USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜDÜK TE NEYMİŞ? BİZE ZURNA BİLE AZ GELİR!

10-06-2019

Trafik kazaları ne yazık ki bu  bayram da  da geleneğini bozmayarak tatili kana bulamaya, evlere ocaklara ateş düşürmeye devam etti. Ölü yaralı sayısı vermek istemiyorum artık,gerçekten akıl alır gibi değil.

Günler öncesinde başlayan uyarıları ciddiye alan,tedbirli duyarlı  davranan sürücüler tespit edilerek ödüllendirilmeleri gerekir ki zaten sayıları çok çok az.
Şunu kabul edelim artık.Biz toplum olarak direksiyon başına geçtiğimizde,önce duygularımızı sonra da aklımızı kaybediyoruz.Zaten hele de araç lüks ise ve bu toplum nezdinde bir level atlama olarak  kabul ediliyorsa ki artı parantez Gaziantep  için aynen öyle,  kendi canavarlarımızı kendimiz yaratıyoruz aslında.

Direksiyon başına oturunca bir anda egolara da teslim olup,BATMAN’e ,Süperman’a dönüşüyoruz.Cezalar,kurallar,ölüm ahret ise hak getire.Tavan yapmış öz güvenler kuralları çiğnemek,hız yapmak hele de psikopatlığın göstergesi makas atma trolleri daha bir cazip hale geliveriyor

Diyoruz ya, biz doğu ile batı kültürleri arasında sıkışıp kalmış,kimliğini kişiliğini henüz daha bulamamış,sadece kültür değil her bakımdan ARAF’ ta yaşamaya meyilli  bir toplumuz.Anlayışımıza göre kurallar bizlerin dumanlı kafa yapısına göre,  uygulanmak için değil  aksine çiğnenmek için vardır; o kadar!

Öylesine  hem görgüsüz,hem de canavar  bildiklerimiz var ki ,ihlal ettikleri trafik kuralları için gelen cezaları racon olarak gören,etrafında havayla bahsedenler… neler neler..Şaşırmayın sakın ,vallahi de çok böyle manyaklar ve onlarla aynı havayı da teneffüs etmek zorunda kalıyoruz.

Şimdi de  devletimiz, belki bir nebze olsun faydası olabilir diye trafikte çocuklar için kırmızı düdük uygulaması başlatacakmış.Düşünün; baba trafikte manyak gibi giderken arkada çocuklar hatta yanındaki  hanımı her kural ihlalinde babaya düdük çalıyorlar.Ve… hayale bakınız ki ince ruhlu baba! Hemen uyarıları dikkate alarak kendine derhal  çeki düzen vererek  derhal kuralları dikkat etmeye başlayacak.Beklenti gerçektende çok güzel ama ne yazık ki daha  çok beklersiniz.Hayaller Paris, gerçekler Gaziantep bu ülke de ve hele de bu şehirde.

Trafikte kendisini uyarmak için  habire düdük çalan eşi ve çocuklarını cinnet geçirerek tokatlayıp yol kenarına atan baba haberlerini  yapmaya başlamayalım da…
Cinayetin şekli,yordamı  yoktur.Ortaya çıkaran nedenleri vardır!!!

GÜNÜN SÖZÜ

-Yol ver, bir dakika kaybet, ya da boş ver her şeyini kaybet.
-Dogmatik kurallar; üzerinde çalıntı eşya olduğu için üzerini polise aratmak istemeyen hırsız gibiler.

TEBESSÜM

Trafik polisi Temelin kullandığı arabayı durdurur ve:
-Sizi tebrik ederim beyefendi, bu günkü kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz bu yüzden size üçyüz milyon lira ödül vereceğiz, ne yapmayı düşünüyorsunuz, demiş.
Temel:
-Hemen cidup bi ehliyet alacağım demiş.
-Ne! senin ehliyetin yok mu? demeye kalmadan yandan Fadime söze girmiş:
-Siz ona bakmayın memur bey içince hep böyle sapıtıyı..
Polis iyice sinirlenmeye başlamış.
Derken arkadan dursun:
-Ula ben size demedim mi çalıntı arabayla yola çıkmayalım başımıza  bir iş  gelir diye.
Trafik polisi iyice zıvanadan çıkmış  ve bagajdan idris atlamış:
-Noldu uşaklar geçtik mi siniri?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?