USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Farkları siz bulun!

19-09-2015

16 Temmuzda cumhurbaşkanı adayı sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Gaziantep’i ziyaret etti.Hava alanından şehir gezisi oradan Karayılanın kabrinin ziyareti esnafla görüşme..Yollar kapanmadı.Abartılı ve yüksek maliyetli pankartlar yoktu.Vatandaş rahatsız edilmedi.Kırmızı ışılarda durunuldu.Emniyette kırmızı alarm olmadı.Çünkü abartılı koruma sistemi uygulanmadı.Uzatılan her el engellemelere takılmadan sıkıldı.Çünkü sayın İhsanoğlu “çatı adayı”

1 Ağustos’ta Selahaddin Demirtaş Gaziantep’i ziyaret etti.Hava alanından başlayarak şehir turu ve partisinin hazırlamış olduğu programlara katıldı.Yollar kapanmadı.Kırmızı ışıklarda durunuldu.Abartılı ve yüksek maliyetli pankartlar yoktu.Vatandaş rahatsız edilmedi.Emniyette kırmızı alarm olmadı.Çünkü abartılı koruma sistemi uygulanmadı.Uzatılan her el,engellemeler takılmadan sıkıldı.Çünkü sayın Demirtaş “HDP”nin adayı.

7 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’i ziyaret etti.Hava alanından başlayarak sıkı güvenlik tedbirleri alınmıştı.Zaten tüm yollarda kapalıydı. İncilipınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi Emniyet Üçlü Kavşağı-Muammer Aksoy Bulvarı Demokrasi Meydanı Gidiş İstikameti, 4 Nolu Caddeden Muammer Aksoy Bulvarı İstikametine Çıkış Kavşağı, Eski Fuar Kavşağı Demokrasi Meydanı Geliş İstikameti, Hürriyet Caddesi Maarif Kavşağı Demokrasi Meydanı İstikameti, İncilipınar Mahallesi 3 Nolu Cadde Demokrasi Meydanı İstikameti, Kemal Köker Caddesi Bedesten İstikameti ve 16 Nolu Cadde Demokrasi Meydanı İstikameti trafiğe kapatıldı.Alternatif yollarda yoğunluktan tıkandı. Anonsu günler öncesinden yapılmıştı ama yinede habersiz vatandaşlar trafik çilesine saplandı.Örnek temsil edecek devasa büyüklükte pankartlar yaptırıldı. Belediye elindeki tüm imkanları seferber etti.Vatandaş işine zamanında gidemedi.Ambulanslar yolda kaldı.Emniyette üst seviyede güvenlik ilan edildi,takviyeler geldi.Uzatılan her ele dokunmakta öyle kolay olmadı.Korumalar abartılı duvar ördüler.Çünkü sayın Erdoğan ”milletin adayı”.

GÜNÜN SÖZÜ

Meşe gölgesinde filizlenen yosunlar,çok kere kendini meşe fidanı sanar.

C.Şahabettin

TEBESSÜM

Akşehir”liler bir gün Hoca”ya takılır ve sorarlar.
-Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun söylenir asli var mıdır?
Hoca”nın böyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar;
-Her halde öyle olmalı.
-Böyle kişiler zaman zaman mucizeler göstererek bu özelliklerini herkese kanıtlar. Hoca madem kabullendin göster bir mucize görelim!
Hoca;
-Pekala simdi size bir numara yapalım der karşısında durmakta olan çınar ağacına;
-Ey ulu çınar çabuk yanıma gel!…
Tabii ne gelen ağaç var ne giden. Hoca yürümeye baslar ağacın yanına varır. Akşehir”liler;
-Ne oldu Hoca ağacı getiremedin, kendin oraya gittin! diye gülünce,
Hoca;
-Bizde kibir yoktur, dağ yürümezse abdal yürür der.

**

Suriye’nin çöllerinde Şeytan öğrencilerine şunları anlatıyordu: ‘İnsanoğlu her zaman kendisi için iyi bir şeyler yapacağına başkalarının kötülüğünü istemekle meşguldür.’

Ve söylediklerini öğrencilerine göstermek için çölde dinlenmekte olan iki adam üzerinde bir deney yapmaya karar verdi.

Şeytan, adamlardan birinin yanına yaklaştı ve ‘Buraya senin dileklerini gerçekleştirmeye geldim’ dedi; ‘Benden ne dilersen gerçek olacak. Arkadaşın da bu dilekten aynı senin gibi yararlanacak, yalnız ona her ne dilediysen onun iki katı verilecek.’

Adam uzun bir süre sessiz kaldı ve sonunda şöyle dedi: ‘Arkadaşım benden daha mutlu ve kazançlı olacak çünkü ne dilersem dileyim o benden iki kat fazlasını alacak. Bu yüzden ben de ona bir tuzak hazırladım: Tek gözümü kör et, işte senden bunu diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?