USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNYANIN ÖDÜ PATLIYOR!

18-11-2015

Paris katliamından sonra düzenlenen anma törenlerinde patlayan bir ampul, törene katılan insanlar arasında paniğe neden oldu ve çok sayıda kişi yaralandı. Aşırı güvenle beslenmiş Avrupalılar artık neredeyse balon patlasa ölecek modundalar..

Son olarak Belçika-İspanya arasında oynanacak olan milli maçta güvenlik endişeleri yüzünden iptal edilmiş. İngiltere’ de güvenlik önlemleri en üst seviyede. İnsanlar tolu yerlere çok mecbur kalmadıkça gitmekten çekiniyormuş.11 Eylül saldırılarını düşünün. ABD senelerce etkisini üzerinden atamadı. İnsanlar psikologların kapısını aşındırdı. Yabancılardan da acısı çıkarıldı. Sinema sektörü de hazır senaryo bulmuşluğun iştahıyla film üzerine film çekti. ABD’ liler zavallı ve savunmasız, Müslümanlar kötü ve terörist. Bu algı ile de yaratılan İŞID ’ın kafa kesen kötü Müslüman modeli dünyaya kabul ettirmek hiç te zor olmadı.

Zaten terörün en büyük hedefi de budur. İnsanları korku baskısıyla etki altına alıp etkinliğini gücünü ispatlamak. Ama nedense bu korkutma ve sindirme senaryoları bize pekte işlemiyor.
Şiddetle içe içe yaşamaya alışkın bir millet olarak bizler, düğüne gider silah sıkarız. Silah sıkanında yanı başında ayrılmayız. Hatta sokağımızda böyle bir olay olursa hemen polisi aramak yerine cep telefonlarımıza sarılıp görüntü almaya çalışırız.

Bombalı bir eylem olduğunda olay mahallini derhal terk edeceğimize aksine dibine kadar yanaşıp yeni bomba ihtimalini görmezden gelip polisin işini zorlaştırırız.

Dünyada bir terör olayı gerçekleştiğinde günlerce yansıması devam ederken hatta hükümettekiler halkını memnun etmek istercesine istifalarını bir bir sunarken, bizde düğünü olan düğününe, gezmesi olan   gezmesine gider. İstifa edecek misin diye ilgili bakana sorulduğunda da yanıt tam da bizlerin beklediği gibi olur ”sırıtma” . Ölen öldü kalan sağlar nasıl olsa bizimdir anlayışı ile de olay iki gün içinde unutulup gider. Bizim 300 den fazla insanımız göçükte hayatını kaybettiğinde ilgili bakan istifa etmedi de , birkaç terör olayı mı gözlerini korkutacak, heyhat!

Dünyayı kim yemiş? Tabi ki de arsız olduğuna göre, bize ne yaparlarsa yapsınlar başımıza kimi musallat ederlerse etsinler tavrımız değişmez.

GÜNÜN SÖZÜ
Her kim etrafına korku salıyorsa, kendisi de korkuyordur.
                                                  Epicuros

TEBESSÜM
- Her kavgayı izleyip hem de bizim millette amma meraklı haa demek.

- Komşuya misafirliğe gidildiğinde getirilen ikramlarda annemizin "yemez o teyzesi yemez" demesi



- Uyuyan bir insanı uyandırıp uyudun mu diye sormak.



- Dişleri gazoz açacağı, fındık ve ceviz kıracağı olarak kullanmak

- Çalışmayan kumandayı vurarak çalıştırmak.



- 5 dk sonra ordayım deyip daha evden çıkmamış olmak

- Olmayacak şeylere 'hallederiz abi' demek.

- İstatistiklere göre, Türklerin %30'u yüzdükleri havuza işiyor.
-Her hangi bir tartışmada ' Sen benim kim olduğumu biliyor musun lan ! ' diye başlamak.

- Dizi, film izlerken sürekli oyuncuya göndermelerde bulunmak.

- Ramazan da en hızlı namaz kıldıran hocanın olduğu  camiye gitmek.

- Islak mendille önce yüzünü, sonra elini, sonra masayı en son da ayakkabısını silmek.

- Gaz kaçağı olup olmadığını çakmak yakarak kontrol etmek.



- Tipsiz biri geçtiğinde yanındaki arkadaşına kanka bak seninki geçiyor demek.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?