USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ellerin kurusun ey Çin!

19-09-2015

Güzel Türkistan senge ne boldu
Sebep vakitsiz güllerning soldu
Çemenler berbad kuşlar her feryad
Hemmesi mahsun bolmaz mı dil şad
Bilmem ne içün kuşlar uçmaz bahçeleringde..

Küçücük bedenler süngülerin ucunda parçalanıyor.Hamile kadınların karınları yarılıp bebekleri öldürülüyor.Genç kızlar çırıl çıplak sokaklarda dolaştırılıp,yerlerde sürülüyor.Erkelerin derileri yüzülüyor, elleri ayakları kesiliyor,gözleri oyuluyor..

İçiniz kaldırmadı, yüreğiniz dayanmadı değil mi? Oysaki Doğu Türkistan da yaşayan kardeşlerimiz, barbar Çin’in bu vahşetini 60 yıldır yaşıyor. Yaşamaya zorlanıyor.Bugüne kadar ise korkunç ama gerçek 30 milyon insan katledilmiş.Bu katliamlar soyları kuruyana kadar da devam edecek.Eğer dünya buna “dur” demezse.

Ne yazık ki dünya,   yüzyılın bu en vahşi katliamını seyrediyor.

Kulaklarını kapatmış çığlıkları duymak istemiyor.

Sözde, olmayan bir Ermeni soykırımı için bas bas bağıranlar, yıllardır gündemden düşürmeyenler nedense bu naklen yayın katliamlara, sırf kendi dinlerinden ve ırklarından değiller, diye hissiz kalıyor.

Kendisini menfaati olduğunda dünyanın hamisi ilan eden  iki   yüzlü ABD, bu bölgede Çin den kendisine fırsat kalıpta, sömürebileceği petrol ya da değerli bir maden kazancı olmayacağından  kayıplarda,sessiz. AB ise katledilen Türk ve Müslüman olursa zaten gizli bir memnuniyet duyar her zaman. Sadece kuru bir kınama yaparlar ki karşılarındaki ekonomik tehdit Çin olduğundan o ses bile yüksek çıkmaz. Sözde Müslüman Arap ülkeleri ise onlar kuzu çevirme yemeye, altın  klozetlere oturmaya devam etsinler. Laflarını etmeye bile değmezler.

Dünyanın sırf Müslüman ve Türk oldukları için kasıtlı olarak sessiz kaldıkları bu utanç dolu soykırıma yine tepki verecek, dur diyecek birileri varsa yine bizler, Türkler olacağız.

Mısır’da öldürülen Rabia için günlerce ağlayan, dilerine dolayan, mektuplarını  ezbere okuyan işaretini bile sembolleştirenler, dantelli masa örtüleriyle şov yapanlar, her  neden se,vahşice katledilen  Doğu Türkistan’lı “Aybike ”için kılını bile kıpırdatmıyor.Ne de olsa şimdi seçim dönemi de değil.

Şimdiye kadar sadece birkaç sembolik tepki veren hükümetin dışında, her birimizin fert fert sergileyebileceğimiz protesto yöntemleri olmalı.

En basitinden kalben buğz etmeliyiz. Alış verişlerimizde bilinçli tercihler yapmalıyız. Çin zulmünü dünyaya duyurmak üzere yapılacak mitinglere katılmayı önemsemeliyiz. İlgili dernek ve vakıfları yalnız bırakmamalıyız.

Ortaya konulacak samimi çabalar mutlaka semeresini verecektir.

Japonya yanı başında yaşanan bu insanlık dramını protesto için donanmasında Doğu Türkistan bayrağı çekerken biz duyarsızlar, mübarek Ramazanda gafletimizden sıyrılalım ve soydaşlarımız için sesimizi bağıra bağıra dünyaya duyuralım.

Bugün kardeşlerinin uğradığı zulme seyirci kalanlar, hiç şüphe etmesinler ki, benzer bir akıbet yarın da onları beklemektedir.

Hepimiz Doğu Türkistanlıyız.

Almıla’ yız, Aybike’yiz,  Alayunt’uz, Alpaslan’ız..

GÜNÜN SÖZÜ

Dünyada zulme uğrayanlar, kıyamette mutlaka kurtuluşa ulaşacaklardır.

Hz. Muhammed (SAV)

 
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?