USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EN ÇİRKİN BİNA!

12-01-2020

Sayın valimiz, yeni valilik binası yapılarak yıkılacak olan mevcut valilik binasının görmüş olduğu en çirkin bina olduğunu söyleyerek Türkiye'nin en büyük ilçelerinden olan Şahinbey ve Şehitkamil hükümet konaklarının da Türkiye'deki en kötü hükümet konakları olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ifade etmiş.

Yıllardır  hepimiz o yapıların önünden geçer gideriz.Ama aklımız ve gözümüz trafiğe o kadar odaklanmış ki, etrafımızdaki absürtlükleri inceleme fırsatlarını kaçırmışız.Dar yolu ortadan ikiye bölen sevimsiz tramvay ve yaşattığı yoğunluk,kurallara uymayan sürücüler,yayalar ve bunaltıcı trafik gözlerimize perde indirmiş.Yıllardır dilimize trafiği pelesenk etmişiz de  gerçek çirkinlikleri gözden kaçırmışız.O gün şöyle bir kafamı kaldırıp ta alıcı gözle bakayım dedim; Ayy gerçekten de çok çirkinmiş.Çirkin olan sadece valilik ve hükümet konakları mı? listeye ekleyeceğimiz daha neler neler var!

**

Hadsizlik bizim işimiz
Dini Cüppeliden,
Tarihi Fesliden,
Ahlakı Tuğçe’den,
Gazeteciliği Nagehan’dan,
Bilimi ise harbi nato mermer kafalardan öğrendiğimiz  içinde bulunduğumuz bu güzelim altın çağda,niye her şeylere kafa yorup ruh ve beden sağlığımızı bozuyoruz ki..
Kanal İstanbul korkulan depremi tetikler mi?,İran-ABD gerginliği üçüncü dünya savaşını çıkarır mı?,Suriye meselesi  bizi ne kadar olumsuz etkiler? gibi sıkıcı konularla ilgili fikirlerime soran bir dostuma verdiğim kısa ama net  bilimsel! Cevap beni de ürküttü; ” alnımıza ne yazılmışsa o….”Eyvah eyvah…
Hayatı tespih yapıp,sallayıp gidelim o zaman.

**

Pazartesi Sendromu
Toplum olarak biz  sevmeyi,sevinmeyi,takdir etmeyi,hoş görmeyi yani insana ait olan güzellik adına bütün vasıfları tükettiğimiz için en naif ve lekesiz bir olayda dahi  öküz altında buzağı aramaktan, aptalca tepkiler vermekten  başka hiçbir şey bilmiyoruz.

Konuşma engelli bir kızımız bilgi gerektiren bir yarışmada da hatırı sayılır bir para ödülü de alarak gönüllerimize taht kurdu.Güzel kızımızı yürekten alkışlıyor ve diğer engelli gençlerimize de  cesaret olmasını diliyorum.
Engellerin asla engel olamayacağını,yaşama sevincini,bilginin gücünü de gösteren güzel kızımıza sosyal medya her zamanki gibi saldırılarını esirgemedi. Baş örtüsünden tutun da,kıza torpil yapıldığına dair her türlü çirkin saldırının  sosyal medya holiganlarına söylenecek tek söz; eğer cesaretiniz varsa sizde o yarışmalarda boy gösterip soruları cevaplamaya yürek gösterin.İlk üçü geçerseniz ne olayım..
 
GÜNÜN SÖZÜ

Olgunlaşmak kalbin daha hassas, kanın daha sıcak, zekânın daha işlek, ruhun daha huzurlu olması demektir.

TEBESSÜM

İki tavuk markette alış veri yapıyorlarmış. Bir yumurta standının önüne gelmişler. Etikette yumurta 30 bin lira yazıyormuş. Tavuklardan biri diğerine; - Bak bu yumurtaları ben yumurtladım,demiş böbürlenerek.
Dolaşmaya devam ederken başka bir yumurta standına gelmişler. Kocaman, çift sarili köy yumurtaları ve fiyat 40 bin lira. Bu sefer diğer tavuk atılmış; - Bak bu yumurtaları da ben yumurtladım... Diğeri gülümseyerek cevap vermiş; - Bende bunlardan yumurtlayacaktım ama kocam 10 bin lira için kıçını yırtmaya değmez, dedi...

**

Soğuk bir kutup gecesinde yavru kutup ayısı annesine yaklaşarak; - Anneeee, ben kutup ayısı mıyım?
- Evet oğlum. - Peki anne sen de kutup ayısı mısın? - Evet oğlum.
- Peki anne babam da kutup ayısı mı? - Tabii ki oğlum.
- Peki anne dedem, dedemin dedeleri falan hepsi kutup ayısı mıydı? - Evet oğlum hepsi kutup ayısıydı...
 - Yani sülalemizde bir karışıklık falan yok di mi anne? - Yok tabi oğlum hepimiz kutup ayısıydık, niye soruyorsun?
 - Üşüyorummmm anasını satayım... Üşüyorummmmm!..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?