USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

En cesurunuz kim?

19-09-2015

Hz: Ömer,  sırtından hançeri yediğinde ardına bakıp “HAMD OLSUN BİZDEN DEĞİLMİŞ” der.

Son zamanda iktidar cephesinde yaşananlar aslında bize bu davranışın ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu,Sayın Erdoğan’ın etrafındaki güven çemberinin artık kırılmaya başladığını gösteriyor.

Tek adam, tek güç, tek söz yönetimine alışık olmayan ama çeşitli nedenlerle susmak zorunda kalan vekillerimiz, artık yavaş yavaş içerinden geçenlerini dillendirmeye başladılar.Zaten AKP den istifa eden kendini kameraların ,mikrofonların önüne atıp şişen dilini boşaltmaya başlıyor.

Başbakan Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra yakın dostu Sayın Gül gib,i sadece resmi toplantılara katılır,birkaç dış ziyaret yapar,arada sırada da basın açıklamaları yapar diye ummuştuk.Galiba AKP de öyle..

Ama görünen o ki Sayın Erdoğan’ın öyle köşelere çekilip pasifi oynayamaya,meydanı başkalarına bırakmaya hiçte niyeti yok. Zaten daha ilk günden bunu göstermeye de başladı.

İlk yapılmaya başlandığı günden bu yana huzursuzluk yaratan,ağaç katliamına sebep olan yeni başbakanlık konutunu cumhurbaşkanlığına çevirip kendisi sahiplendi. Zaten çok odalı yapılmasının da amacı buydu.Ama kim sesini çıkarabildi?Halbuki first leydimiz sayın Gül, Çankaya köşkünü korkunç rakamlarla sil baştan restore yaptırmıştı.Hem oranın Türk halkı içinde sembol bir değeri de vardır.

Partide yapılan anketlerde başbakan olarak Sayın Gül’ün adı geçiyorken, sayın Erdoğan kendisinin uygun gördüğü başbakanı atayıp,yine danışmanlarını da kendileri belirliyor..Ses çıkarabilen oldu mu..Sadece kulislerde fısır fısır..

Facia üstüne facia yaşadığımız maden kazalarında ne bir ceza alan oluyor,nede sorumlu bulunabiliyor.Artık son aşamada Sayın Faruk Çelik “araya elli hatırlı kişi giriyor,bir şey yapamıyoruz” diye Cüneyt Arkın’ lık yapacak oldu.Hemen akabinde sustu..Sıkıysa….

Genel Kurmay Başkanımız ki bazen olduğunu bile unutuyoruz “bizimde haberimiz yok hiçbir şeyden” türünde açıklama yaparak taşan bardağı gösterecekti ki, 30 Ağustosu düşünmüş olacak ki oda hava da kaldı.

Bir cesur yürek Sayın Arınç var ama onunda çıkışları ne yazık ki anlık..sonrası, devamı, sürekliliği yok…lafı atıyor, unutuyor…Mesela salı günü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Bülent Arınç, Kırmızı Kitap tartışmasına son noktayı koydu.

Açık ve seçik ifadelerle, Millî Güvenlik Kurulu’nda Millî Güvenlik Siyaset Belgesi’nin gündeme gelmediğini söyledi. Aynı şekilde cemaatler konusunun da ele alınmadığını ekledi. Sözlerinin arasında Cumhurbaşkanı’na açık bir meydan okuma yer alıyordu: “Şayet hükümetimiz takdir ederse” MGSB’de değişiklik MGK’ya götürülebilirmiş. Arınç böylece Cumhurbaşkanı’nın bir aydır gündem oluşturduğu konuda “yetkisi olmadığını” belirtmiş oldu.

Yerinde ve doğru olan açıklamalardı ama yarın yine aynı görüşlerin arkasında durabilir mi garantisi yok.

Ak Sarayla da ilgili “israfa karşıyım,az para değil” dedi ama Cumhurbaşkanının karşısında Timur’un filleri misali, daha başka saraylarda yapalım mı? diye dönmezse şaşırmayız..
Ekonomi battı batacak..artçıları gelmeye başladı bile..Ekonomi bakanı Babacan yaklaşan tehlikenin tabiî ki farkında ve kendi başında patlayacağını çok iyi biliyor ama kabinenin en ürkeği de o olsa gerek..Onun işi de çok zor çok…

Galiba yine en cesur olan “Battal Gazinin hanımı benim “diye kadın cesaretiyle ortaya çıkan ama eşi tarafından hemen susturulan Hayrünisa Hanımefendiydi..Bıraksalar kim bilir neler neler söyleyecekti ama..Siz siz olun kadından da düşman edinmeyin.Çünkü susturdum dediğiniz kadınlar,sadece kenara çekilip hasımlarının zayıf anını beklerler..Sonra da…

GÜNÜN SÖZÜ

İhanete uğramanın acısını yalnız hainler bilir..

W.Shakespeare

TEBESSÜM

BİR BİLİMSEL ARAŞTIRMAYMIŞ…

BAYANLARIN ELİNE VERİLMEMESİ KESİNLİKLA SAKINCALI OLAN ŞEYLER…

1-DIREKSIYON
2-KREDI KARTI
3-TELEVIZYON KUMANDASI
4-RUYA TABIRLERI KITABI
5-SIRKET HISSELERININ %51′I
6-HARITA (hedeften daha fazla uzaklasmak istemiyorsanız)
7-UCUNCU KADEH
8-BUZ KIRACAGI
9-INGILIZ ANAHTARI
10-BASBAKANLIK KOLTUGU
11-KOZ
12-TELEFON
13-PUSULA
14-KALEM
15-INISIYATIF
16-HESAP MAKINESİ

17-UCURTMA
18-AYNA
19-NARGILE
20-PIPO
21-AHMET ALTAN KITAPLARI
22-KELEPCE
23-KIRBAC
24-CEKIRDEK
25-BILARDO ISTAKASI
26-FALA HAZIR KAHVE FINCANI
27-OLTA (Allah muhafaza)
28-ZEKA SORUSU
29-ESKI SEVGILIYLE CEKILMIS RESIMLER
30-BRAD PITT POSTERI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?