USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİANTEP’TE BELEDİYECİLİK BİR BAŞKA!

30-09-2021

Her şehrin belediye başkanı,valisi barınma sorunu çeken öğrenciler için üretici çözümler bulsa ki bulunmayacak diye bir şey olamaz,ülke gündemine “ üniversiteli çocuklar sokakta kaldı” diye  iç acıtıcı bir mesele olarak  karşımıza gelemez.  

İster reklam kokan hareketler deyin,ister gerçek samimiyet Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin,üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için laf yerine, icraat  üreterek barınma ile ilgili sorunlarını çözmeye başladı.Yurt sıkıntısı yaşayan gençler için gençlik kampları, gençlik merkezi ve butik bir oteli Gaziantep Valiliği'ne devrettiklerini duyurdu.Hepsi de birbirinden güzel ve öğrenciye uygun yerler.Kendisinin de bir zamanlar öğrencilikte sıkıntılar yaşadığını sürekli dile getirmesi ve empati yapabilmesi de çok şık bir davranış.

Bir öneri de FETÖ ve diğer cemaatlerin boy boy yükselen çoğunun içi bomboş duran yurtları devlet tarafından öğrencilere tahsis edilmek üzere rahatlıkla kullanılabilinir.Uzun zamandır atıl durumda bırakılan Dedeman Oteli de hiç değilse bu süreçte geçici olarak öğrencilerin kullanımına tahsis edilebilinir.

Kış gelmeden bu çocuklar birileri elini taşın altına koyaraktan toplumsal bir sorun gibi gösterilmekten çıkarılıp, sevimli bir dayanışma ve yardımlaşma havası ile üstesinden gelinebilinir.

Yeter ki istenilsin!
**

Şehitkamil Örnek Bir İlçemiz..
Şehir dışından gelen dostlarımızın  yaşadığımız şehre göstermiş oldukları olumlu tepkiler,her zaman trafik sorununu gündemden indirmeyen bizlerin birazda olumlamalardan bahsetmesi de gerekir.Ayrıca çileli trafiğimizde yollar yetersiz,kurallar uygunsuz falan filan da trafikte her gün sayıları daha fazla artan bilinçsiz,şuursuz sürücülerde ayrı bir sıkıntı konusu.

Şehircilik anlayışından sadece yol,bina,alt yapı çalışmaları demek değildir.İnsanların bir ömür geçirdikleri yaşam yerlerinde temizlik,doğal güzellikler,yeşil yaşam alanları,parklar bunlar ayrı bir değer taşımaktadır.

Dünyanın giderek  çölleşmeye başladığı yüzyılımızda şehirlerin yeşilden griye dönmeye yüz tutması,artan nüfus yüzünden yeryüzünün betonlaşmaya dönmeye başlaması ve beraberinde gelen küresel ısınma,yeşil alanlara  ve huzurlu ortamlara olan ihtiyaçların önemini daha bir anımsattı.

Şehitkamil belediyemiz kentsel dönüşümde de istikrarlı ve tekinli giderek parkını bahçesini önceden planlayıp modern şehir havasında giderken,diğer bölgelerde de yöre halkının ihtiyaçlarını gözeterek memnun edici projeler sunmakta.Bazılarının ne gerek var? Diye tepki gösterdikleri hizmetler diğer yandan büyük bir çoğunluğun ihtiyaç listesinde yer alır.

Bir şehirde önemli olan sadece projelendirip yapılandırma değil,bölge sakinlerinin ihtiyacına ses vererek aykırı kesimlerin tepkini de göze alıp yaşanası şehirler inşa etmektir.

Her şeye rağmen yine de yaşanası en güzel şehirlerden birisinde yaşıyoruz.

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstlüğü kanıtlamanın en önemli yollarından biri, o sırada yanınızda olmayan kişilere sadakat göstermektir.
Stephen R. Covey

TEBESSÜM

Nasrettin Hoca bir vakit eşeğini hava alsın diye, zar zor dama çıkarmış.
Bir müddet sonra “Yeter artık inme vakti” diye çekmiş eşeği, kan ter içinde kalmış Hoca, ama nafile. İnmemiş eşek bir türlü.
“Ne halin varsa gör “ diye eşeği damda bırakıp inmiş aşağı.
Oynama alanı bulan eşek, zıplamış durmuş damda.
Öyle zıplamış ki dam delinip aşağı düşüp ölmüş.
Akıbeti ibretle izleyen Hocamız hemen dersi çıkarmış tabi :
- "Demek ki eşeğin mertebesini yükseltirsen, hem bulunduğu yere zarar veriyor hem de kendine..! "

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?