USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN..”LERİ…

HAFTANIN “EN..”LERİ…
19-03-2023
---- Depremden etkilene Gaziantep’te eğitim öğretim yeniden başladı. 
---- Kahramanmaraş merkezli depremlerin yol açtığı zarar 2 trilyon olarak açıklandı.
----Adana Seyhan’da evinin kirasını 800 Liradan 5000 Liraya çıkaran ev sahibi gözaltına alındı.
----Selin yaşandığı Şanlıurfa’da gök gürültülü sağanak etkili oluyor.
--- Gaziantep ve Kilis'i süper hücre vurdu. Şimşek, yıldırım, gök gürültüsü, dolu, fırtına, yağmur aynı anda etkili oldu.
-----Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Arif Özaydın ağaç kesimiyle ilgili açıklama yaptı ve üniversite ile bir ilgisinin olmadığını açıkladı.
----Gaziantep'te bir haftadır kayıp olarak aranan 22 yaşındaki Ömer Yılmaz'ın öldürüldükten sonra Fırat Nehri'ne atıldığı ortaya çıktı.
----Nurdağı’nda 7 köyde 310 kalıcı konutun inşa çalışmasına başlandı.
----Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde depremde yıkılan binalara yönelik soruşturma çerçevesinde firari 2 şüpheli yakalandı.
---- Şanlıurfa ve Adıyaman’daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 18’ e yükseldi. 
----Kanada  hükümet olarak 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen kişilerin mülteci yerleştirme başvuruları da dahil olmak üzere geçici ve kalıcı ikamet başvurularını işleme koyacaklarını duyurdu.
----Osmaniye’de motosiklete çarparak yaralanmasına neden olduğu sürücünün yanına gelen araç sahibi, öpüp sakinleştirmeye çalıştı.
---- Motorin indirimin gelmesinin ardından bir yıl sonra ilk kez 20 TL’nin altına düştü.
---- Dolar 19 liraya yükseldi.
----Türkiye Tek Yürek kampanyasında canlı yayında taahhüt edilen 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın şu ana kadar 74 milyar 200 milyon lirası yatırıldı. Televizyonda canlı yayına bağlanıp bağış sözü veren birçok kişi sonradan “Yanlışlıkla eski parayı telaffuz etmişim”, “Ani ödemem çıktı, ödeyemiyorum” gibi bahanelere sığındı. Ödeme yapan kurum ve kuruluşlarının listesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı, böylece söz verip ödeme yapmayanların “ifşa” edileceği belirtildi.
----Finlandiya’nın NATO’ya katılımına ilişkin protokol TBMM başkanlığına sunuldu.
---- Kuş gribi nedeniyle yaklaşık 6.5 milyon yumurta tavuğu itlaf edildi.Ocak ayında 1.75 lira civarında olan yumurtanun fiyatı 3 liraya yükseldi.
---- Cumhurbaşkanı adayı olmanın ücreti 550 bin 890 lira olarak açıklandı.
---- Deprem sonrası küçük evlere talep yaklaşık 10 kat arttı.
----Gram altın 1200  lirayla tüm zamanların rekorunu kırdı.
----Türkiye'nin otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış fiyatı belli oldu. Yerli otomobilin standart menzilli modeli 953 bin, uzun menzilli modelin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi.
----Antalya’da bir ortaokulda müdürken aynı okuldaki kadın öğretmenle ilişki yaşadığı iddiasıyla, hakkında soruşturma açılarak, görevinden alınan ve bir ilkokula öğretmen olarak gönderilen S.Ö.'nün (48), bu kez bir veli ile ilişki yaşadığı ileri sürüldü. Aynı okuldaki öğretmen eşinin boşanma davası açtığı S.Ö. hakkında, Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.
----Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 95. Akademi Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. En İyi Film ödülünü "Everything Everywhere All At Once" alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Brendan Fraser, En iyi Kadın Oyuncu ödülünü ise Michelle Yeoh aldı.
----Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre; yaşlı nüfus olarak kabul edilen 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus, 2017 yılında 6 milyon 895 bin 385 kişi iken son beş yılda yüzde 22,6 artarak 2022 yılında 8 milyon 451 bin 669 kişi oldu.
----Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremden çok etkilenen bir kadın, uykusundan 'Deprem oluyor' diyerek kalktı. Paniğe kapılan kadın, ikinci kattan atlaması sonucu hayatını kaybetti.
----İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği, ramazan boyu et fiyatlarının sabitleneceğini duyurdu. Uygulama 20 Mart'ta başlayacak.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?