USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ELEKTRİK ÇARPTI BİZİ!

03-07-2021

Bahaneler tükendi ama bugün olmuş hala çağın gerisinde kalmış sistemlerle elektrik  kesintilerinde düzelme yok.Bahane çok,faturalarda  almış başını gidiyor!

Enerjisa Bölge Müdürü ziyaretimize geldiğinde,vatandaşı canından bezdiren elektrik  kesintilerinden şikayetlerimizi ilettiğimizde, gayet net olarak;rüzgardan, yağmurdan ve büyümüş ağaçlardan  dolaylı da olsa belediyelerden bahane bulmuştu. Hatta vatandaşın şikayetlerini ardı ardına o kadar çok sıralamışız ki sayın müdürümüz  oldukça rahatsız olmuşlardı.

Yine  şikayet ediyoruz,öfkeliyiz ve bütün bunlardan yine rahatsız olabilirsiniz müdür bey;Çünkü iş geldi dolaştı evlatlarımızın mağduriyetine dayandı.

Pandemi gölgesinde üniversite okumaya çalışan, uzaktan sınavlara girmek zorunda kalan kızım,tam sınav saatine yakın anlamsız elektrik kesintisi yüzünden neredeyse kriz geçiriyordu.İstanbul’da oturan dersin hocasına elektrik kesintilerini ispat edinceye kadar neler çektik.Giremediği sınavı tekrar alıp almayacağı da belli değil.Ve bu sıcakta kesintiler her gün,belirsiz saatlerde oluyor.Önceden bilsek ona göre tedbir alırız. Ne bileyim bilgisayarı alır  trafosu olan yerlere gideriz.İkamet ettiğimiz bölgede Şehitkamil, Atatürk Mahallesi.Hani İbrahimli tarafında oturanlar keyif ediyor diyenlere duyurulur.

Şimdi soruyorum sayın bölge müdürümüz, kesintilerle ilgili bitmek tükenmek bilmeyen yeni mazeretleriniz neler olacaktır? Ekonomik nedenler,alt yapı eksikliği.. diye başlamayın sakın maşallah yine zammın alasını aldınız. Yapılan son zamla birlikte, elektrik fiyatları son 3,5 yılda yüzde 122 zamlanmış oldu.

Hava sıcak mı sıcak,nefes almanın neredeyse imkanı yok.

Kurak giden ilimiz de neredeyse uzun zamandır; yağmur yok,dolu,yok,sel yok,fırtına hiç yok.

Rüzgar esiyor mu deseniz,keşke olsa; yaprak kıpırdamıyor.
Garibim ağaçlar, elektrik kesintilerinin kurbanları seçilip, boylarının uzunluğu elektrik tellerine zarar veriyormuş diye budana budana bodur kalıp yazı Japon ağaçları gibi karşıladılar.
Ama..

Enerjisa’nın  habersiz,manasız elektrik kesintileri halen devam ediyor .Vatandaşlar, çalışanlar, öğrenciler  bu sıcak günlerde mağdur ediliyor.
Bu elektrik bizleri daha çoook çarpacak görünüyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Elektriği o kadar ucuz yapacağız ki sadece zenginler mum yakacak.
 Thomas A. Edis

TEBESSÜM

Bir gün öğrenciler sınav oluyorlarmış..Öğretmen bir öğrencisini kaldırarak ona şu soruyu sormuş:
-Oğlum söyle bakalım elektrik nelerden geçmez?
Çocuk şöyle cevap vermiş:
-Lastikten, camdan ve tahtadan.
-Başka?
Çocuk biraz düşündükten sonra:
-Birde yoksul mahallerden geçmez öğretmenim diye cevap vermiş.
**
Küçük Temel dedesine sormuş:
-Dede, sen evlenurken nenemden elektrik aldun mi?
-Bizum zamanımuzda elektrik yokti.
-Nasii?
-Gaz lambasi var idi. Gaza geldum evlendum .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?