USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

FAZLA SIRITMAK,GÜNAH İŞLEDİĞİNİZE DELALETTİR!!

14-09-2020

BİR RUS ATASÖZÜ DERMİŞ Kİ!
“Fazla sırıtmak, günah işlediğinize delalettir.”

Doğrumudur bilmem ama biz her zaman sırıtmayı seven, güleç yüzlü bir milletiz. Ayağımız taşa değse güleriz. Bir kaza olayı görsek ilk yapacağımız selfi yaparak,en güzel pozumuzla olay anını ölümsüzleştirmek olur,güleriz.Yine diğer milletlerin aksine yolda tanımadığımız birisine karşı da tebessüm edebiliriz.Dünyayı sarsan bir hastalıkta insanlığın beti benzi atarken,biz  ise çokta fifi diyerekten gırgırına şamatasına bakarız.Dünyanın hiçbir yerinde olmayan sadece bize özgü yemeli, içmeli altı yedi günlük taziye mekanlarında duymadığımız gırgır şamatalara şahit oluruz.Dedik ya,ne yaşarsak yaşayalım suretimizde muzip bir tebessümümüzü her daim hazır bekletiriz.

Dünyayı kasıp kavuran pandemi bile sırıtışımızdan ne eksiltebildi ki?Hükümetin tüm uyarılarına hatta yalvarmalarına  neredeyse “Allah rızası için ölümü gör…”çırpınışlarına bile aldırış etmeyip,dişimizi sıksak ta kurtulsak şu illetten demeyip,  zevki sefamızdan hiç ödün vermedik.

Tantanalı,bol şamatalı asker uğurlamalarımız,kına merasimlerimiz, düğünlerimiz, pikniklerimizi, çok şükür şu şurada kalsın demeden devam ettik.Bu arada halaylarımızda araya korona kardeşi de alarak salım salım sallandık.

Tüm “bana bir şey olmaz” duruşuna rağmen yine de hasta olanlar ne yaptılar? Çoğunluğu kendilerinden en beklenileni yapıp hastalığını gizleyerek topluma karışmayı bildiler.Eee karışmayıp ta ne yapsınlar? Esnafsa alış verişinden müşterisinden mi olsun? Evde oturmaktan bunalan teyze dedikoduları mı kaçırsın? Kızının düğününü koronalıyım diye iptal edip gelecek olan takıdan mı olsun? Altının gramı olmuş zaten şu kadar. Zamanında herkeslerin çocuğuna takmış takıştırmış.Takı takmamak için yırtmaya hazırlanan akrabaya pirimi verilsin yani? Koronadır gelir geçer ama kaçan altınlar biraz zor gelir zor..

Bizdeki kafa yapısı işte aynen böyle.Değil kırk akıllı dünyanın tamamı da gelse kafamızdaki eksik tahtalarını hem kabul etmez hem de değişmez,değiştirmeyiz.
Ruslara yine kendi atasözleriyle cevap verelim; “ Islak adam yağmurdan korkmaz.”

GÜNÜN SÖZÜ

Dostu severim, ama düşman da işe yarar. Dost gücümü gösterir, düşman da ödevimi.
Friedrich Schiller

TEBESSÜM

Rus devlet başkanı Brejnev Amerika'yı ziyaret ettiğinde Ford'un davetlisi olarak Beyaz sarayda davet edilmişti. Ziyaretin ertesi sabahı Ford Brejnev'e geceyi nasıl geçirdiğini sordu: Çok iyi uyudum ve ilginç bir rüya gördüm. - Yaa ne gördünüz? - Beyaz sarayda komünist bayrağının dalgalandığını gördüm. Brejnev'in bu cevabına Ford karşılık vermedi.

Bir yıl sonra Ford'da Rusya'ya ziyarete gitti. Sabah olunca Brejnev ona nasıl uyuduğunu sordu. -Ford: İyi uyudum ve ilginç bir rüya gördüm. - Ne gördünüz? - Kremlin'de komünist bayrağı dalgalanıyordu. Brejnev pek memnun olmuştu. Ford devam etti: - Ama bayrakta acayip yazılar vardı. - Ne yazıyordu ne yazıyordu? - Vallahi okuyamadım zira yazılar Çince idi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?