USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ

24-03-2021

Gaziantep’te yapmış oldukları başarılı çalışmalarla da her zaman ilk olma özelliği taşıyan Dopamin Spor Kulübü,kuruluş amaçlarının içeriğini de oluşturan “özel eğitimli çocukların gelişimi program kapsamında Down Sendromu Farkındalık gününde özel bir etkinlik uyguladılar.Aynı zamanda çocuklar çok güzel bir geçirerek inanları bilgilendirmek adına bu tür projelerde her zaman var olduklarını bir kez daha hazır olduklarını dile getirdiler.

Bu anlamlı proje de deneyimli ekibi ile birlikte Down Sendromlu çocuklarımızla keyifli ve anlamlı  vakit geçirdiklerini dile getiren Depomin Spor Kulübü kurucusu Egemen Aslan,gazetemiz okurları için yaptığı açıklama da;  

Depomin Spor Kulübü olarak, sporun sanatın müziğin, çok sevilip yaygınlaşması için çıktığımız yolculukta; öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı misyon edindik.

“Sporun önünde engel yoktur”

“Sporun önünde engel yok ve Hareket ederek büyüyen sağlıklı nesiller” sloganıyla, çocuklara erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmayı hedeflerken, onların ekip ruhu çerçevesinde sosyalleşmelerini ve eğlenerek gelişmelerini destekliyoruz.Özel eğitimli çocuklarımız içinde, onlar için hazırlanmış olan programlarımızla hayatın içinde daha mutlu yaşamalarını hedefliyoruz.

Merkezlerimizde uygulanan programlar, uzman kadromuz tarafından ve akademisyenlerin danışmanlığında hazırlanır.

Program içerikleri hazırlanırken; Çocuk Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bilimsel Yaklaşım değerlerine bağlı kalınıyor, çocuklarda yaratıcılığın gelişimi ve olumlu sorgulama esaslarıyla baz alıyoruz. Çünkü çocukların özgüvenli, çevik, kuvvetli, konsantrasyon becerileri gelişmiş, kendini ifade edebilen, empati kurabilen bireyler olması gerektiğine inanıyoruz.”dedi.

“Her gün onların günü”

Down Sendromlu çocuklarla her zaman vakit geçirmenin önemine değinen Egemen Aslan; “Bu gün için gündemin gölgesinde kalsalar da; bir gün değil aslında her gün onların günü.

Farkındalık da aslında her anlık mevzu..
Down sendromunun bir hastalık değil, farklılık olduğunu herkese duyurmak ve duyarlılığı arttırmak için 2011 yılında birleşmiş milletler kararı ile kabul edilmiş gündür.

Bir gün değil her gün onların ve farklılıklarının farkında olmalıyız. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlenceli. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçek.Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar.

Gerçek dostlar kromozom saymaz en sevdiğim slogan. Eski yıllara göre daha bilinçliyiz bu konuda. Yeterli değil ama sevindirici bir durum.İçlerinde kötülük yok sevgi dolular ve kırılganlar.Lütfen onları kırmayalım ve onlardan insanlık dersi alalım. Günleri kutlu olsun

Bizler Dopamin Spor Kulübü olarak her zaman onların yanında olmaya farkındalık yaratmaya devam edeceğiz...”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?