USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AZ SÖYLE ÇOK DİNLE

26-03-2018

Çok laf yalansız,çok mal haramsız olmaz, derler büyüklerimiz.Ne de güzel söylemişler..
Şimdiler de hafiften olsa da seçim havası rüzgarları esmeye,adaylar küçükten küçükten sırıtmaya başladılar artık. Milletvekilliği,belediye başkanlığı sıralamalarında kaçıncı sırada olduklarını,hatta aptalca sıra satın almak için ne kadar bedel ödediklerini şaşkınca beyan edenleri bile duymaya başladık. “Böylelerini gördükçe de nerede o eski siyasetçiler..” diye serzeniş yapmadan edemiyoruz.
Eline saz geçiren, nota bilsin bilmesin çalıp söylemelere başlar artık.Sabır!
Ama  önümüzdeki seçiler,diğerlerine göre farkındalık gösterecek.Halkın nabzı artık o yönde atmakta.
FETÖ darbe kalkışmasından sonra iyice güven bunalımı yaşayan insanlar, artık söylenenlere vaat  edilenlere değil,adayların yedi sinsilesinden başlayarak mazisinin temizliğine, icraatlere ve gerçek çalışmalar göre seçimini yapacaktır.Bu süreçte de bol bol konuşup sallayan, reklamın her türlüsünü mübah görenlerin değil,sessiz sukut ama derinden gelenlerin kazanacağı bir döneme şahit  olacağız.Çünkü insanlar artık çok konuşan ama boş sallayanlardan ciddi anlamda da sıkıldı.Hep birlikte göreceğiz.

SEVDİĞİM KISSALAR

EN İYİ TERZİ
Bir terzi kendi başına ufak yeni bir dükkan açar yalnız dükkanın iki tarafında da kendininkine benzer iki tane daha terzi dükkanı vardır. Bunların girişinde kocaman bir tabela vardır.. O tabelada 1.sınıf erkek terzisi yazar. Diğer yan tarafındaki dükkanda ise yine dev bir tabela vardır, orada da” EN İYİ TERZİ” yazar. Küçük dükkanın sahibi ise iki büyük tabela ortasına küçük bir tabela asar; “GİRİŞ” ...
BİLEY TAŞI
ARİSTO’ya sorarlar üstat siz iyi konuşamıyorsunuz fakat iyi ve güzel konuşma seminerleri veriyorsunuz.Aristo ise şu cevabı verir, “Ne yani biley taşı bıçakları keskinleştiriyor ama kendisi bir şey kesebiliyor mu?
KONFİÇYÜZ
Konfiçyüz, musikiye çok önem verirmiş. Bir gün talebelerinden birine şöyle demiş: “Bir memleketin nasıl idare edildiğini anlamak mı istiyorsunuz, onun musikisine kulak verin”
EĞER
İranlı general, Isparta hükümdarına bir mektup yazarak” EĞER” teslim olmazlarsa, bütün Isparta’yı yerle bir edeceğini bildirir…” Ispartalı hükümdarın verdiği cevap ise sadece bir kelimedir: “EĞER”
BİZDE YAKINIZ
Bir gün askerin biri Ferhat Paşa’ya gelerek Paşam düşman çok yakında, ne yapacağız? Demiş. “Merak etme bizde onlara çok yakınız”
ŞAİR FİTNAT
Meşhur bayan şairlerimizden Fitnat hanım kurban bayramı öncesi kurban almak için pazarda gezinirken, orada bulunan yeni yetme zenginlerden biri Fitnat hanıma gelerek müsaade buyurunuz kurbanınız ben olayım, der. Fitnat Hanım’ın cevabı ise “Ben boynuzsuz koyun arıyorum” olur.
İSMAİL DÜMBÜLLÜ
Meşhur orta oyuncu İsmail Dümbüllü bir gün oyununu bitirmiş sahneden ayrılırken sahneye seyircilerden birisi bir salatalık atmış. Üstad hiç istifini bozmadan yine selamını vermiş ve birisi sahneye kendi kartvizitini düşürmüş oyundan sonra gelsin de alsın demiş……

 GÜNÜN SÖZÜ
Boş konuşan insan çana benzer, içi boş olduğu için çok ses çıkartır.
Orhan Veli Kanık
TEBESSÜM
Adamın karısı normalde telefonu eline aldı mı 2-3 saatten önce bırakmazmış.
Bir akşam yine telefon çalmış, kadın gidip açmış ama bu kez sadece yarım saat konuşmuş. 
Adam şaşırmış: 
-Hayrola hanım? Sen 2 saatten az konuşmazdın, bugün anlatacakların yarım saatte nasıl bitti?
Karısı cevap vermiş:
-Yanlış numaraydı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?