USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN “EN…”LERİ….

05-02-2023

---- Türkiye genelinde pek çok ilde kar yağışı etkili oluyor.
----Gaziantep valiliğinde uyarı: “Bu soğuk havalarda kimse sokakta kalmasın. Evsiz birini gördüğünüzde lütfen 112’yi arayın.”
----Gaziantep’te bir döviz bürosu çalışanı, kuru yanlış çevirdiği için 10 bin dolar karşılığında 191 bin lira alması gereken vatandaştan 180 bin lira para aldı. Yanlış hesap nedeniyle kayba uğrayan döviz bürosu çalışanları, işlem yapan vatandaşa çağrıda bulunarak eksik olan 11 bin lirayı geri getirmesini istedi.
----Gaziantep Valisi Davut Gül. Gaziantep FK'nın yemi yönetimini kurma görevini Memik Yılmaz'a verdi.
----Gaziantep’te francala ekmek 4,50 TL, pide ekmeğin ise 4 TL’den satılacağı kaydedildi.
---- Gaziantep’te üzerine cam düşen berber çırağı hayatını kaybetti.
----Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te hanehalkı sayısı 522 bin 947 oldu. TÜİK verilerine göre, Gaziantep’te ev sahibi olanların sayısı 290 bin 44 olurken, kiracı sayısı ise 188 bin 756 oldu. Gaziantep, Türkiye’de en fazla kiracı oranına sahip iller arasında 3.sırada yer aldı.
----Gaziantep Minibüsçüler Odası tarafından ulaşım ücretlerine yüzde 60 oranına zam yapılması için talepte bulundu.
----Hakan Bayrakçı CNN Türk canlı yayınında tırnaklarını kesti.
----9 yaşındaki çocuğun köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi hakkında konuşan Yıldız Tilbe: "İnsan hayatı bütün canlılardan daha önemlidir."
---- Diyarbakır’dan Bodrum’a giden yolcu otobüsü devrildi ;8  kişi öldü, 35 kişi yaralandı.
----Düzce Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından personel, belirlenen maaş zammını mehteran gösterisiyle kutladı.
---- Dünya genelinde Instagram da en fazla vakit geçiren ülke Türkiye oldu.
----Meksika'nın Guerrero eyaleti SEMAREN Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Fernando Ruiz Gutierrez, 31 Aralık’ta yaptığı basın açıklamasında olayla ilgili “Bu dört hayvan, hayvanat bahçesinde kesilip pişirildi ve yıl sonu partisinde yemek olarak sunuldu” ifadelerini kullandı.
---- Konsolosluklarını kapatan ülkelerinde aralarında bulunduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
----Başakşehir İkitelli Güngören Sanayi sitesinde bir kişi, otomobilini bir iş yerinin önüne park etmek istedi. Kaynak işleri yapan esnaf, sürücüden aracı bırakmamasını istedi. Ancak otomobili bırakan sürücü ayrılarak uzaklaştı. Duruma öfkelenen esnaf 2 gündür alınmayan otomobili, forklift kaldırarak çöp konteynerlerinin üzerine bıraktı.
----Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların eğitim giderlerinin dışında "sosyal etkinlik" ve "genel gider" kalemleri altında ücret talep etmesine dair veli şikayetlerini değerlendirmeye aldı.
----Cinayete teşebbüs, suç örgütü üyeliği ve uyuşturucu kaçakçılığından Avustralya polisi tarafından en çok arananlar listesinde yer alan Masood Zakaria, Bodrum'da İstanbul polisi tarafından yakalandı.
----Bahçelievler'de ev temizliği yaparak geçimini sağladığı öğrenilen yabancı uyruklu bir kadın, yeni doğan bebeğini 4'üncü kattaki evinin penceresinden aşağı attı. Bebek, ölürken S.B. isimli kadın gözaltına alındı.
---- SMA tedavisinde yeni bir ilaç kullanılacak.
----Oyuncular Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah ve Hazal Kaya'nın ardından Müzisyen Melek Mosso'ya da eski uzman çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Melek Mosso'nun, 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.
----'Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme' programına katılan Mithat Kocadağ canlı yayında eşini öldürdüğünü itiraf etti. 6 aydır kayıp olan 1 çocuk annesi kadının c.s.di, çuvala koyulup gömüldüğü yerden çıkarılarak otopsi için morga götürüldü.
----Van'ın Tuşba ilçesinde bir sitenin bahçesinde köpeğin saldırısına maruz kalarak ağır yaralanan çocuk, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
----Antalya’da yapımı tamamlanan ve dünyanın en büyük tur teknesi olma özelliğini taşıyan bin ton ağırlığındaki ‘Big Kral’ suya indirildi.
----Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden, Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 3'ü tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?