USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FIRSATÇI RUSYA

29-11-2015

Bir uçak düştü;

Ekonomik yaptırımlar paketi hazırlayan Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Türkiye'ye yönelik özel ekonomik tedbirler uygulanması yönündeki karara onay verdi.

Uçak krizini her geçen gün daha da tırmandıran Rusya, Türk şirketlerinin büyük yatırımları olan ülkede 30 milyar dolarlık yatırımlık inşaat sektörünü hedefine aldı.10 bine yakın Türk çalışanın vizeleri iptal ediliyor.

Rusya, büyük şirket patronlarına bünyelerinde Türk işçi çalıştırmayı yasaklama kararı aldı.

Turizm şirketlerine Türkiye’ye gitmeyin çağrısı yaptı, rezervasyonlar iptal adildi.

Rus milletvekilleri ‘Ermeni Soykırımı‘nın inkarını suç sayan yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Rusya’da öğrenim gören Türk öğrencilerinin yurtlarına baskınlar yapılıp öğrenciler yok yere gözaltına alınıldı. Öğrencileri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar.

İstanbul’da yapılacak olan Ruslar'ın geliştirdiği bir spor dalı olan sambo da 2015 Avrupa Şampiyonası için Rusya Sambo Federasyonu, Türkiye'deki organizasyona katılmayacağını duyurdu. Aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dünya Sambo Federasyonu Onursal Başkanı.

 Rus vatandaşlarına, Türk kafeleri ve restoranlarını boykot ederek Türk mutfağından ve çok sevilen döneri yemekten vazgeçmeleri çağrısı yapıldı.

Hırsını alamayan Rusların son ayak oyunları da sözde dostane adım atmak adına, Ayasofya’nın Ortodoks Kilisesi’ne iade etmesi gerektiğini beklediklerini açıklayarak iyice hadsizleşmeye başladılar. Neymiş Türk-Rus ilişkileri dayanıklılık testinden geçiyormuş.

En son olarak ta 1 Aralık’tan itibaren beyaz et alımlarını durduklarını açıklamışlardı.

Rusya kendi sınır ihlalinin sonucunda bağcıyı dövercesine ekonomik ambargo uygulamak için hızla aldıkları kararlardan sonra ya Türk kadınlarından, kadın örgütlerinden Ruslara yönelik, çokta hoşnutluk yaratacak gerçek bir hamle gelirse!

Zaten hiçte haz almadıkları, hatta gıcık kaptıkları özellikle de Karadeniz Bölgemiz de hiçte sempatiyle! karşılamadıkları Türkiye’de yaşayan Rus kadın çalışanları (Rus gelinler de dahil) sınır dışı edildiğinde, bir anda kadın istilasına uğrayacak Rusya’nın vay haline!

GÜNÜN SÖZÜ

Egemenlik hiçbir mâna hiçbir şekil ve hiçbir renkte ve işarette ortaklık kabul etmez.

ATATÜRK

TEBESSÜM

CIA, Rusya’da bir kasabaya casus yerleştirecek, çevrede Rusların nükleer araştırma merkezleri var. Ama öyle bir casus olacak ki, tıpkı bir Rus gibi...
Önce Amerika’da, Rusya’daki kasabanın bir benzeri yapılmış, yüzlerce kişi arasından seçilen casus adayı, yıllarca bu yapma kasabada yaşamış... Rusçayı o bölgenin lehçesiyle öğrenmiş... Ruslar ne yer, nasıl içer,nasıl şakalaşır, nasıl kızar, hepsi en ufak ayrıntısına kadar öğretilmiş ve zamanı gelince bir imtihandan geçirilip, uçakla kasabanın çevresine atılmış.
Amerikalı casus, kasabaya adımını atar atmaz, eliyle koymuş gibi meyhaneyi bulmuş, dalmış içeri, herkesi Rus usulü selamlamış ve meyhaneciye votka söylemiş... Meyhanede de fazla kişi yokmuş, biraz sonra ondan başka kimse kalmamış...
Meyhaneciyle oradan, buradan, sağdan soldan konuşmaya başlamışlar, vakit geçmiş, meyhaneci casusun omzuna elini atmış!
"Haydi Co, kalkıp karakola gidelim, seni teslim edeyim." Amerikan casus şaşırmış, ama bakmış kurtuluş yok, kaçamayacak, yola çıkmışlar.. Amerikalı dayanamamış, sormuş:
"Çok merak ediyorum, benim Amerikalı olduğumu nasıl anladın? O kadar güzel Ruslaşmıştım ki !"
Meyhaneci gülmüş:
"Her şeyin tamam olmasına tamam da, bizim buralarda zenci Rus bulunmaz !"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?