USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FES BAŞIMA…FES BAŞIMA…

21-06-2016

Evlerden uzak bir tarihçimiz! var.Kafasında hani “gavur icadı” fesi ile gezip İslam alimi gibide konuşan,ekranların yeni gözdesi.Bir dönem akli rahatsızlığı olduğu için akıl hastanesinde tedavi gören, ama arkadaşının paraları ile Şişli’de kendine ev alacak kadarda akıllı bir tarihçi..
Kemal Sunal  filmlerinden fırlamış bu güzide tarihçimize arkadaşı İbişi’de arıyordum ki  sonunda buldum.Yabancı değil ; bilge tarihçi Mustafa Armağan..
İkisinin ortak bir özellikleri var. Atatürk’e ve ona saygı duyanlara ağızlarının dolusunca hakaret etmek.
"10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe kenefe gidin" diyen...
 "Mustafa Kemal'in verdiği zararı Yunan yapmazdı" diyen..
. Mehmet Akif Ersoy'a "sersemin teki" diyen...
"Çanakkale harbi, büyük bir harp değildir" diyen...
 "Van münüt sözü, İstiklal harbinden daha mühimdir" diyen...
 "Karl Marx'a Das Kapital'i cinler yazdırdı" diyen, Kadir Mısırlıoğlu çok özendirici olmuş ki açtığı yoldan koşarak gelenler var.
Tarihçi Mustafa Armağan sosyal paylaşım sitesinden hemen her gün Atatürk'e hakaret ediyor.Zaten amaç “reklamın iyisi kötüsü olmaz bir numara olmak için her yol mubah” lar için Ata’ya hakaret number  one.
Yazdığı tarih içerikli kitaplarla meslektaşları tarafından “yalan yanlış bilgiler vermekle” suçlanan Armağan, buradaki hesabını adeta Mustafa Kemal Atatürk’e ‘hakaret etmek için’ kullanıyor. Foto şoplu olduğu her halinden belli olan görselleri gerçekmiş gibi hesabından paylaşan ve Ulu Önder’in manevi şahsiyetine alenen saldıran Armağan’a Instagram’dan da tepki yağıyor.
Mustafa Armağanın uzun yıllar zaman gazetesi yazarlığı yapmış olduğunu  paralelle mücadele edenlere ve  onların en ufak bir tınısına bile tahammülü olmayanlara da haber vereyim.
Ben nasıl bu zavallıları ciddiye almayıp Şaban filmlerini izler gibi sırf malzeme bulmak için sırıtarak izliyorsam, üzerine para verip  muhatap alarak konuşmacı kimliği verenlere de bir o kadar şaşırıyorum.
Atatürk’  hakaretlerini  eleştirdi diye havalı bütün etiketlerini bir tarafa bırakıp  Cumhuriyet Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Hanım’ a” Havlayanlar anlayamaz” twiti atacak kadar da zavallılar..
Eğer ki tarihçi olduğunu iddia edeceksen öncelikle tarafsız, kesin doğrulu  ve yansız davranacaksın. Sevmediğin insanın bile tarihi gerçekleri içerisinde başarılından bahsedeceksin.Tarihçinin “Bana göre…”diye bir konuşma  lüksüde yoktur,olamaz da..
İllaki de ucuz şöhret istiyorsan,  al başına sende bir fes, gez arkadaşınla sana iltifat eden kanalları;
“Fes başıma, fes başıma ,püskülü ben olayım…..”
GÜNÜN SÖZÜ
Savaşta dövüşenler den çok kaçanlar ölür.
TEBESSÜM
Bir Makine Mühendisi, Bir Elektrik Mühendisi ve bir Bilgisayar Mühendisi bir gün eski bir araba ile yola çıkmışlar. Issız bir otobandan geçerken, araba aniden durmuş, baktılar çalışmıyor, Makine Mühendisi

– Ben simdi hallederim!” diyerek atılmış, önce arabanın altına yatmış, kaputu açmış, bir kaç girişi sıkıştırıp, bir kaç yere çekiçle filan vurmuş ama tik yok! Başı eğik arabaya geri dönmüş.

Bunun üzerine Elektrik Mühendisi atılmış hemen, o da elektrik girişlerini, sigortaları kontrol etmiş, kablolarla oynamış ama hareket yok! Bunun üzerine ikisi birden dönüp,

Bilgisayar Mühendisine bakmışlar. Sıranın kendisine geldiğini anlayan Bilgisayarcı,

– Eeee şey, arabadan bir çıkıp tekrar girsek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?