USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GAZİANTEP İÇİN İTİRAF VAKTİ!

12-01-2022

Şehir için yaptığı yatırımlarla, çalışmalarıyla takdir ettiğim, erkek hakimiyetinin egemen olduğu zor bir şehirde kadın yönetici olmasından ayrıca gurur duyduğum Belediye Başkanımız Fatma Şahin çalışan gazeteciler günün de çok güzel bir konuşma yaptı. Yirmi yıllık siyasi hayatının öz eleştirisinin de yapıldığı konuşma aslında orada olan olmayan bütün siyasilere örnek olacak şekildeydi. Duygusallığın ağır bastığı konuşmasının satır aralarında;

Öncelikle samimiyet vardı.
Özeleştiri vardı.
Sitem vardı.
Temenni vardı.
İtiraflar vardı.
Şehir için alınan yeni kararların müjdesi vardı.
Adrese teslim gerçekler, belgeler vardı.
Şehir adına dönen oyunların DEŞİFRE’si vardı.
Yapılan güzel işlerin tanıtımı, eksik kalanların mahcubiyeti vardı.

Gaziantep sevdası vardı,yılların yükünün vermiş olduğu bir yorgunluk vardı,güzel dilekler vardı,içtenlik  vardı…
Bu anlam yüklü konuşmada,orada bulunan bulunmayan pek çok kişinin nemalanması gereken ders niteliğinde açıklamalar vardı.Zaman artık şapkaların kafadan çıkıp önüne alma zamanı.Gün olur devran döner.Makamlar geçicidir, el değiştirir.Gelen olur giden olur.Kalan olur,terki diyar yapanda olur.Varlıktan düşen de,varlığa biranda kavuşanda olur.Önemli olan bu fani dünya da arkada bir hoş seda bırakabilmektir.

Ne gerek vardı şimdi?

Özel bir günde anlamlı  konuşma yapan,basınla kurduğu olumlu ilişkiyi en sıcak seviyelerine taşıyan  başarılara imzasını atmış bir başkanın ardından mikrofonu eline alan MHP vekili Taşdoğan’ ın konuşması ne alaka? Kel alaka dedirtecek tarzda  gündem dışı bir çıkıştı.Son zamanlarda yeterince sıkıntılı günler yaşayan basın sektörüne ilgileniyormuş gibi görünüp boşta olsa  vaatler sunmak yerine siyasi içerikli konuşma yapmak tamamen talihsizlikti.Zaten  bu anlamsız konuşmadan sıkıntı alanlar,kalkıp gidenler,yüz çevirenler oldu. Atalarımız ne demiş; Düşünmeden konuşmak,nişan almadan ateş etmeye benzer.

Başkandan da beklerdik!

Çalışan Gazeteciler Gününde gazeteci kadar AK Partili teşkilatının da katıldığı toplantı da İl Başkanının da ağzından iki kelam etmesini beklerdik.İktidar ortağı vekilden ziyade söz hakkı, il başkanına düşerdi bana göre.”Sizi seviyoruz,önemsiyoruz,sorunlarınızı önemsiyoruz.Yarın seçimlerde yine sizlerin kapısını çalacağız …”demek zor olmasa gerek.

GÜNÜN SÖZÜ

Her zaman herkesi memnun edemeyiz, ama herkesi memnun edecek biçimde konuşabiliriz.
Voltaire

TEBESSÜM

Adamın biri kendini fare zannettiği için akıl hastanesine düşmüş. Tedavisi bittikten sonra doktor sormuş. Şimdi sen bir fare misin yoksa insan mı?
- Deli : Fare olur mu doktor bey ben bir insanım.
- Doktor : O zaman artık gidebilirsin iyileştin artık demiş. Deli kapıdan çıkmış ve imdaaaaaat diye bağırarak tekrar içeri girmiş doktor ne oldu demiş...
- Deli : Bir kedi gördüm de ondan korktum demiş.
- Doktor : Sen hani artık kendini bir fare zannetmiyordun demiş.
- Deli : Ben fare olmadığımı biliyorum da kedi nerden bilsin demiş...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?