USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GASTRONOMİ REKLAM, NOHUT DÜRÜMÜ GERÇEK

06-03-2019

Gaziantep AK Parti milletvekili adayı  ve  Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünde de görev alan yani konuya da yakından hakim  Hakan Tanrıöver uzun bir zamandır sosyal medya hesaplarından baklava fiyatları ile ilgili tenkit dolu paylaşımlar yapıyor.Çokta doğru  paylaşımlar. Yetkilileri  gerçek bir noktaya dikkat çekmeye çalışıyor.Her plartform da haklı olarak övündüğümüz meşhur lezzetteki yemeklerimiz, sanki bu markayı aldıktan sonra daha da fiyatlanarak vatandaştan uzaklaşmaya başladı. Kontrolsüzce artan fiyatlara dikkat çekenleri ise teşekkür edip değerlendireceklerine;

“Takmış baklava fiyatlarına,
Seçim vakti bu çıkış şimdi ne  alaka.
Paran varsa yersin baklavayı,şöbiyeti
Yoksa da sızlanmayı bırakır, yutkunur,öldürürsün nefsini”..  Tarzında  eleştiri yağmuruna tutuyorlar. Haksız yorumları bendenizde tenkit ediyor ve Sayın Tanrıöver ’in  bu haklı eleştirisinin altına da imzamı atıyorum.

Ne kadar görmezden gelinilmeye çalışılsa da,inkara kalkışılsa da gastronomi kenti olmaktan gerçektende gurur duyduğumuz şehrimiz, yerli halkın nezdinde serbest piyasa fırsatçılığının da etkileriyle kontrolsüz artan fiyatlarıyla artık yemelik değil seyirlik olmaya başladı.  

Niyetimiz eleştiri,tenkit yada herhangi bir vuruculuk değil. Bu sefer ki gerçekten de tamamen duygusal. Midemiz ile ilgili.Lezzetleriyle  övündüğümüz o güzelim Antep yemekleri atık neredeyse sofralarımızdan uzaklaşıp vedalaşarak,sadece birinci sınıf kağıda basılı kitaplara yer bulacak gibi.Ve buda bizleri, bu şehrin sakinlerinin yeterince üzmekte.

Baklavamızın uçuk fiyatı ile sadece yüksek gelirlilerin sofralarında görülüyorken,yuvarlaması,lahmacunu,kebabı kalabalık ailelerle vedalaşmaya başladılar bir bir.”Hazırlanması on dakika,yenilmesi ise on saniye” denilen sofraların olmazsa olmazı meşhur yağlı köftemiz bile pahalı yeşillikleri,yağı, salçası bulguru yüzünden  vedalaşılmasına ramak kalmış yemekler kategorisinden nasiplenen nasipsizlerden.

En ucuz dediğimiz, kurtarıcı dediğimiz öğrencinin,işçinin dar gelirlinin midesinin  ilk kurtarıcısı nohut dürümü bile bu kontrolsüz artışlarla lüks kategorisine girdi girecek gibi direnmeye de devam ediyor.Şaka değil onunda fiyatı yakın arkadaşı ayransız  “6 tl.”

“Kırk yılımı sığdırdım sana
Koca bir ömür geçirdim seninle
Pahalılık yüzünden  küseceğiz seninle
Ayıp değil ya
Alışmışken tam sana
Ayrılıktan korkuyorum  güzel  baklavam
Vedalaşmaya fırsat kalır mı bilmem! “

TEBESSÜM

Kayserili 'nin eşi ölmüş,Gazeteye gitmiş, en ucuzundan standart bir ilan vermek istemiş.Önüne konan kağıda istediği ilanı yazmış:
"Ayşe'yi kaybettim.üzgünüm."
İlan görevlisi ilanı görünce uyarmış,"İsterseniz 6 kelimeye kadar uzatabilirsiniz,üç kelime daha hakkınız var"
Kayserili "aynı paraya mı?" demiş.
Görevli "evet aynı paraya" diyince ;
Kayserili üç kelime daha eklemiş:
"Satılık Toyota var!"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?