USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GİTMEYİ BİLMEK GEREK YEĞEN!

06-12-2015

Gaziantep CHP İl Başkanlığı koltuğuna ilk defa bir kadın başkan oturdu. Kadın yöneticilere yönelik halen dar bir zihniyet yaşayan Gaziantep’te, kadınlar adına da büyük başarı gösteren Nesrin Tuncel’i tebrik ediyor ve kutluyorum. Darısı özelikle de diğer muhalefet partilerinin de başına diyeceğim ama erkek hegemonyası tavan yapmış MHP’de, 1 Kasım hezimet i yaşamasına rağmen değişim, hem de kadın ile değişim imkansız gibi görünüyor.

Partisi Gaziantep’te büyük oy kaybı yaşayan MHP il başkanı ve yönetimi adına tek gördüğümüz, kanal kanal dolaşıp halen bir şeyler anlatma çabaları. Sadece Türkmenlere yapılan saldırılardan bahsetmeleri.Kendi başarısızlıkları adına tek bir satır dahi yok.CHP seçim yenilgisinin ardından radikal kararlarla hemen değişime gitmeyi tercih ederken, Gaziantep MHP’nin durumdan hoşnutmuş gibi sessizliğe gömülmesi düşündürücü…

İl Başkanı Sayın Taşdoğan’nın , 30 Mart yerel seçimlerinde, zamanın il başkanı ve yönetiminin elde ettikleri büyük başarının üzerinden, Genel Başkan yardımcısı Ümit Özdağ isminin rüzgarının da etkisiyle 7 Haziran başarıyı zahmetsizce elde etmesi , il yönetimine rehavet ve gevşeklik, akabinde de 1 Kasım seçimlerindeki büyük başarısızlığı getirmiştir. 7 Haziranda’ ki ikinci sıra milletvekillerini kısa sürede kaybetmeleri ise parti adına büyük bir bedbahtsızlıktır,hezimettir.

Türkiye geneline baktığımızda ise Gaziantep MHP, partisi   en çok oy kaybeden başarısız iller arasındadır. Teşkilatların başarısızlığının da faturası ne yazık ki genel başkana ve merkez yönetimine kesiliyor. Hedef tahtasına da ilk onlar oturtuluyor. Tabanın öfkeli tepkilerine muhatap kılınıyor.Başarısız teşkilat yönetimlerinin partilerine de, liderlerine bunu yapmaya hakları olmamalıdır.Herkes kendi faturasını kendisi ödemelidir.

AKP’nin seçimlerde kadın kollarını güçlendirerek ön planda tutması, sahalar da aktif olarak çalıştırması,HDP’nin kadınlarını eş başkan da yaparak farkındalığı kaldırması, sürekli kadınlarla omuz omuza seçimlerde yürümesi, CHP’nin de büyük direnmelerden sonra pes edip yenileşme adımları,çağı yakalamamakta kadını görmezden gelmekte ısrar eden Gaziantep MHP için artık değişim ve yenilik çanları çoktan çalmaya başlamış olması gerekirdi.

”Küçük olsun benim olsun.Dostum akrabam yanımda olsun.Küsen gitsin,giden geri dönmesin.Yönetimde güçlü olanları uzaklaştıralım..” zihniyeti bertaraf edilerek “halkın olsun, hep birlikte olsun,güçler birliği ile olsun.Tek hedef iktidar olsun…” anlayışı anlam kazanmaya başladığı gün, ibrelerinde yükselmeye başladığı gündür.

Bir düşünür ne demiş:”Muhalefettekiler zayıf düşmeye başladıkça, iktidar da oturan daha da çok güçlenmeye başlar…..”

GÜNÜN SÖZÜ

Bilmeden yapılan hata yanlışlıktır.Bilerek yapılan hata ise ihanettir..

B.BRETİCH

 

TEBESSÜM

Yeryüzündeki herkes ölür ve Tanrı'nın huzuruna çıkarlar. Tanrı der ki:

-"Erkekler 2 sıra olsun. Birinci sırada karıları tarafından yönetilen erkekler. Diğer sırada karılarını yöneten erkekler. Ayrıca bütün kadınları cennete aldım, onlar meleklerle birlikte gidecekler şimdi..."

Böylece kadınlar gittikten sonra Tanrı erkeklerin karşısına geçer.Bir bakar ki karıları tarafından yönetilen erkeklerin sırası 100 km.uzun.Karılarını yöneten erkeklerin sırasında ise sadece bir adam duruyor.Tanrı diğer sıradakilere çok kızarak:

-"Kendinizden utanın!! Sizi bu dünyada güç ve idarenin temsilcisi olarak yarattım.Ve şuraya bak,hepiniz güçsüz karaktersiz 100 km.lik bir sürü olmuşsunuz.Bakın bir tek erkek kulum su yan sırada tek başına gururla duruyor.Ondan ders alın!Oğlum,sen anlat bunlara,sen ne yaptın da "karılarını yöneten erkekler" sırasında bir tek sen oldun?"

Ve adam cevap verir:

-"Bilmem. Karim bana bur da durmamı,bir yere kıpırdamamamı söyledi de."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?