USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EYYY FRANSA!

15-11-2015

Fransa’ nın başkenti Paris’te meydana gelen terör saldırılarında yaralılardan birisi sosyal medya üzerinden dünyaya şöyle mesaj gönderiyor:” Bunlar insanları kesiyorlar” Zaten saldırıyı da hızlı bir şekilde İŞID üstleniyor. Bu saldırının amacının da Fransa’yı İŞID’a karşı saflarına almak isteyenlerin küçük oyunlarından olduğunu sağır sultan bile anlamıştır. Heveslenilen Suriye savaşında taraflar oluşturulmaya çalışılıyor. Şimdi de sırada İngiltere olabilir.

Teröre ve teröristlere verdiği desteğini çokta gizleme gereği duymayan Fransa, koynunda beslediği yılanların bir gün kendisini de sokacağını hesaba katmamış olacak ki, kafa kesme yönteminin ustası da kendileriler aslında.

Dünya gündeminden düşmeyen IŞİD’in kafa kesme görüntülerinin aynısını zamanında Fransızlar Müslümanlara karşı yapmış. 1912 yılına ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafta Fransızlar, kestikleri Müslümanların kafalarından posta pulu yapmış. Bir başka fotoğrafta ise Cezayir’de 1 buçuk milyon Müslüman’ı katleden Fransız askerlerinin kestikleri kafalarla poz verdikleri görülüyor.

Avrupalıların geçmiş yıllarda Müslümanlara yönelik yaptıkları kıyım ve infaz şekillerine baktığımızda, IŞİD’in Suriye’de ve Irak’ta yaptıkları infazlarla hemen hemen aynı yöntemle yapılıyor. Ayrıca Irak ve Suriye’de varlığını sürdüren IŞİD içinde çok sayıda yabancı uyruklu militan olduğunu da bilmeyen yok. Fransa’dan 1000 civarında, İngiltere’den 400, ABD’den ise 150 civarında militanın katıldığı bildiriliyor. Şimdiye kadar yüzlerce kişinin kafasını keserek infaz eden IŞİD militanları, en son olarak Amerikalı gazeteci James Foley’in infazıyla dünya gündemine oturan IŞİD’li militanın İngiliz olduğunu iddialarını da doğrular niteliktedir.

Türkiye’yi her fırsatta Ermeni soykırımı ile suçlayan başta Fransa olmak üzere çoğu soykırımcı Avrupa ülkesinin geçmişi Müslüman coğrafyasında yaptıkları katliamlarla dolu. 1830’da işgal ettikleri Cezayir’de her türlü insanlık suçunu çekinmeden işleyen Fransızlar, 1962’de bağımsızlığını kazanana kadar ülkede çeşitli soykırımlar ve katliamlar gerçekleştirerek, 1 buçuk milyondan fazla insanı katletmiş, milyonlarca insanı ise yerinden yurdundan ederek dünya tarihinde eşine az rastlanır bir soykırım yapmış. Son zamanlarda Irak’ta ve Suriye’de sivillere yönelik kan donduran katliamlar yapan IŞİD militanlarının çoğunun Avrupalı olduğu iddia edilen bu arasında olup yaptıkları katliamlar arasında geçmişte Fransa’nın başta Cezayir olmak üzere birçok Müslüman ülkede yaptıkları infaz şekillerine dikkat çekiliyor.

Benim ülkemde,polisim,askerim sivil halkım her gün teröre kurban verilirken halen teröristin hakları yaygarasını yapanlar ,kendi canları yandığında artık sağ loplarını da kullanmaya başlarlar bugünden sonra..

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgide güneş gibi ol. 
Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol. 
Hataları örtmede gece gibi ol. 
Tevazuda toprak gibi ol. 
Öfkede ölü gibi ol. 
Her ne olursan ol.
Ya olduğun gibi görün. 
Ya göründüğün gibi ol.
                   MEVLANA

 

TEBESSÜM

İskoçyalı’ nın tavuğu,İngiliz’in bahçesine yumurtlamış. 
Bir tanesi :

- Tavuk benim, yumurta da benimdir...

Diğeri :

- Benim bahçem, yumurta da benimdir...

En sonunda İskoç :

- Bu böyle sürer gider. En iyisi birbirimize birer tekme atalım. Yerde en kısa süre kalan yumurtayı alsın.İngiliz kabul eder. İskoç’ un önce tekme atmasına karar verirler. İskoç en ağır postallarını giyip gelir.İyice bir abanıp İngiliz’ in bacaklarının arasına bir tekme atar.

İngiliz yarim saat sonra ancak kalkar ve tam İskoç’ a tekme atacakken İskoç :

- Al senin olsun, bir yumurta için değmez valla...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?