USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HAFTANIN ‘EN’ LERİ….

16-10-2022

--Bartın’da Cuma akşamı  18.15 sularında maden ocağında patlama meydana geldi. Devlet tüm kurumlarıyla seferber olurken, açıklanan son bilgilere göre kazada 41 maden işçisi hayatını kaybetti.

--Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Gaziantep Ekolojik Bina, karbon salınımı yapan ve yenilenebilir enerji sistemlerini kullanan örnek bir yapı oldu.

--Osmaniye Düziçi merkezli 4.9 şiddetindeki deprem Gaziantep’te de hissedildi.
--Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle toplu sünnet şöleni düzenleyecek.

--Gaziantep’te 200 bin dekara yakın alanda hayata geçirilen modern sulama sistemleriyle 7 yılda yaklaşık 87 bin olimpik havuzluk su tasarrufu sağlandı.

--Gaziantep ve Şanlıurfa’nın paylaşamadığı tescilli lezzet: Lahmacun,cep yakan fiyatıyla da gündem olmaya devam ediyor.

--Oğuzeli köylerinde servis taşımacılığı ihalesi bitmediği için çocuklar okula at arabasıyla gidiyor.

--Gaziantep’te suya %50 indirim yapılmasına ilişkin önerge AKP ve MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

--Emek Mahallesin’ de sanat atölyesi olarak kullanılan bir akademide cansız birinin cenazesi bulundu.

--Toplu ulaşımda yaşlıların Türkiye’nin her yerinde kullanabileceği Türkiye Kart geliyor.

--Gaziantep’te minibüsten inip yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı Mehmet Settar Özkülekçi yaşamını yitirdi.

--Gaziantep’te dolu olduğu gerekçesiyle otobüse almadığı genç yolcunun bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralanan otobüs şoförü hayatını kaybetti.

--İçişleri Bakanı Soylu, Kilis ve Gaziantep valileri, askeri yetkililer ve basın mensuplarından oluşan üst düzey bir Türk heyeti Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez şehrine geldi.

--TPAO Mardin, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta petrol arama faaliyetleri gerçekleştirecek.

--Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde başıboş köpekler, sürünün gerisinde kalan bir keçiye saldırdı. Köpeklerin keçiyi parçalamaya çalıştığı o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayda, keçiyi telef olmaktan ise vatandaşlar kurtardı.

--“Kadına Yönelik Şiddet” bu hafta da devam etti.Nizip’te akşam saatlerinde iki kadın eşleri tarafından bıçaklanarak yaralandı. İlk olay Nizip Şehirlerarası Otogarda yaşanırken ikinci olay ilçeye bağlı kırsal Suboyu Mahallesi’nde gerçekleşti. İki bayan hastanede tedavi altına alındı.

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa 100 milyar liralık kredi kampanyasını başlatıyoruz diyerek takibe düşen esnaf için ise borcun ödenmesi için yüzde 4 faizle kredi verileceği müjdesini verdi.  

--GSO hizmet binasında gerçekleştirilen seçimde, odanın 5 bin 500’e yakın oda üyesi sandık başına gitti. Sanayiciler, 35 meslek grubunda 189 Meslek Komitesi üyesini ve 77 Meclis Üyesini seçti.

--Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde ikinci kez organize edilen “Doku Kumaş Tasarım Yarışması”, görkemli bir defile ile final yaptı.

--Şehitkamil Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen Akıl ve Zeka Oyunları Şenliği, minik öğrencilerden büyük ilgi gördü.

-- Müge Anlı ile Tatlı Sert programına Japonya’dan katılan 47 yaşındaki Yumiko, Gaziantep’te yaşayan ve Japonya’da tanıştığı Mehmet Akif tarafından 585 bin TL dolandırıldığını iddia etti. Japonya’dan Gaziantep’e oradan da Müge Anlı’ya uzanan bu aşk ve dolandırıcılık hikayesinin detayları da şaşırttı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?