USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EGO!

02-09-2019

İnsanlar yol ortasında koyun gibi boğazlanıyor,katlediliyor.Katil yakalandığında en ufak bir pişmanlık göstergesi bir yana, kendinden emin haklı olarak  pişkin pişkin etrafa bağırıp çağırıyor.Çünkü ona bu caniliği yapma yetkisi veren gizli bir güç var.Sırtını sıvazlayan, erkek olmanın yüksek! Egosuyla ceza verme yetkisi tanıyan,her daim balon gibi egosunu şişiren gizli bir el var.Sihirli sözcükler;Sen erkeksin,üstünsün  ve her şeyi yapmaya kadirsin.

Adam hasbelkader üst bir makama geliyor.”Ben buralara nasıl geldim?” İlk şaşkınlığını atlattıktan sonra,ilk olarak derhal mütevazililikten level atlayarak  egosunu pompalamaya başlıyor.Çevresinde büyük küçük kim varsa ondan aşağılarda kaldılar,küçüldüler. Tek muhatap oldukları kendisi gibi zirvede dolananlar.” Sen benim kim olduğumu biliyor musun…..”dilinin persengi artık.

Altına çektiği arabası markasına,fiyatına göre havasını da belirliyor.Yollar babasının malı ya,istediği gibi trafik kurallarını dizayn eder artık.Vay mı ki birisi de yoluna çıksın,ayak altında dolansın;çarpma,sövme,dövme.. Allah ne verdiyse artık .Bu tiplerin egosunun yüksekliğini hiçbir ölçüm aleti daha tam ölçemedi.

Ego,tedavisi bekli de en imkansız bir ruh hastalığıdır.Nedeni de hastalığın varlığının kabul edilemeyiş olmasıdır.Halbuki  hastalığa yakalananlar ne kadar zavallı ve çaresiz olduklarını bir bilseler,büyüklenme hastalığının aksine küçültme olduğunu bir kabul edebilseler toplumda da daha az zararla yaşayabilirler.

Ego, aklımıza gelebilecek tahmin edebileceğimiz en kötü güven dolandırıcısıdır. Çünkü onu göremezsiniz. En büyük ve tek numarası “ben senim”dir. Yani onu fark etmeniz çok zordur hatta imkansızdır. Zaten en büyük sorun, egonun bakacağınız son yerde saklanmasıdır, Yani içinizde, kendi içinde.
Düşüncelerini, sizinkiymiş gibi saklar, onun duyguları, sizin duygularınızmış gibi.

Sonuç;
Ego, insanın kafasında yaşadığı bir yüktür.
Dünyanın en zengin adamı 56’ sın da öldü..
En zekisi 290 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
En iyi boksörü kibrit bile çakamaz hale geldi.
Türkiye’nin en zengin adamı yaptırdığı lüks hastaneye  yetişemeden  devlet hastanesinde öldü.
Ne servet,ne şöhret nede makam sizi yanıltmasın.

GÜNÜN SÖZÜ

En büyük düşmanınız,
Kendi fikirleriniz
Kendi cehaletiniz
Kendi egonuzdur.
Revolver

 TEBESSÜM

Yeni gelin ile kaynana karşı karşıya oturmuşlar.
Kaynana:
– “Gelin, sen daha yenisin, birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım” demiş.
Gelinde:
– “Tabi anne konuşalım” demiş.
Kaynana başlamış anlatmaya:
– “Aman kızım benim üç halim vardır, dikkat et!
Saçıma gül takmışsam, neşeli olurum, her yola gelirim.Kulağımın arkasına gül takmışsam, havamda olmam, çok ısrarcı olma.Eğer ki yakama gül takmışsam, sakın etrafımda dolaşma, çok sinirli olurum.
Gelin, kaynana lafını bitirince başlamış lafa:
– “Anne benim halim malim yoktur.
Bacak bacak üstüne atarım, sigaramı yakarım, sen gülü nerene takarsan tak, ben keyfime bakarım…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?