USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ELLERİNİZ KIRILSIN!

13-10-2020

Peygamber Efendimiz,muhtemelen bu çağın yok edici insanını da düşünüp,ağacın ne kadar önemli olduğunu anlatmak için "Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz."Diyor hadis-i şerifinde.Anlayana!

Kendisine verilenlerle bir türlü yetinmeyen insanoğlu, yine kendine yaşam veren gezegeni ve tabiatı katleden tek canlı türüdür!

Ormanlar, Dünyamız için oksijen kaynağı olurken bir yandan da iklimlerin düzenlenmesine ve küresel ısınmaya karşı bir silah niteliği taşımaktadır. Ağaç toplulukları olan ormanlar bulundukları ortamın havasını temizlemekle kalmıyor bir yandan da bulunduğu bölgenin yağış almasını sağlıyor.Ormanda bulunmak insanların ruh sağlığını iyileştirir, huzur verir.

Rant,kazanç elde etmek için,tarla ev yapmak için,kıymetli madenleri çıkarmak için yıllarca güzel ülkemin ormanlarının nasıl acımasızca katledildiği  çaresizce görüyorduk.Ne kadar tepki verilirse verilsin ciğerlerimizin katledilişlerini izlemek çok acı.

Ama yıllardır askerimizi,polisimizi şehit eden,çocukları katleden,tek derdi görevini yapmak isteyen öğretmenlere saldıran terörist PKK, bu seferde yeni hedeflere yönelerek ciğerlerimize, ormanlarımıza saldırmaya başladı.

Sözde ideolojileri uğruna ormanlarımıza saldıranların,yakanların, katledenlerin elleri kırılsın.Katledilen de sadece ağaçlar ve ormanlar değil, tabiatın tüm canlıları, suyumuz ve toprağımız da yok olmakta.

Her kim olursa olsun,derdi tasası ne olursa olsun ormanlarımıza el uzatanlara cezaların en ağırı verilmeli.Hatta  boş yere içeriye atmak yerine,yakmaya çalıştıkları ormanların içine elleri ayakları bağlı,yavaş yavaş yaklaşan alevleri izlemeye  bırakılarak…neyse!

Ben, bir tek çınar ağacının kesilmesine izin vermeyip gerekirse köşkü kaydırırız diyen, bataklık arazileri, orman alanlarına dönüştüren, kesilen bir iğde ağacı için gözyaşı döken ve tüm özlemi ülkemizi yeşillendirmek ve ağaçlandırmak olan Atatürk’ü  saygıyla anmadan geçmeyeceğim.

GÜNÜN SÖZÜ

•Ormanlar milli servettir. ...
•Yaş kesen baş keser. ...
•Ağaç kökünden yıkılır. ...
•Toprağını kaybetmek istemiyorsan ormanı yok etme. ...
•Ağaca beşikten mezara kadar muhtacız. ...
•Çiçekler ağacın gözü kuşlar dilidir. ...
•Ağaçsız memleket duvaksız geline benzer. ...
•Ormana nasıl haykırırsan öyle karşılık verir.

TEBESSÜM

Temel bir gün ormanda ağaç kesiyormuş. Çevrecilerde aynı ormanda yürüyüş yapmak için toplanmışlar. Bir süre sonra Temel’ i ormanda ağaç keserken görünce bütün ekip Temel’ in üzerine çöküp, bi güzel dövmüşler. Temel bitap bir şekilde geri dönerken yolda Dursun ile karşılaşmış. Dursun :
- “Ula Temel bu halinde nedir böyle” diye sorunca, Temel anlatmış :
- Haçem ormanda ağaç keseydum. pirden pi kalabaluk bağa doğru geldi. Doğan’ ın yengesini bozayrum diye peni dövdiler. ula ben ne Doğan’ ı taniyrum nede yengesini daaa

**

Bir gazeteci, ülkenin en zenginlerinden, 65 yaşlarında bir iş adamıyla röportaj yapmaktadır.

Sorar:

- "Efendim, bize bugünlere nasıl geldiğinizi, bu serveti nasıl oluşturduğunuzu anlatır mısınız?"
- "Zevkle... 1920'lerin sonuydu. 1. Dünya Savaşı'nın etkileri yeni yeni siliniyordu, benimse cebimde birkaç sentten başka bir şey yoktu. Cebimdeki 5 sentimle, bir elma aldım. Akşama kadar onu parlatıp, 10 sente sattım. O gece sabahı zor ettim. Ertesi sabah, 10 sentimle 2 elma aldım ve onları da sattım. Sonra yarım kasa elma aldım aynı işlemi yaparak iki katı paraya sattım. Böyle çalışarak, bir ay sonunda, 50 dolardan fazla para kazanmış oldum. Ertesi ayın başında, karımın dedesi öldü ve bize 20 milyon dolar miras bıraktı..."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?