yatarak ilerledi.
-----Meteoroloji raporuna göre 5 gün boyunca yurt genelinde sağanak ve fırtına bekleniyor.
-----Paris Belediyesinin girişimiyle kent sakinleri, elektrikli skooter kiralama hizmetine "evet" veya "hayır" demek için oy kullandı.
-----ENAG verilerine göre, mart ayında enflasyon yüzde 5.08 arttı. Yıllık artış ise yüzde 112.51 olarak açıklandı.
-----LPG’ye bu gece yarısından itibaren 2 lira 12 kuruşluk indirim bekleniyor.
-----Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi alfabetik sıralamayla; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluştu.
----İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerce kurşunlandı.
-----Beşiktaş 10 kişi kaldığı maçta geriden geldi ve Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup etti.
-----Trabzon’da konut kiracısı bir vatandaşın Din İşleri Yüksek Kurulundan fetva talebi neticesinde konut kiralarında devlet tarafından konulan yüzde 25 üst sınır artış oranına hem ev sahibinin hem de kiracının riayet etmesi gerektiği fetvası bildirildi.
-----Kulislerde önümüzdeki günlerde sigara fiyatları için paket başı 5 TL ve 10 TL arasında zam konuşuluyor. Söz konusu zam gerçekleştiği takdirde bir paket sigaranın fiyatı 50 liraya dayanacak.
----Muharrem  İnce paylaştığı açıklama da,“Seçimlere girerek, her iki tarafın da adaylarına oy vermek istemeyen seçmenlere seçenek sunuyorum.”‬ ifadelerine yer verdi.
-----Hatay’da enkaz altından 128 saat sonra çıkarılan, hemşirelerin 'Gizem' adını verdiği 3,5 aylık Vetin Begdaş'ı, 54 gün sonra Adana’da annesine teslim etti.
-----Emre Kınay, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, RTÜK'ün tüm dizi yapımcılarına uyarı gönderdiğini, Ramazan dolayısıyla dizilerde yeme içme sahnelerine yasak getirildiğini ileri sürdü.
----Kadıköy'de eşi ile kavga eden kadın, önce eşini b.ç.kladı ardından üzerine kızgın yağ dökerek yaktı. Kadın daha sonra oturdukları binanın 3. katından aşağı atladı. Hakim olduğu öğrenilen ve eşi tarafından üzerine kızgın yağ atılan Necmi Arslan olay yerinde, Hande Arslan ise hastanede hayatını kaybetti.
----Rekabet Kurumu, zincir market açılışları için mesafe uyarısında bulunarak, "Belirlenecek bir mesafe çapında aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmalarının yasaklanabileceğinin ve yine bu teşebbüslerin aynı çap içerisinde bir devralma işlemi yapmasının engellenebileceğin değerlendirildiğini" bildirdi
----Bakan Varank, pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullanacağı TOGG'un teslim edileceğini açıkladı. Varank, "Onun ardından Aliyev’den randevu aldık. İkinci aracı ona teslim etmeyi planlıyoruz" dedi..
----TÜİK, Şubat ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Şubat'ta dış ticaret açığı 12,07 milyar dolar oldu. Yılın ilk iki ayı itibariyle dış ticaret açığı 26 milyar doları aştı
----EYT başvurularındaki yoğunluk nedeniyle SGK çalışanlarının aylık mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. SGK çalışanları nisan-haziran döneminde saat başına 54 lira fazla mesai ücreti alacak.
----Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun şarj istasyonu ağı olan Trugo’da fiyat listesi yayımlandı. Buna göre kW/s başına birim ücret 7,99 lira oldu.
----YSK ,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığına yönelik itirazları reddetti.
----YÖK Başkanı Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.
----Türk Kızılayı, kan stoklarının Türkiye genelinde hızla azaldığını belirtti. Kızılay, 18-65 yaş arası sağlıklı bireylere kan bağışı yapma çağrısında bulundu.
----Deprem bölgesi İskenderun’da fırtına nedeniyle deniz bir kez daha taştı. Yağmur ve fırtınanın etkisi ile birlikte sahil şeridi ve bulvar su altında kalırken, bir iş yeri de suya teslim olunca elektrik kontağından yangın çıktı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?